Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Στην Ασφάλεια οι επίδοξοι ληστές τράπεζας στη Ν.Ερυθραία

Στην Ασφάλεια Αττικής κρατείται και ανακρίνεται ο επίδοξος ληστής υποκαταστήματος της Alpha Bank [ACBr.AT] στη λεωφόρο Κηφισίας 340, στη Νέα Ερυθραία. Μαζί του συνελήφθη και ένας Αλβανός, ο οποίος περίμενε έξω από την τράπεζα και πιθανολογείται ότι ήταν συνεργός του.

Ο ληστής μπήκε το πρωί στις 10:40 στο υποκατάστημα κρατώντας μια μαύρη τσάντα και ένα πακέτο. Όταν ήρθε η σειρά του προχώρησε μέχρι το γραφείο του διευθυντή, άφησε το πακέτο μπροστά του και τον απείλησε ότι ήταν βόμβα και θα τίναζε το υποκατάστημα στον αέρα, αν δεν άνοιγε το χρηματοκιβώτιο.

Ο διευθυντής πάτησε το μπουτόν του συναγερμού, λέγοντας στο ληστή ότι το χρηματοκιβώτιο έχει χρονοκαθυστέρηση και χρειάζονται οκτώ λεπτά για να ανοίξει. Ο ληστής απάντησε ότι έχει χρόνο, αλλά εν τω μεταξύ, είχε φτάσει έξω από την τράπεζα περιπολικό της Αμεσης Δράσης, ενώ ζητήθηκαν ενισχύσεις από την ομάδα «ΔΙ.ΑΣ.».

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον Αλβανό που ήταν έξω από την τράπεζα, ενώ ο Ελληνας που ήταν μέσα όταν τους είδε βγήκε και παραδόθηκε. Από την αστυνομία ερευνάται αν ο συλληφθείς ενέχεται και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες.
-------------------------------------
Έπιασαν επ' αυτοφώρω επίδοξους ληστέςZougla.gr πριν από 5 ώρες

Στην Ασφάλεια οδηγήθηκαν δύο επίδοξοι ληστές τραπεζών, οι οποίοι επιχείρησαν το μεσημέρι να ληστέψουν το υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 550, στον Άλιμο.Οι δυο άνδρες, οι οποίοι είναι ομογενείς από το Καζακστάν, συνελήφθησαν το μεσημέρι από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και μοτοσικλετιστέ...


---------------------------------------

Αγωνία για την όραση της 10χρονης
SigmaLive πριν από 2 ώρες



Τελείωσε πριν από λίγο η χειρουργική επέμβαση της 10χρονης η οποία τραυματίστηκε σοβαρότατα στα μάτια από την έκρηξη της βόμβας στα Πατήσια όπου σκοτώθηκε ο 15χρονος αδελφός της.
Οι γιατροί μόλις εξήλθαν από το χειρουργείο όπου έδωσαν πραγματική μάχη για να σώσουν το δεξί μάτι της 10χρονης που τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη στα Πατήσια. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία που θα δώσει ελπίδες για την όραση του μικρού κοριτσιού.
Οι γιατροί στην επέμβαση προσπάθησαν να βγάλουν τα πολλά θραύσματα από το δεξί μάτι, ενώ είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες κι άλλη επέμβαση για τον καθαρισμό των θραυσμάτων, διαδικασία που δεν είχε ολοκληρωθεί πλήρως όμως λόγω της σοβαρότητας κατάστασης. Η πρόγνωση πάντως των γιατρών για την οφθαλμολογική αντιμετώπιση είναι δυσμενής.
Την ίδια ώρα έκκληση στον περήφανο λαό των Ελλήνων έκανε ο πατέρας του 15χρονου. “Βοηθήστε να πιάσουν τους δολοφόνους του παιδιού μου” είπε και σε μια κατάθεση ψυχής έδωσε μάθημα ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας σε όλου. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" ο πατέρασς του 15χρονου λέει πως οι τρομοκράτες “δεν σκότωσαν μόνο τον Χαμί. Με την πράξη τους σκότωσαν εκατομμύρια προσφύγων που ξεριζωθήκαμε για να βρούμε αλλού μια καλύτερη ζωή".
Το τραγικό είναι πως ο Μοχάμεντ Νατζάφι κρυβόταν επί ώρες, δεν τολμούσε να πάει κοντά στη γυναίκα και το άλλο του παιδί γιατί είναι παράνομος στη χώρα μας. Δεν μπορούσε να βοηθήσει, θρηνούσε μόνος και έριχνε το φταίξιμο στον εαυτό του:“Με πονάει το ότι δεν ήμουν εκεί. Ίσως η βόμβα να σκότωνε εμένα και να γλίτωνε το παιδί μου. Ίσως πάλι να καταλάβαινα τι ήταν μέσα στην τσάντα και να γλίτωνα το κακό” λέει ο δάσκαλος στο επάγγελμα που αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα του και να γίνει ρακοσυλλέκτης στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα τον πόνεσε, όμως ο τραγικός πατέρας δηλώνει πως πλέον η μοίρα του δέθηκε με τη χώρα μας για πάντα, δεν θέλει να φύγει...“Θα μείνω στην Ελλάδα, εδώ είναι ο τάφος του γιου μου”.
Από την Ελλάδα δεν ζητά τίποτε περισσότερο από το αυτονόητο, δικαιοσύνη:
“Θέλω να ζητήσω από τον περήφανο λαό των Ελλήνων, την Ελληνική Αστυνομία, τον κ. Παπανδρέου και την κυβέρνησή του να βρουν και να συλλάβουν τους δολοφόνους του παιδιού μου. Θέλω να ξέρω ότι μια μέρα θα δικαστούν” Το δράμα του Μοχάμεντ Νατζάφι όμως δεν έχει τέλος. Σήμερα στέκεται στο πλευρό της δεκάχρονης κορούλας του που θα υποβληθεί σε νέα επέμβαση στα μάτια.

