Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Συλλήψεις τεσσάρων ανηλίκων για ληστείες


Στη σύλληψη τεσσάρων ανηλίκων, ηλικίας από 15 έως 17 ετών, με την κατηγορία της ληστείας κατά συναυτουργία και της παράβασης του νόμου περί όπλων προχώρησαν το βράδυ της Παρασκευής οι αστυνομικές αρχές στις Αχαρνές.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1872273

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Τύλιξαν σε 70 CD 100.000 καταθέτες εξωτερικού

Οι ξένες τράπεζες έδωσαν τους... Ελληνες

Ηλεκτρονική λίστα με 70 CD που περιέχουν στοιχεία για τις καταθέσεις και τους τόκους που πήραν τα προηγούμενα χρόνια περίπου 100.000 Ελληνες που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, έχει στα χέρια του το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για το μεγαλύτερο όπλο που διαθέτει αυτή τη στιγμή το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, το οποίο ενεργοποιεί η κυβέρνηση παράλληλα με την εφαρμογή καθολικού «πόθεν έσχες» και των νέων αυστηρών τεκμηρίων διαβίωσης.

Διαβάστε περισσότερα:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artId=355419&dt=19/09/2010

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ - ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟ...

Νήσος Σοκότρα Socotra Island


Είναι σα να είσαι σε άλλο πλανήτη...

Το νησί αυτό διαλύει κάθε έννοια "φυσιολογικού" για ένα τοπίο εδώ στη Γη.


Φαντάσου να ξυπνήσεις μια μέρα στο νησί αυτό και να ρίξεις μια ματιά γύρω σου.


Μετά από ένα επιφώνημα έκπληξης θα νομίσεις ότι σε μετέφεραν σε κάποιο άλλο πλανήτη.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ομάδα τεσσάρων νησιών που έχει μείνει απομονωμένη γεωγραφικά από

την Αφρικανική ήπειρο για περισσότερο από 6 ή 7 εκατομμύρια χρόνια.

Όπως και τα νησιά Γκαλαπάγκος, το νησί αυτό βρίθει από περίπου 700 εξαιρετικά σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας,

το 1/3 των οποίων είναι ενδημικά εκεί, δηλαδή δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στη Γη.


η Athens-online ευχαριστεί τον Σπύρο Χειμάρειο για τις πιο πάνω φωτογραφίες. 




Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Όλο το γνωστό Σύμπαν σε ένα ταξίδι...6 λεπτών από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας


Το βίντεο ξεκινάει από τα Ιμαλάϊα για να φτάσει στο απώτατο άκρο του Κόσμου και στην αρχή του, το Big Bang.



Έναν Κόσμο που περιέχει περίπου 100 δισεκατομμύρια άστρα μόνο στον Γαλαξία μας, και κατά προσέγγιση 125 δισεκατομμύρια γαλαξίες (εκ των οποίων μόνο οι 3.000 είναι ορατοί). Έναν Κόσμο που έχει διάμετρο περίπου 40 δισεκατομμύρια έτη φωτός, ενώ το παρατηρήσιμο Σύμπαν είναι μόνο 13.7 δισ. έτη φωτός.
(για συνέχεια κάντε κλικ στο πιο κάτω σύνδεσμο)
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/6_880.html

Πως διαβαζουν οι γυναικες τα σηματα

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Επιδέξιος κλέφτης «χτύπησε» ως… συλλέκτης πρατήριο καυσίμων

Ρεπορτάζ: Χ. Σαμαράς

Νέα τρικ έχουν σκαρφιστεί κακοποιοί, για να αδειάζουν τα ταμεία των καταστηματαρχών. Βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας στην Κρήτη κατέγραψε πώς ένας επιτήδειος κατάφερε να κλέψει με κινήσεις που θα ζήλευε ακόμη και ένας ταχυδακτυλουργός 1.200 ευρώ από υπάλληλο πρατηρίου καυσίμων μπροστά στα μάτια του. Ο επιτήδειος μπήκε στο κατάστημα του πρατηρίου με τη σύντροφό του ως πελάτης. Πήραν νερό και τσιγάρα και μόλις ο υπάλληλος άνοιξε το συρτάρι να για τους δώσει τα ρέστα, έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους.


Ο άνδρας προσποιούμενος τον συλλέκτη σπάνιων χαρτονομισμάτων των 50 ευρώ, που φυσικά δεν υπάρχουν, ζήτησε από τον υπάλληλο να ρίξει μια ματιά, σε εκείνα που είχε στο ταμείο. Ο νεαρός που δεν υποψιάστηκε τίποτα, του έδωσε τα χρήματα και αυτό ήταν και το μεγάλο του λάθος. Παίρνοντας τα χρήματα στα χέρια του, ο άνδρας άρχισε να τα μετρά. Μόλις 6 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά, για να δει τα χρήματα πριν τα επιστρέψει. Όχι όμως όλα, καθώς όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο, κάποια τα κρατά στο αριστερό του χέρι, τα βάζει γρήγορα στη τσέπη και πριν ο υπάλληλος καταλάβει τι έχει συμβεί, φεύγει μαζί με την συνεργό του.
(για περισσότερες λεπτομέρειες κάντε κλικ στο πιο κάτω σύνδεσμο)

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Αποσύρονται ιταλικά προϊόντα από την Ελλάδα

Αποσύρει από την ελληνική αγορά ο ΕΦΕΤ γαλακτοκομικά προϊόντα που παρήχθησαν από την ιταλική επιχείρηση «LAT BRI LATTICINI BRIANZA S.P.A.», στην οποία οι αρμόδιες ιταλικές υγειονομικές αρχές προέβησαν στην προσωρινή αναστολή κωδικού έγκρισης και σε προληπτική ανάκληση παραχθέντων προϊόντων, λόγω χρήσης μη πόσιμου νερού για την παραγωγή τους.



Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Εγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για προϊόντα τα οποία διακινήθηκαν στην ελληνική αγορά από τις επιχειρήσεις ITAL FOOD LTD και Α.Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Πρόκειται κυρίως για μοτσαρέλα Ιταλίας, πίτσες κι άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα για τα οποία ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε, για προληπτικούς λόγους, την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παρτίδων των παραπάνω προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται δε οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.