Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Οι 15 "χρυσές" συμβουλές για καλό ύπνο



Δεν το συνειδητοποιούμε αλλά ο ύπνος είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μας και πολύ σημαντικό μάλιστα για την υγεία μας. Εμείς μαζέψαμε από το Women's Health μερικές συμβουλές για καλό ύπνο.

1. Ο ύπνος δεν θέλει πίεση. Τον καλοδεχόμαστε όποτε έλθει και σε καμία περίπτωση δεν αγχωνόμαστε για το πόσο και το πως. Ο οργανισμός ξέρει καλύτερα.

2. Είναι πολύ σημαντικό να πέφτουμε για ύπνο σε καθορισμένες ώρες ώστε να ρυθμίζουμε σωστά το ρολόι του οργανισμού. Είναι μία από τις ρουτίνες που κάνουν καλό.

3. Ένα καυτό μπάνιο βοηθά στον ύπνο. Κάτω από τα σκεπάσματα η θερμοκρασία του σώματος θα πέσει βοηθώντας έναν καλό ύπνο.

4. Δεν πρέπει να υπάρχουν φώτα, ούτε μεγάλα, ούτε και μικρά ενώ κοιμόμαστε. 
5. Καλό είναι να πνίξουμε όλους τους θορύβους. Αυτό μπορεί να γίνει ωραία με έναν ανεμιστήρα που θα δουλεύει σε χαλαρό ρυθμό. 
6. Μην κοιμάστε σε ζεστό δωμάτιο. Προτιμήστε ένα πιο δροσερό περιβάλλον γιατί ο ύπνος δεν αγαπά τη ζέστη και το σώμα θα είναι πιο ήρεμο.

7.Αποφύγετε το βαρύ φαγητό και το ποτό πριν τον ύπνο. Ένα ελαφρύ δείπνο δύο ώρες πριν τον ύπνο είναι ιδανικό.

8. Αποφύγετε το κάπνισμα πριν τον ύπνο. Η νικοτίνη είναι διεγερτική για τον οργανισμό. 

9. Βρείτε το σωστό μαξιλάρι. Ανατομικό, με πούπουλα, σκληρό ή μαλακό πρέπει να ταιριάζει επίσης στη στάση που παίρνουμε όταν κοιμόμαστε συνήθως. Ένα καλό μαξιλάρι στοιχίζει κάτι παραπάνω αλλά αξίζει σίγουρα.

10. Βγάλτε τα κατοικίδια από το δωμάτιο. Οι καλύτεροι φίλοι μας μπορεί να ξυπνήσουν το βράδυ και μαζί να ανησυχήσουν και εμάς.

11. Ακόμη και ένας μικρός πόνος μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο. Καλό είναι να πάρουμε ένα παυσίπονο αν έχουμε κάποια ενόχληση.

12. Αποφεύγουμε τον καφέ. Από το απόγευμα και μετά καλό είναι να μην παίρνουμε καθόλου καφεΐνη γιατί επίσης είναι διεγερτκή και μπορεί να μας ξενυχτήσει.

13. Μία καλή άσκηση για καλύτερο ύπνο είναι να συγκεντρωθούμε στην αναπνοή. Ο ήχος της αναπνοής είναι ένα πολύ καλό νανούρισμα και επιπλέον αποφεύγουμε να σκεφτόμαστε όλα όσα δεν έγιναν την ημέρα που πέρασε και όλα όσα πρέπει να γίνουν την επόμενη ημέρα – πράγμα που απλώς θα καθυστερήσει τη χαλάρωσή μας.

14. Αν δεν σας παίρνει ο ύπνος μην πανικοβάλεστε, είναι το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε. Πείτε στον εαυτό σας ότι δεν πειράζει. Κλείστε τα μάτια και χαλαρώστε. Δεν είναι ύπνος αλλά είναι το αμέσως καλύτερο.