Η αύξηση της στάθμης του Νείλου απειλεί να αφήσει άστεγους τους Αιγύπτιους

Τον κίνδυνο να μείνουν άστεγοι μέχρι το τέλος του αιώνα από την αύξηση της στάθμης της θάλασσας αντιμετωπίζουν περίπου έξι εκατομμύρια Αιγύπτιοι, όπως υποστηρίζει επιστήμονας του υπουργείου Γεωργίας της Αιγύπτου. Το δέλτα του ποταμού Νείλου μπορεί να είναι μία από τις πιο πολυπληθείς περιοχές του κόσμου που θα επηρεαστεί περισσότερο από την αύξηση της στάθμης των υδάτων, δήλωσε ο Χάμντι αλ Χουσέινι Χαλίφα, που εργάζεται για το κέντρο ερευνών του υπουργείου Γεωργίας, μιλώντας σε διάσκεψη του ΟΗΕ στην Αλεξάνδρεια, για ζητήματα περιβάλλοντος στον αραβικό κόσμο.

Περίπου έξι εκατομμύρια άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, αν η στάθμη της θάλασσας ανέβει κατά ένα μέτρο, περίπου 4.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα του δέλτα του Νείλου.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Περιβάλλοντος Ματζίντ Τζορτζ έχει προειδοποιήσει ότι το 50% του δέλτα του ποταμού Νείλου απειλείται από την αύξηση της στάθμης της θάλασσας.

"Η ανάγκη για πιο δραστικές ενέργειες δικαιολογείται από τους κινδύνους" δήλωσε η Μαρία Λουίζα Σίλβα-Μεχιας, του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP), μιλώντας στη διάσκεψη.

Ο Αιγύπτιος μηχανικός Μαμντούχ Χάμζα έχει προτείνει ένα εικοσαετές σχέδιο για την προστασία του δέλτα του Νείλου από την αύξηση της στάθμης των υδάτων, το οποίο περιλαμβάνει την ανοικοδόμηση υπόγειου τείχους και την πρόσθεση άμμου στις παραλίες.

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Δύο οργανώσεις πλέον διεκδικούν την στυγερή δολοφονία του 15χρονου Αφγανού, στα Πατήσια, οοποίος έπεσε θύμα τυφλού τρομοκρατικού χτυπήματος, προκαλώντας μεγαλύτερο πονοκέφαλο στις διωκτικές αρχές, που μέχρι στιγμής κινούνται στο σκοτάδι.


Μετά το τηλεφώνημα που έγινε την Τρίτη (30/03) στην εφημερίδα “Καθημερινή” με άγνωστο να αναλαμβάνει την ευθύνη για λογαριασμό της "Αντάρτικης ομάδας Λάμπρος Φούντας" που φωτογραφίζεται στον αναρχικό χώρο, είχαμε και άλλη μια ακροδεξιά εκδοχή. Μια οργάνωση που φέρεται να ξεκινά διωγμό κατά των μεταναστών.

Με προκήρυξη που απέστειλε η οργάνωση «Επαναστατικό Εθνικοσοσιαλιστικό Μέτωπο» αναλαμβάνει την ευθύνη για το χτύπημα της Κυριακής (28/3) στα Κάτω Πατήσια, σημειώνοντας πως ο θάνατος του 15χρονου Αφγανού αποτελεί παράπλευρη απώλεια.

Αιματηρές ληστείες (πάλι) στα Πατήσια

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός δύο ληστειών που έγιναν χθες στην περιοχή των Πατησίων, οι οποίες, όπως εικάζει η Αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν από τα δύο ίδια άτομα.

Συγκεκριμένα, νεκρός από τα πυρά ληστών έπεσε ο 55χρονος ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟΠΟ στη συμβολή των οδών Παρασκευοπούλου και Γιάνναρη στα Πατήσια. Οι δύο ένοπλοι ληστές εισέβαλαν στο κατάστημα γύρω στις 10.30 το πρωί, πυροβόλησαν τον ιδιοκτήτη του και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό.

