Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΟΙ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ..


Αν θες να συγκαταλέγεσαι στους ψαγμένους ταξιδιώτες, έλεγξε την παρακάτω λίστα και σημείωσε ποιες από αυτές τις... θαλασσοπαραδεισένιες γωνιές έχεις επισκεφθεί. Αν είναι λιγότερες από τις μισές, φτιάξε γρήγορα βαλίτσα, πάρε το μαγιό σου και τρέξε... Έχεις ήδη αργήσει! Δείτε τις..

(πατήστε το πιο κάτω σύνδεσμο)
www.akounadeis.com/2010/07/10_23.html#ixzz0vClzDg4b

η πυρκαγιά καίει από την Τετάρτη τη Σάμο



Δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που καίει από την Τετάρτη στη Σάμο, ενώ το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν ισχυροί άνεμοι.


Αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται τα μέτωπα σε Μυτιληνιούς και Μαυρατζαίους.


Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν 4 αεροσκάφη ,6 ελικόπτερα, 55 πυροσβέστες, 27 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο,70 εθελοντές και 32 εθελοντικά οχήματα-Ο.Τ.Α.


Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε τέσσερις διαφορετικές εστίες ταυτόχρονα, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες για εμπρησμό.


Οι πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής κάνουν λόγο για 10.000 καμμένα στρέμματα γης, στη μεγαλύτερη καταστροφή που έχει γνωρίσει το νησί από το 2000.
www.akounadeis.com/2010/07/blog-post_3442.html#ixzz0vCX7swLB

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Στο «σφυρί» τα ακίνητα των οφειλετών του Δημοσίου

 Το υπουργείο Οικονομικών βγάζει στο «σφυρί» τα ακίνητα των οφειλέτων του Δημοσίου, προκειμένου αφενός να διασφαλίσει τα συμφέροντά του και αφετέρου να τονώσει τα δημόσια έσοδα, τα οποία παρουσιάζουν υστέρηση που προσεγγίζει τα δύο δισ. ευρώ. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αξιοποιεί πλήρως τη νομοθεσία και προχωρεί ακόμα και σε κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων. Οσοι ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες αγνόησαν την πρόσφατη ρύθμιση έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των ελεγκτών και ήδη έχουν ζητηθεί στοιχεία για τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Σε όσους βρεθούν περιουσιακά στοιχεία, θα κινηθούν οι διαδικασίες κατάσχεσης.


To περιέργο είναι ότι ενώ έχουν παγώσει οι πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη προς τις τράπεζες μέχρι το τέλος του έτους, το Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα να εκποιεί ακίνητα οφειλέτων του. Σύμφωνα με τις πρόσφατες διατάξεις του τελευταίου φορολογικού νόμου:

για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε το πιο κάτω ink
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_tile2_1_07/07/2010_345793

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Οι νέες τιμές διοδίων στους δρόμους προς Ναύπλιο, Κόρινθο, Αθήνα και στην Αττική Οδό!


.........................................................................................
Φάλαινα επιτέθηκε σε ένα ιστιοφόρο  στα ανοικτά των ακτών της Νοτίου Αφρικής.

μικρό διάλειμμα

Παπαγάλος έδιωξε διαρρήκτες από ταβέρνα στην Κω...

 Επικαιροτητα


Η είδηση πέρασε στα μονόστηλα των εφημερίδων, όμως αξίζει να της δώσουμε λίγη προσοχή. Τρεις νεαροί διαρρήκτες που εισέβαλαν ξημερώματα σε ταβέρνα στην Κω, συνάντησαν ένα απρόσμενο (φτερωτό) αντίπαλο που τους ανάγκασε να ματαιώσουν τα σχέδιά τους. Ο παπαγάλος του αφεντικού που βρισκόταν στο χώρο έτρεψε τους διαρρήκτες σε φυγή, με μία και μόνη του ατάκα…
Το περιστατικό συνέβη στο ορεινό χωριό Ζια, ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Κω. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, τρία άτομα διέρρηξαν την πόρτα και μπήκαν στην ταβέρνα.
Ξαφνικά ο… Μίμης ο παπαγάλος, ο οποίος είναι εκπαιδευμένος να μιλάει με τη φωνή του αφεντικού του, άρχισε να τους καλωσορίζει, όπως κάνει καθημερινά με όποιον μπαίνει στο μαγαζί.
Όταν οι διαρρήκτες μέσα στο σκοτάδι άκουσαν μια ανδρική φωνή να τους λέει «καλώς τα παιδιά», άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, αφού είχαν προλάβει να αρπάξουν 1200 Ευρώ. Με το που βγήκαν από την ταβέρνα τους έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και τελικά λίγο αργότερα συνελήφθησαν από την αστυνομία, αφού σε ένα μαχαίρι που άφησαν πίσω τους βρέθηκαν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα.