15. Μην συμπληρώνετε ύπνο. Πχ. Αν δεν έχουμε κοιμηθεί το βράδυ καλά δεν ωφελεί να πάρουμε έναν υπνάκο το μεσημέρι, γιατί ο οργανισμός “μπερδεύται" Καλύτερα να κοιμηθούμε καλά το επόμενο βράδυ.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Μειωμένη η φετινή έξοδος για τις μέρες του Πάσχα

Με σύμμαχο τον καλό καιρό αλλά τις τιμές της βενζίνης «κόντρα» άρχισε η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων για το εορταστικό τετραήμερο του Πάσχα. Μειωμένη κατά 7% η έξοδος προς Κόρινθο σε σχέση με πέρυσι έως το μεσημέρι.


Χιλιάδες οδηγοί περνούν από τα διόδια των δύο εθνικών οδών, Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών -Λαμίας, κατευθυνόμενοι προς τους τόπους καταγωγής τους και τα τουριστικά θέρετρα της χώρας μας.


Όπως ανέφεραν οι επιτελείς της Τροχαίας, η κίνηση στις εξόδους της Αττικής από τις 6 το απόγευμα και μετά κορυφώθηκε, με συνέπεια να σημειωθούν καθυστερήσης και μποτιλιαρίσματα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρήθηκαν στον Κηφισό, στην έξοδο της Αττικής Οδού και στην εθνική οδό Αθηνών -Κορίνθου, από το Χαϊδάρι και μετά.
Στην εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας τα μεγαλύτερα προβλήματα στην κίνηση σημειώθηκαν από την γέφυρα της Μεταμόρφωσης έως την Βαρυμπόμπη.


Υψηλά επίπεδα πληρότητα καταγράφεται σε σε πλοία, αεροπλάνα και, ειδικά φέτος στα τρένα, γεγονός που αποδίδεται στην τσουχτερή τιμή της βενζίνης.
Οι εκδρομείς, ανέφεραν στελέχη του ΟΣΕ, προτιμούν το τρένο για να πάνε στους προορισμούς τους, αφού το ταξίδι με το αυτοκίνητο κοστίζει, πλέον, πολύ περισσότερα χρήματα. Στον ΟΣΕ, η πληρότητα ξεπερνά το 90% και οι προσφερόμενες θέσεις στο άξονα Αθηνών-Θεσσαλονίκης ενισχύθηκαν κατά 15%.
Πληρότητα και στα ΚΤΕΛ
Στα ΚΤΕΛ εκτιμάται ότι η κίνηση θα είναι ίδια με πέρυσι. Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, θα προσταθούν επιπλέον 150 δρομολόγια, πέραν των 250 προγραμματισμένων για σήμερα και άλλα 120 για τη Μεγάλη Παρασκευή.
Αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, παρά την οικονομική κρίση, είναι η κίνηση από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Φέτος από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, έγιναν τη Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη 131 δρομολόγια και διακινήθηκαν 88.471 επιβάτες. Πέρυσι την ίδια περίοδο από τα τρία μεγάλα λιμάνια έγιναν 132 δρομολόγια και διακινήθηκαν 77.391 επιβάτες.
Σύμφωνα με τα πρώρα στοιχεία των πρακτορείων, τη μεγαλύτερη πληρότητα παρουσιάζουν τα δρομολόγια των γραμμών, Πειραιάς - Πάρος - Νάξος -Ίος - Σαντορίνη και Πειραιάς - Σύρος - Τήνος - Μύκονος, για σήμερα και αύριο, καθώς και για τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα. Οι υπόλοιπες γραμμές έχουν διαθεσιμότητα όλες τις ημέρες.
Διαθεσιμότητα έως 50% έχουν τα δρομολόγια όλων των γραμμών εκτός από σήμερα και αύριο, τη Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, τη Μεγάλη Τρίτη έγιναν από τον Πειραιά 14 δρομολόγια πλοίων και έφυγαν 12.364 επιβάτες, ενώ τη Μεγάλη Τετάρτη 24 δρομολόγια με 25.353 επιβάτες.


Πέρυσι, από τον Πειραιά τη Μεγάλη Τρίτη έγιναν 17 δρομολόγια με 11.745 επιβάτες, ενώ τη Μεγάλη Τετάρτη 21 δρομολόγια με 18.1686.
Για τον Αργοσαρωνικό, τη Μεγάλη Τρίτη έγιναν 29 δρομολόγια πλοίων με 32.061 επιβάτες και τη Μεγάλη Τετάρτη 31 δρομολόγια με 5.408. Πέρυσι για τον Αργοσαρωνικό, τη Μεγάλη Τρίτη έγιναν 34 δρομολόγια με 34.033 επιβάτες και τη Μεγάλη Τετάρτη 31 με 4.523.