Νωρίτερα (περίπου στις 10.15) δύο ένοπλοι δράστες εισέβαλαν σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, το οποίο λειτουργούσε και ως ανταλλακτήριο συναλλάγματος και βρίσκεται στην οδό Αχαρνών και Σερίφου στα Πατήσια, και άρπαξαν κινητά τηλέφωνα. Κατά τη διαφυγή τους τους καταδίωξε ο Αφγανός υπάλληλος, τον οποίο πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έξω από κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Ο νεαρός Αφγανός διακομίσθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Εν τω μεταξύ, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής σημειώθηκε άλλη μία ληστεία σε εστιατόριο, αυτήν τη φορά στην περιοχή της Βαρυμπόμπης. Τρεις ένοπλοι με καλυμμένα τα πρόσωπα εισέβαλαν στην ταβέρνα, ακινητοποίησαν το προσωπικό και τους θαμώνες, άδειασαν το ταμείο και υποχρέωσαν τους πελάτες να τους δώσουν κινητά τηλέφωνα και ρολόγια, ενώ κατά την αποχώρησή τους πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου


Με την στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας κορυφώνονται την Πέμπτη οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με το Έθνος θα παρελάσουν μόνο τα πεζοπόρα τμήματα του στρατού, στο πλαίσιο των περικοπών των δημοσιονομικών δαπανών.

Πρόκειται για την πρώτη παρέλαση, ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που δε θα περιλαμβάνει μηχανοκίνητα τμήματα ούτε υπερπτήσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σταδιακά θα διακοπεί η κυκλοφορία στις παρακάτω λεωφόρους και οδούς:

Στην Λ. Αμαλίας, Β.Σοφίας, Γεωργίου Α΄, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Όλγας , Συγγρού από την οδό Αθ. Διάκου έως την Αρεοπαγίτου, Πειραιώς, (από Ομόνοια έως Ιερά Οδό), Αθηνάς, Αγίου Κωνσταντίνου, Πλατεία Καραΐσκάκη, Μάρνη, και Πατησίων έως την Αλεξάνδρας.

Επίσης από τις 6 το πρωί έως το τέλος της δοξολογίας στον ιερό ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου απαγορεύεται η στάση και στάθμευση στις παρακάτω οδούς:

* Σκουφά, από την οδό Ασκληπιού έως την πλατεία Φιλικής Εταιρείας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
* Λυκαβηττού.
* Δημοκρίτου, από την οδό Σκουφά έως την οδό Σόλωνος.
* Σόλωνος, από την οδό Κανάρη έως την οδό Σίνα και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
* Ομήρου, από την οδό Σκουφά έως την οδό Ακαδημίας.

Σημειώνεται ότι αλλαγές θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.


http://www.i-live.gr/news-national-holiday/

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Αιματηρή απόπειρα ληστείας σε κοσμηματοπωλείο

Αιματηρή απόπειρα ληστείας έγινε χθες βράδυ 23 Μαρτίου, σε κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται στην περιοχή του Κορδελιού Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

Οι 4 δράστες επιχείρησαν να μπουν στο κοσμηματοπωλείο, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη.

Ο ιδιοκτήτης προσπάθησε να τους αποτρέψει και τότε ένας από τους δράστες τον πυροβόλησε, τραυματίζοντας τον στο αριστερό του πόδι.
Οι δράστες, χωρίς να αφαιρέσουν τίποτα από το κοσμηματοπωλείο, επιβιβάστηκαν σε τζιπ και εξαφανίστηκαν.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου και νοσηλεύεται.
http://www.i-live.gr/news-attempt-theft-thessaloniki/
.............................................



Εξαρθρώθηκε σπείρα που έβγαζε δάνεια με πλαστά δικαιολογητικά



Εξαρθρώθηκε σπείρα που εκταμίευε καταναλωτικά δάνεια με πλαστά δικαιολογητικά, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, της διεύθυνσης ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

Συνελήφθησαν πέντε Έλληνες, τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα, οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν δάνεια ύψους 54.655,80 ευρώ, ενώ είχαν σκοπό να εκδώσουν καταναλωτικά δάνεια συνολικού ύψους 244.615 ευρώ.

Κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων, όπως αποδείξεις εκκαθαριστικά εφορίας, βεβαιώσεις εργοδοσίας και φωτοτυπίες ταυτοτήτων διαφόρων προσώπων, πολλά από τα οποία αποδείχθηκαν πλαστά και διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν για την εκταμίευση κάποιων δανείων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.

http://www.i-live.gr/news-police-arrested-gang-criminals/
.................................................

Οι Τούρκοι προκαλούν και στη θάλασσα

Μετά τις συστηματικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, η Τουρκία παραβιάζει τα εθνικά χωρικά ύδατα της Ελλάδας ανεβάζοντας στα ύψη τη «θερμοκρασία» στο Αιγαίο.

Ειδικότερα, η τουρκική κορβέτα Bafra εισήλθε μετά τα μεσάνυχτα σε ελληνικά χωρικά ύδατα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κέας και Κύθνου.

http://www.i-live.gr/news-turkey-provocative-actions-aegean-sea/

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Καταδίωξη ξημερώματα μετά από αρπαγή γυναίκας στο Περιστέρι

Απαγωγή θρίλερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Περιστέρι. Ένας 35χρονος εντόπισε μία 46χρονη γυναίκα στην οδό Αλκμήνης και την υποχρέωσε με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού να μπει στο αυτοκίνητό του, το οποίο όπως αποδείχθηκε ήταν κλεμμένο. Λίγα λεπτά αργότερα όμως σταμάτησε ένα άλλο αυτοκίνητο, έβγαλε με την απειλή του όπλου τον οδηγό έξω και κρατώντας όμηρο τη γυναίκα συνέχισε με αυτό.
Παρόλο που περιπολικά τον είχαν εντοπίσει και τον καταδίωκαν, στην περιοχή του Αιγάλεω ο 35χρονος άρπαξε άλλο αυτοκίνητο, αφού έβγαλε έξω ένα ζευγάρι. Στην περιοχή του Πειραιά, η 46χρονη κατάφερε να ανοίξει την πόρτα και να ξεφύγει από τον νεαρό. Ο νεαρός που φέρεται να είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ το όπλο που είχε, αποδείχθηκε τελικά ψεύτικο.
Ρεπορτάζ: Χ. Σαμαράς, Δ. Περγελής