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα

Σε κλοιό καύσωνα βρίσκεται η χώρα και σήμερα, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» στους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ ανάσα δροσιάς αναμένεται από τη Δευτέρα.



Την Κυριακή η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, και μόνο στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα υποχωρήσει ελαφρά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 4 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ.
http://www.ant1online.gr/Society/General/Pages/20107/c523a4ae-3950-4d6b-83f6-dbfae857bda2.aspx
```````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς αναμένεται να αυξηθεί η κίνηση τις επόμενες ημέρες, με τους αδειούχους του Ιουλίου να εγκαταλείπουν την Αθήνα, με προορισμό τα νησιά.



Σύμφωνα με τις αρμόδιες λιμενικές αρχές, εκατό περίπου δρομολόγια είχαν προγραμματιστεί για την Παρασκευή. Ειδικότερα, 35.000 επιβάτες αναμενόταν να ταξιδέψουν με τα 33 δρομολόγια που προγραμματίστηκαν για την Παρασκευή, από το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Την ίδια στιγμή, 60 και πλέον δρομολόγια με περίπου 5.000 επιβάτες επρόκειτο να εκτελεστούν προς τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού.

Σε απεργία διαρκείας οι οδηγοί φορτηγών και βυτιοφόρων

Φόβους για ελλείψεις στην αγορά προκαλεί η απεργία διαρκείας που ξεκινούν από τα μεσάνυχτα οι Ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης.

Αντιδρούν στις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Υποδομών για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Ιδιοκτήτες Φορτηγών ΔΧ κατηγορούν το αρμόδιο υπουργείο για αιφνιδιασμό, επικεντρώνοντας κυρίως τις επικρίσεις τους στο θέμα της αξίας της αδείας, σημειώνοντας ότι «το κράτος τους πούλησε τις άδειες σε τριπλάσια αξία από τη σημερινή».
http://www.ant1online.gr/Society/TradeUnion/Pages/20107/20fcc2db-6347-45a6-9181-e5b513750105.aspx

Δεκαπέντε άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου στο Love Parade της Γερμανίας

Βερολίνο - Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Τραγωδία στο δημοφιλές φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Love Parade στο Ντούισμπουργκ της δυτικής Γερμανίας. Δεκαπέντε άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου και δεκάδες τραυματίστηκαν, αρκετοί εκ των οποίων σοβαρά, αφότου επικράτησε μαζικός πανικός σε σήραγγα εισόδου στο χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ.


Πληροφορίες των γερμανικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι προκλήθηκε πανικός και τα θύματα ποδοπατήθηκαν αφότου οι Αρχές προσπάθησαν να εμποδίσουν χιλιάδες ανθρώπους να φθάσουν στο χώρο διεξαγωγής του Love Parade, καθώς επικρατούσε ήδη μεγάλος συνωστισμός.

Η αστυνομία -η οποία διέθετε δύναμη 1.200 ανδρών- απέκλεισε το χώρο και καλούσε με μεγάφωνα να επιστρέψουν όσοι επιχειρούσαν να εισέλθουν. Όμως ξέσπασε πανικός και εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους.

Ελικόπτερα των σωστικών συνεργείων προσγειώθηκαν στον παρακείμενο αυτοκινητόδρομο, ενώ τα μέλη των σωστικών συνεργείων με δυσκολία μπόρεσαν να προσεγγίσουν το χώρο του δυστυχήματος.


Οι τοπικές Αρχές δεν έδωσαν εντολή μαζικήςεκκένωσης του χώρου υπό το φόβο ότι θα ξεσπάσει μεγαλύτερος πανικός.

Διαβάστε περισσότερα:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231053313
 
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231053313#ixzz0ufuM1eiT
 
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231053313#ixzz0ufuclCiY