Από τη Ραφήνα φέτος, τη Μεγάλη Τρίτη έγιναν 10 δρομολόγια με 2.729 επιβάτες και 13 δρομολόγια τη Μεγάλη Τετάρτη με 4.990. Πέρυσι από τη Ραφήνα τη Μεγάλη Τρίτη είχαν γίνει 10 δρομολόγια με 2.771 επιβάτες και τη Μεγάλη Τετάρτη 11 με 4.412.
Από το Λαύριο φέτος, τη Μεγάλη Τρίτη έγιναν 4 δρομολόγια με 4.085 επιβάτες και τη Μεγάλη Τετάρτη 6 με 1.481.Πέρυσι, τη Μεγάλη Τρίτη από το Λαύριο έγιναν 3 δρομολόγια με 530 επιβάτες και τη Μεγάλη Τετάρτη 5 με 1.209.


Οι αεροπορικές μετακινήσεις εμφανίζονται έως τώρα μειωμένες σε σχέση με πέρυσι. Η κίνηση από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται να κορυφωθεί αύριο, οπότε και θα πραγματοποιηθούν συνολικά 468 πτήσεις και 15 τσάρτερ.

*από την εφημ. ΕΘΝΟΣ 21.4.2011

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Τους συνέλαβαν για ληστείες σε ταξί

Στον Εισαγγελέα κατηγορούμενοι για «Ληστείες κατά συναυτουργία» και παράβαση του νόμου «Περί Όπλων» οδηγήθηκαν τρεις Ελληνες, η μία γυναίκα, ηλικίας 31, 30 και 31 χρόνων, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν από τη σύλληψή τους λήστεψαν και τραυμάτισαν ελαφρά με μαχαίρι και χρήση σωμαΔημοσίευση ανάρτησηςτικής βίας οδηγό ταξί για 250 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, στις Αχαρνές. Ο 58χρονος αυτοκινητιστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει και πάλι ληστεία σε βάρος 68χρονου οδηγού ταξί, στην περιοχή των Αχαρνών, από τον οποίο άρπαξαν 670 ευρώ.

Δυο ένοπλες ληστείες τη νύχτα σε βενζινάδικα της Αττικής

Στόχος ληστών έγιναν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, δυο πρατήρια υγρών καυσίμων, στα Σπάτα και τα Πετράλωνα, αντίστοιχα.



Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στην πρώτη περίπτωση δυο άγνωστοι εισέβαλαν σε βενζινάδικο, στην περιφερειακή οδών Σπάτων, στις 9.15 το βράδυ, κι αφού ακινητοποίησαν τον υπάλληλο με την απειλή όπλων, άρπαξαν από το ταμείο άγνωστο ποσό και εξαφανίστηκαν πεζοί.
Η δεύτερη ληστεία έγινε σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στη 1.29 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στη διασταύρωση των οδών Χαμοστέρνας και Πυλάδου, στα Πετράλωνα. Με την απειλή όπλων οι δυο δράστες ακινητοποίησαν τον υπάλληλο, άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν και χάθηκαν στο σκοτάδι με μοτοσικλέτα.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=268246 

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Kαραμπόλα με περισσότερα από 80 αυτοκίνητα στη Γερμανία

Τουλάχιστον 8 νεκροί και 130 τραυματίες είναι ο απολογισμός ενός απίστευτου δυστυχήματος στον εθνικό δρόμο 19 της Γερμανίας. Περισσότερα από 80 οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους όταν μια αμμοθύελλα περιόρισε την ορατότητα των οδηγών στο ελάχιστο. Επιβατηγά αυτοκίνητα συγκρούστηκαν με μεγάλα φορτηγά, ενώ ένα όχημα μεταφοράς εύφλεκτου υλικού εξερράγη.


Οι εικόνες από τον αυτοκινητόδρομο σοκάρουν και τα σωστικά συνεργεία δίνουν πραγματική μάχη για να απεγκλωβίσουν τους υπόλοιπους οδηγούς
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=115851#cmnt_43019