Απίστευτη βία σε βάρος τριών γυναικών από ληστές στο Χαλάνδρι

Δύο γυναίκες τραυματισμένες στο νοσοκομείο και μία σοκαρισμένη στο σπίτι της στο Χαλάνδρι είναι ο απολογισμός ληστρικής εισβολής κουκουλοφόρων στο σπίτι τους. Οι δράστες που κρατούσαν όπλο, μπήκαν στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου, γρονθοκόπησαν την οικιακή βοηθό μέχρι που εκείνη έπεσε λιπόθυμη και ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη σπιτονοικοκυρά Ελένη Πυργάκη. Στη συνέχεια ο ένας από τους κουκουλοφόρους επιτέθηκε και στην κόρη της, που βρισκόταν στο υπνοδωμάτιο.

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, όταν η ηλικιωμένη τους είπε, ότι περίμενε επισκέψεις και άρχισε να καλεί απεγνωσμένα για βοήθεια. Πρόσφατα κακοποιοί είχαν εισβάλλει σε διαμέρισμα γειτονικής πολυκατοικίας στην οδό Ξενίας. Όπως λένε οι κάτοικοι, έπρεπε να κινδυνεύσουν τρεις γυναίκες, για να πατήσουν το πόδι τους αστυνομικοί στη γειτονιά τους. Μέχρι στιγμής τα μέλη της συμμορίας που τραυμάτισαν τις τρεις γυναίκες, παραμένουν ασύλληπτα.
Ρεπορτάζ: Δ. Περγελής

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Ερευνες για την έκρηξη στη Διεύθυνση Αλλοδαπών


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την έκρηξη βόμβας στη Διεύθυνση Αλλοδαπών. Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται και το υλικό που έχει καταγράψει μία από τις κάμερες του κτηρίου.

Οι δράστες φαίνεται να είναι δύο και έφθασαν στο σημείο με ΙΧ αυτοκίνητο. Ο συνοδηγός κατέβηκε από το όχημα και άφησε την τσάντα με τα εκρηκτικά στη στάση του λεωφορείου.

Υπενθυμίζεται ότι αυτοσχέδιος ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 15.58 του Σαββάτου σε στάση λεωφορείων κοντά στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην οδό Πέτρου Ράλλη.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1792667

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Αστυνομικός πυροβόλησε επιβάτη που δεν έδινε τη θέση του σε ηλικιωμένο


Ένας Ρώσος αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, είδε στο μετρό της Μόσχας την περασμένη Πέμπτη το βράδυ έναν νεαρό επιβάτη, ο οποίος δεν πρόσφερε τη θέση του στο βαγόνι σε κάποιον ηλικιωμένο που έψαχνε να καθίσει...
...Ο αστυνομικός επέπληξε τον νεαρό, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας και στη συνέχεια οι δύο άντρες κατέβηκαν από το μετρό στην επόμενη στάση.
Τότε ο νεαρός έβγαλε ένα σπρέι πιπεριού και ψέκασε στο πρόσωπο τον εκτός υπηρεσίας αστυνομικό, ο οποίος «όντας σε αυτοάμυνα» έβγαλε ένα όπλο με πλαστικές σφαίρες και τον πυροβόλησε.
Η πλαστική σφαίρα βρήκε τον νεαρό στον ώμο, εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε μια άλλη επιβάτιδα στο πόδι.
Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ξεκίνησε έρευνα για τις πράξεις του.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ανέκδοτο με τον ληστή

Μπαίνει ένας ληστής σε μια τράπεζα και λέει στον ταμία να του δώσει όλα τα λεφτά.... Εκείνος τα δίνει και ο ληστής τον πυροβολεί.. Φεύγοντας λέει στον 1ο πελάτη:


Είδες τίποτα;


Απάντηση: Ε κάτι είδα...


Τον πυροβολεί και μετά λέει στον 2ο πελάτη:


Εσύ είδες τίποτα;


Απάντηση: Ε κάτι λίγο είδα...


Τον πυροβολεί κι αυτόν και στη συνέχεια γυρνάει σε έναν 3ο πελάτη και του λέει:


Εσύ είδες τίποτα;


Απάντηση: Εγώ δεν είδα τίποτα αλλά..... η γυναίκα μου τα είδε όλα!!