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Το κράτος “φέσωσε” τους ψυκτικούς για τα κλιματιστικά

http://www.imerazante.gr/koinonia/psiktikoi-0803/

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και ο κλάδος των ψυκτικών του νησιού μας, αφού η δουλειά τους έχει μειωθεί κατά 25% περίπου, ενώ το κράτος δεν τους έχει δώσει ακόμη τα χρήματα για την αλλαγή των κλιματιστικών!


Ο γραμματέας του Σωματείου Αχαίας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας, Διονύσης Κρεζίας, ανέφερε ότι στις 24 Μαρτίου και ώρα 7 το απόγευμα, οι ψυκτικοί θα συναντηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αρκαδίων, προκειμένου να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεων, καθώς και με τους μη αδειούχους συναδέλφους τους.


“Κάθε χρόνο γίνονται παρόμοιες συναντήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων συζητούμε τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας. Καλώ τους συναδέλφους να παρευρεθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αρκαδίων, διότι πρέπει να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις.

ΓΣΕΒΕΕ Ασφυκτιούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το «βαρύ κράτος»


Με τον «επιθετικό καρκίνο» παρομοίωσε την κρίση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ. «Κάνει συνεχώς μετάσταση», πρόσθεσε μιλώντας για λουκέτα που μπαίνουν το ένα μετά το άλλο.
Η μείωση του τζίρου ξεπερνά το 40% στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως εκτίμησε ο κ. Σκορίνης, ενώ στα πολυκαταστήματα φτάνει το 20%.
Για τη χρηματοδότηση από τις τράπεζες ο κ. Σκορίνης είπε πως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν αγκαλιάζουν τα προγράμματα στήριξης και πως ακόμα και τα δύο προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ δεν προχώρησαν. «Το 1ο το πήραν αυτοί που δεν είχαν πρόβλημα και το 2ο δεν το αγκαλιάζουν οι τράπεζες γιατί δεν θέλουν να ρισκάρουν», πρόσθεσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Για το Σχέδιο Δράσης 2010-2013 ο κ. Σκορίνης είπε πως προβλέπει στοχευμένες δράσεις προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται αποκλεισμένες από χρηματοδοτικά εργαλεία. «Χρειάζονται χρήμα και δεν μπορούν να το αντλήσουν», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «τώρα πρέπει να δράσει η ελληνική οικονομία και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν άμεσα να κινήσουν την ατμομηχανή». Εξέφρασε πάντως φόβους πως «για άλλη μια φορά πολλά χρήματα θα πάνε στο κενό».

Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας επιχείρησε να δώσει ψυχολογική στήριξη, σχολίασε ο κ. Σκορίνης προειδοποιώντας για «απόλυτη ύφεση» εάν χαθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός.

*από το: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/18267/kanei-sunehos-metastasi/

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

αφηνιασε το Toyota Yaris

16 Ιουλίου 2010 Γαλάτσι

Προσοχή εάν έχετε αυτοκίνητο Yaris!!!
Αφήνιασε το Yaris Toyota ξαφνικά και ευτυχώς ήμουν ακριβώς πίσω του βλέποντας με τα μάτια μου να χτυπάει τα αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα στο φανάρι δεν έλεγε να σταματήσει με τίποτα  παρά μόνο  ακινητοποιήθηκε χτυπόντας σε μία τσιμεντένια  ζαρντινιέρα. Aν και η  πιο πάνω εταιρία το είχε ανακοινώσει στο παρελθόν ότι πρέπει να γίνει κάποια αλλαγή στο γκάζι, τώρα στην  συγκεκριμένη περίπτωση ίσως η κοπέλα που το οδηγούσε να μην το γνώριζε το πρόβλημα αυτό, ότι έπρεπε να είχε πάει στην εταιρία για να διορθωθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Yaris. Kαλό είναι εάν  είστε κάτοχος και εσείς θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε την Αντιπροσωπεία ή κάποιο εξουσιοδοτημένο Συνεργείο ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και φυσικά χωρίς ΕΞΟΔΑ.   