Ανέκδοτο

Ο Κώστας, ένας βοσκός, παντρεύτηκε τη Μαρία με την προϋπόθεση τα πρώτα τρία χρόνια του γάμου τους θα του χάριζε τρία παιδιά. Περνά ο πρώτος χρόνος τίποτα, το ίδιο και ο δεύτερος και ο τρίτος. Τότε ο Κώστας αποφασίζει να επισκεφτούν ένα γυναικολόγο. Ο Κώστας του λέει το πρόβλημά του και ο γυναικολόγος τον ρωτά:
- Σεξ, κάνετε;
- Μα γιατρέ μου εγώ είμαι βοσκός δεν καταλαβαίνω τέτοια πράγματα, απαντά.
- Έρωτα, κάνετε;, συνεχίζει ο γιατρός.
- Μα γιατρέ μου, εγώ είμαι βοσκός δεν καταλαβαίνω τέτοια πράγματα σας λέω.Τότε ο γιατρός δίνει οδηγίες στη γυναίκα του βοσκού να γδυθεί, και κάνει σεξ μαζί της.Μετά την πράξη ο γιατρός λέει στο βοσκό:

- Αυτό που είδες πρέπει να γίνεται τρεις φορές την βδομάδα.

- Γιατρέ μου, να σας την φέρνω κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή;

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Σκαμπίλισε την αστυνομικό με το...πέος του!

Επίθεση από μεθυσμένο Λιθουανό δέχθηκε μια γυναίκα αστυνομικός στη Σκωτία.
Ωστόσο δεν επρόκειτο για συνηθισμένη επίθεση αφού ο 28χρονος Marium Varinauskas, προσπάθησε να καταφέρει ένα ισχυρό σκαμπίλι στην αστυνομικό, χρησιμοποιώντας το... πέος του.

Σύμφωνα με το BBC, ενα κρύο βράδυ τον περασμένο Νοέμβριο στο Αμπερντίν, ο 28χρονος Marium είχε πιει καμιά δεκαριά-τριανταριά ποτά. Η κοπέλα του βλέποντάς τον σε άθλια κατάσταση, τηλεφώνησε έντρομη στην αστυνομία.

Όταν οι αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα, έφτασαν σπίτι βρήκαν τον μεθυσμένο μηχανικό αυτοκινήτων, να κάθεται στον καναπέ φορώντας μόνο ένα μποξεράκι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όταν ο 28χρονος τους είδε, σηκώθηκε από τον καναπέ και τους έδειξε τα γεννητικά του όργανα.

Στη συνέχεια, με μια ξαφνική κίνηση, έπιασε από το κεφάλι την γυναίκα αστυνομικό και προσπάθησε κρατώντας το πέος του να τη χτυπήσει στο πρόσωπο. Εκείνη τραβήχτηκε πίσω, κατάφερε να αποφύγει την επίθεση και οι συνάδελφοί της ακινητοποίησαν τον μεθυσμένο Λιθουανό.
Ο ίδιος δεν μπορεί να θυμηθεί τίποτα από το απίστευτο περιστατικό.

"Δεν θυμάται τίποτα, αλλά αν αυτό λέει η αστυνομία, δέχεται ότι πράγματι συνέβη" δήλωσε ο δικηγόρος του και πρόσθεσε ότι ο πελάτης του ποτέ δεν είχε μεθύσει τόσο άσχημα στο παρελθόν, αναλαμβάνει την ευθύνη και νιώθει πολύ ντροπιασμένος για ό,τι συνέβη.

Παρά τη μεταμέλειά του, το δικαστήριο τον καταδίκασε σε πρόστιμο 600 λιρών, ενώ αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι δεν αποδέχθηκε τις κατηγορίες.
Ο 28χρονος μετά από αυτό που συνέβη σταμάτησε να πίνει και να κυκλοφορεί με τα εσώρουχα.

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Απατεώνες τάζουν δουλειές μέσω μικρών αγγελιών σε ανυποψίαστους Πατρινούς


Το κύκλωμα έχει μάλλον έδρα την Βόρειο Ελλάδα
Mε αγγελίες που δημοσιεύονται σε έντυπα της Πάτρας απατεώνες προσπαθούν να θησαυρίσουν εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των πολιτών για δουλειά και την κρίσιμη οικονομική συγκυρία που οδηγεί όλο και περισσότερους στην απόγνωση. Η καταγγελία που έγινε από Πατρινό στην Ασφάλεια, προκαλεί έντονο προβληματισμο και αγανάκτηση.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε διάβασε σε έντυπο της Πάτρας, την αγγελία μιας εταιρίας που αναζητούσε εργάτες για μια μεγάλη πτηνοτροφική μονάδα στη Μεγάλη Βρετανία. Μέσω της αγγελίας, γινόταν γνωστό και το ύψος της αμοιβής. Δέκα ευρώ την ώρα. Ο πολίτης, επικοινώνησε με την εταιρία, ο υπεύθυνος της οποίας του ζήτησε να καταθέσει σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό 250 ευρώ. Όπως του είπε, αυτά τα χρήματα αφορούσαν στα έξοδα μετακίνησής του στην Αγγλία όπου και θα εργαζόταν. για την έναρξη της εργασίας του.

Όταν ο πολίτης κατέθεσε τα χρήματα, βρέθηκε προ της μεγάλης έκπληξης. Ο υπεύθυνος της εταιρίας είχε κάνει…φτερά.

Άνδρες της Ασφάλειας έχουν αρχίσει έρευνες για τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από την αγγελία αυτή και τους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ανοίξει οι οποίοι πιθανότατα αντιστοιχούν σε κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας.

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Νέες διαρρήξεις κοσμηματοπωλείου και περιπτέρου στο Μενίδι



Μπαράζ ληστειών και διαρρήξεων σημειώθηκε για μια ακόμη φορά στο Μενίδι. Μεταξύ άλλων στο στόχαστρο κακοποιών βρέθηκε και ένα κοσμηματοπωλείο, στο οποίο οι διαρρήκτες εξουδετέρωσαν τα συστήματα ασφαλείας, άδειασαν τις βιτρίνες και εξαφανίστηκαν. Η διάρρηξη έγινε τα ξημερώματα, μόλις λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία του Μενιδίου. Ο Γιώργος Σημαιοφορίδης, ιδιοκτήτης και αυτός κοσμηματοπωλείου στην περιοχή, προσπαθεί με κάθε τρόπο-όπως λέει-να κρατήσει τους κακοποιούς μακριά από την περιουσία του.

Η ιδιοκτήτρια περιπτέρου Δήμητρα Αναγνωστοπούλου αν και έχει τοποθετήσει συναγερμό και διπλές πόρτες στο κατάστημά της, οι κακοποιοί έχουν καταφέρει να το διαρρήξουν 11 φορές. Το Μενίδι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των πόλεων με την μεγαλύτερη εγκληματικότητα, καθώς κάθε μήνα γίνονται στην περιοχή μεταξύ 80 και 100 διαρρήξεις, ενώ μόνο το 2009 σημειώθηκαν 93 ληστείες. Την ίδια ώρα, αντιμέτωπος με δύο ένοπλους ληστές βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟΠΟ στα Άνω Λιόσια Παναγιώτης Πάλας. Οι κακοποιοί εξαφανίστηκαν με λεία τις εισπράξεις της ημέρας.
Ρεπορτάζ: Χ. Σαμαράς
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Διώκεται γιατί πυροβόλησε και τραυμάτισε ληστή στο σπίτι του


Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες βρίσκεται ένας κοσμηματοπώλης στην Ημαθία, ο οποίος πυροβόλησε με το κυνηγετικό του όπλο επίδοξο ληστή. Ο ληστής μαζί με τρεις συνεργούς του μπήκε στο σπίτι του 47χρονου, ενώ εκείνος και η οικογένεια του βρισκόταν μέσα. Ο κοσμηματοπώλης πυροβόλησε και τραυμάτισε τον έναν από τους κακοποιούς, αλλά αν και ισχυρίσθηκε, ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα, του απαγγέλθηκε η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Οι κάμερες ασφαλείας στην αυλή του σπιτιού κατέγραψαν τις κινήσεις των ενόπλων. Οι κακοποιοί χτύπησαν την πόρτα και επειδή ο 47χρονος δεν τους άνοιξε, την έσπασαν, μπήκαν μέσα και τον κυνήγησαν. Ο κοσμηματοπώλης έκλεισε την πόρτα του δωματίου που κοιμόταν τα τρία παιδιά του και πήρε το κυνηγετικό του όπλο. Ο 47χρονος κατάφερε και τους ξέφυγε για λίγο, βγήκε τρέχοντας από την κρεβατοκάμαρα και κατέβηκε στο υπόγειο του σπιτιού του, για να γεμίσει το όπλο με φυσίγγια. Ο ένας από τους δράστες τον ακολούθησε και τον πυροβόλησε, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

Στη συνέχεια προσπαθώντας όπως υποστηρίζει να αμυνθεί, πυροβόλησε και εκείνος τραυματίζοντας τον έναν από τους δράστες στην πλάτη. Οι σφαίρες άρχισαν να πέφτουν βροχή μέσα στο σπίτι και οι επίδοξοι ληστές μετέφεραν τον τραυματία σε ένα αυτοκίνητο και έφυγαν, ενώ ο 47χρονος τους καταδίωξε για αρκετή ώρα. Ο κοσμηματοπώλης συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ο τραυματισμένος δράστης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται
.
Ρεπορτάζ: Δ. Τζιότζιου

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Ποιοί φοροδιαφεύγουν;


Σύμφωνα με μια γνωστή ρήση – την αναφέρει ο Joel Slemrod, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Michigan – «οι φτωχοί φοροδιαφεύγουν, οι πλούσιοι φοροαποφεύγουν». Από ένα μέγεθος επιχείρησης ή επίπεδο εισοδήματος και πάνω, όσοι πιστεύουν ότι αντί να πληρώνουν φόρους δικαιούνται να κρατήσουν τους καρπούς του ιδρώτα τους (ή, μάλλον, των άλλων), απλώς προσλαμβάνουν δικηγόρους, λογιστές και άλλους ειδικούς για την αξιοποίηση παραθύρων στη φορολογική νομοθεσία – π.χ. ιδρύοντας μια off shore εταιρεία.


Ισχύει όμως ότι (κυρίως) οι φτωχοί φοροδιαφεύγουν; Και εάν ναι, ποιοί φοροδιαφεύγουν, και πόσο; Ή μάλλον, ποιοι ωφελούνται από τη φοροδιαφυγή, και πόσο; Πρόκειται για ερωτήματα που οι επιστήμονες ονομάζουν «εμπειρικά». Αντί να γενικεύουμε κάτι που ακούσαμε, ή να πιστεύουμε διάφορους «μητροπολιτικούς μύθους», μπορούμε απλώς να τους επαληθεύσουμε ή να τους διαψεύσουμε διά της εμπειρικής έρευνας. Βέβαια, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχουμε πρόσβαση σε δυσπρόσιτα ή και εμπιστευτικά δεδομένα (π.χ. τις φορολογικές δηλώσεις των ατόμων), πράγμα που δεν είναι πάντοτε εύκολο.