Καλό είναι να είστε έτοιμοι εάν παρουσιαστεί και σε εσάς κάτι τέτοιο δηλαδή να κολήσει το γκάζη θα πρέπει αστραπιαία να πατήσετε τέρμα το συμπλέκτη (αμπραγιάζ) και να το έχετε πάντα πατημένο μέχρι να σβήση ο κινητήρας, στην συγκεκριμένη περίπτωση η κοπέλα πρέπει να τα έχασε και δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει.

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Στην Μπανγκόκ μιλούν ελληνικά!

«Για τέταρτο χρόνο, τώρα τον Ιούνιο, άρχισα και πάλι να διδάσκω Νέα Ελληνικά στο μεγαλύτερο σε αριθμό φοιτητών πανεπιστήμιο της Μπανγκόκ, με οκτώ τμήματα της ελληνικής γλώσσας. Ηδη περηφανευόμαστε για τον πρώτο απόφοιτό μας με πτυχίο και για τρεις φοιτητές μας που σπουδάζουν στην Ελλάδα με υποτροφία!».
για περισσότερες λεπτομέρειες-----> 
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4584074 


Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Νυχτερινή πτήση με τη δύναμη του ήλιου

Την πρώτη του νυχτερινή πτήση ολοκλήρωσε την Τετάρτη το ηλιακό αεροσκάφος, Solar Impulse, το οποίο λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια.



Το Solar Impulse, το οποίο θυμίζει ανεμόπτερο και το εκπέτασμα των πτερυγίων του είναι ίσο με το Airbus A340, συμπλήρωσε 26 ώρες και 9 λεπτά αδιάλειπτης πτήσης χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλιακή ενέργεια την οποία είχε συλλέξει στη διάρκεια της νύχτας.


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση στην ιστορία της ηλιακής αεροναυπηγικής, σύμφωνα με τους διοργανωτές.


Ο Ελβετός πρόεδρος του προγράμματος, Μπέρτραντ Πικάρ, ο οποίος είναι γνωστός γιατί ολοκλήρωσε πρώτος τον γύρο του κόσμου με αερόστατο το 1999, δήλωσε πως η επιτυχής έκβαση της πτήσης αποδεικνύει τη λαμπρή προοπτική των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας και των «πράσινων» τεχνολογιών.

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Νέα Προηγμένη Φόρμουλα Αντιμετώπισης Τριχόπτωσης Και Ανάπτυξης Νέων Τριχών Με Την Τεχνολογία Penetrating Peel

Το πιο προηγμένο και αποτελεσματικό φυτικό προϊόν τριχοφυΐας!

Το σπρέι Herbal-H είναι μία ιατρικά αποδεδειγμένη φόρμουλα, ειδική για την προώθηση και την ανάπτυξη του θύλακα της τρίχας.

Οι περισσότερες θεραπείες τριχόπτωσης αποτρέπουν την πτώση των μαλλιών θρέφοντας το τριχωτό της κεφαλής και ελαχιστοποιώντας την ζημία που προκαλείτε από το DHT

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Υπό έλεγχο το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο υποστηρίζουν οι Ρώσοι


Ένα μη επανδρωμένο Ρώσικο διαστημόπλοιο που χρησιμοποιείτο για μεταφορές, αντιμετώπισε πρόβλημα στην πρόσδεση του με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Σύμφωνα με τη Ρωσία, το διαστημόπλοιο τέθηκε υπό έλεγχο.


Ο διοικητής του σταθμού, φέρεται να είπε στο κέντρο ελέγχου πως "απομακρύνεται μακριά μας".


Πρόσθεσε πως άρχισε να "περιστρέφεται ανεξέλεγκτα" ενώ λίγο αργότερα χάθηκε τελείως από το οπτικό πεδίο.


Λίγο αργότερα οι Ρώσοι υποστήριξαν ότι το διαστημόπλοιο είναι υπό έλεγχο και πως την Κυριακή θα επιχειρηθεί εκ νέου η πρόσδεση του στον σταθμό.


"Με βάση τα δεδομένα της τηλεμετρίας, δεν υπάρχει κατάσταση ανάγκης στο διαστημόπλοιο", ανέφερε το Ρωσικό κέντρο ελέγχου των διαστημικών πτήσεων Tsoup.