Ούτε και ακατόρθωτο όμως. Πρόσφατη έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία εκπονήθηκε από την διδάκτορα (πλέον) Μαρία Φλεβοτόμου και τον υπογράφοντα, προσπάθησε να απαντήσει ακριβώς στο ερώτημα των «διανεμητικών επιδράσεων της φοροδιαφυγής». Η έρευνα είχε το πλεονέκτημα της πρόσβασης σε δεδομένα από περίπου 27.400 φορολογικές δηλώσεις του 2005 – δεδομένα που μας είχε παραχωρήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σε ανώνυμη μορφή (δηλ. αφού πρώτα αφαιρέθηκε οποιαδήποτε πληροφορία μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίηση των φορολογουμένων).


Τα κυριότερα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν πριν λίγες μέρες (στα αγγλικά) σε κείμενο συζήτησης του Ελληνικού Παρατηρητηρίου της London School of Economics, όπου είχαν παρουσιαστεί πριν λίγους μήνες.

Αλεξανδρούπολη: Μπήκαν ανενόχλητοι σε δύο σπίτια και έφυγαν με ότι βρήκαν μπροστά τους.

Με δύο διαρρήξεις έκλεισε η εβδομάδα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο στην Παρασκευή άγνωστοι δράστες εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο τουαλέτας σε οικία 27χρονης και αφήρεσαν ένα φορητό Η / Υ, ένα ρολόι χειρός, ένα ζεύγος γυαλιά ηλίου, μία βιντεοκάμερα και μία φωτογραφική μηχανή, η αξία των οποίων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των δύο 2,500 Ευρώ.
..........................................
Το δεύτερο περιστατικό συνέβη σε διαμέρισμα 44χρονου κάτοικου Αλεξανδρούπολης που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο, όπου άγνωστοι δράστες εισήλθαν χωρίς παραβίαση και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 100 Ευρώ, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ένα ρολόι χειρός και δύο ασημένια δαχτυλίδια συνολικής αξίας 700 Ευρώ. Οι δράστες και των δύο περιπτώσεων αναζητούνται ενώ προανάκριση ενεργεί η Υ.Α. Αλεξ / πολης.

........................................
Συνέλαβαν 21 λαθρομετανάστες μετά από καταδίωξη στην Αλεξανδρούπολη!
21 λαθρομετανάστες εντόπισαν οι αστυνομικοί του τμήματος συνοριακής φύλαξης Φερών σε αγροτική περιοχή του Τυχερού. Οι αστυνομικοί, που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας προς εντοπισμό και σύλληψη διακινητών - λαθρομεταναστών, παρακολουθούσαν διακριτικά για ώρα δύο οχήματα, ένα Ι.Χ.Ε. και ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, που έφτασαν στο σημείο, όπου οι λαθρομετανάστες επιβιβάστηκαν στο προαναφερόμενο φορτηγό και αναχώρησαν με κατεύθυνση προς Αλεξανδρούπολης. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τα δύο οχήματα, ενώ μετά από λίγο έκαναν σήμα στο φορτηγό αυτοκίνητο να σταματήσει. Ο οδηγός δεν υπάκουσε και προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης, πράγμα που τελικά δεν κατάφερε. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι το Ι.Χ. Φορτηγό ήταν κλεμμένο, καθώς επίσης ο οδηγός - διακινητής του στερείται άδειας ικανότητας οδηγήσεως αυτοκινήτου. Τα οχήματα κατασχέθηκαν όπως και τρία κινητά τηλέφωνα και δύο Βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

.......................................

Κρατούνται στον Προμαχώνα
Μετανάστες κρυμμένοι σε χαρτοκιβώτια προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα




Σέρρες

Κρυμμένοι μέσα σε χαρτοκιβώτια με ρούχα που μετέφερε ρουμανική νταλίκα διεθνών μεταφορών προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα του Προμαχώνα 26 παράνομοι μετανάστες κυρίως αφγανικής καταγωγής, ανάμεσά τους 12 παιδιά.

Οι μετανάστες έγιναν αντιληπτοί σε έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε η νταλίκα στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Κρατούνται στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης του Προμαχώνα και θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες Σομαλούς και Παλαιστινίους που αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να απελαθούν από τη χώρα.

Ο Ρουμάνος οδηγός του φορτηγού συνελήφθη και τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Σερρών.

Newsroom ΔΟΛ, Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού


Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από σήμερα σε όλη τη χώρα. Με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Ήδη με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας. Παράλληλα, προβλέπονται ισχυρές κατά τόπους βροχές, καταιγίδες στα ΝΔ και άνεμοι έως 9 μποφόρ. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν την Τρίτη.

Ληστεία σε σουπερμάρκετ στο Λέχαιο


Στo Λέχαιο Κορινθίας, δυο άγνωστοι δράστες, φορώντας κουκούλες, εισήλθαν σε πολυκατάστημα γνωστής αλυσίδας και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από το ταμείο άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

Οι δράστες, στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητο, όπου τους ανέμενε συνεργός τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Επακολούθησαν εκτεταμένες έρευνες αστυνομικών της αστυνομικής διεύθυνσης Κορινθίας με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Προανάκριση ενεργείται από το τμήμα ασφαλείας Κορίνθου.

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

*από την εφημ. "ΟΔΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ" για το 'ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ'


http://arkadiko.blogspot.com/


Από το 1988 αριθμεί την έκδοσή του, το συμπαθητικό Έντυπο του “κουλτουριάρη” φίλου μου, Πάνου Αϊβαλή, και είναι πάντα προσεγμένο, με πολλά θέματα και, ωραία σελιδοποίηση, ιλουστρασιόν χαρτί, 16σέλιδο... Είναι
μια Μηνιαία Εφημερίδα το Αρκαδικό Βήμα που ξεπερνάει τα τοπικά πλαίσια και προχωράει σε ποικίλα επιλεγμένα... Μπροστά μας έχουμε το Μαρτιάτικο τεύχος με μια καταπληκτική πρωτοσέλιδη, μεγάλη, 2στηλη φωτογραφία σε κείμενο του
Ν. Κωστάρα, με τίτλο “Η άνοιξη είναι η ελπίδα...”. Ακολουθεί, κείμενο των Χρ. Κωνσταντόπουλου “Ολυμπία – Ο Αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο”, “Δημήτρης Μητρόπουλος”, “Κορυφές ανυπότακτες – Λημέρια των Κλεφτών”, “Χίος: καταπράσινη φύση, οι παραδοσιακή οικισμοί...”. Παράλληλα, ο Πάνος Αϊβαλης, εκδίδει και το “Ύφος” ένα Λογοτεχνικό περιοδικό, καθόλα, αξιόλογο! Χρόνια πολλά, στον Πάνο, και υγεία ώστε με δύναμη και κέφι, να συνεχίζει...

Ένοπλη ληστεία για 280 ευρώ στην Κρήτη


Ληστεία μέρα μεσημέρι, στο πρακτορείο της ΑΝΕΚ στην κεντρική πλατεία της Σούδας, από νεαρό άτομο.

Ο νεαρός απείλησε με όπλο την υπάλληλο των γραφείων, η οποία σημειωτέον είναι έγκυος, και αφού αφαίρεσε 280 ευρώ από το ταμείο τράπηκε σε φυγή.

Ο ληστής, που σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες ήταν Ελληνικής καταγωγής, μπήκε στα γραφεία της ΑΝΕΚ στη Σούδα λίγο πριν τις 4 το απόγευμα.

Εκεί άρχισε να ρωτάει την υπάλληλο για δρομολόγια και τιμές εισιτηρίων.

Μετά από περίπου οκτώ λεπτά έβγαλε όπλο και το έστρεψε στην κοπέλα ζητώντας της τα χρήματα.

Λόγω αλλαγής βάρδιας δεν υπήρχε κάποιο μεγάλο ποσό, πέρα από 280 ευρώ τα οποία πήρε ο ληστής και στη συνέχεια βγήκε έξω και έφυγε με ταχύτητα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Η «γενιά των 700 ευρώ» αισθάνεται πλέον ως γενιά… 500 ευρώ



Λίγο πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση, μιλούσαμε για τα προβλήματα της «γενιάς των 700 ευρώ». Τα πράγματα όμως είναι πλέον πολύ χειροτέρα για πολλούς νέους, καθώς το μπαράζ νέων φόρων περιορίζει ακόμη περισσότερο το εισόδημα τους. Κάποιοι απ’ αυτούς μίλησαν στον ALPHA για το πώς βλέπουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Ο Χρήστος Αδαμόπουλος είναι 24 ετών και σπουδάζει οπτικός. Γνωρίζει καλά την κατάσταση της οικονομίας μας και ελπίζει να βγει και κάτι καλό από τα νέα μέτρα, αν και ο ίδιος αισθάνεται ήδη φτωχότερος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ALPHA «με τα νέα μέτρα αισθάνομαι σαν να ανήκω στην γενιά των 400 ευρώ και όχι των 700». Αν και απαισιόδοξος για το μέλλον του, ελπίζει –όπως λέει- να βελτιωθούν τα πράγματα για την επόμενη γενιά. Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε έναν νέο 20 ετών, είναι να αισθάνεται, ότι χάνει τα νιάτα του, όπως είπε μιλώντας στον ALPHA η 22χρονη Σταματία Κούσουλα (φωτό), η οποία αισθάνεται σαν 45χρονη, όπως λέει. Τα νέα μέτρα της προκαλούν θλίψη και ήδη σκέφτεται να βρει και δεύτερη δουλειά, καθώς όπως λέει «θέλω να αγοράσω κάτι για μένα και δεν μπορώ».

Με ρηγμένη την ψυχολογία η Μελίνα Παπαμάρκου υπολογίζει, ότι θα έχει απώλεια στον μισθό της γύρω στα 150 ευρώ το μήνα. Λέει δε με παράπονο, ότι «δεν έχει θυσιάσει τίποτε για μένα το Κράτος, γιατί να θυσιάσω το μισθό μου εγώ;». Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης έχει λιώσει παπούτσια, για να βρει δουλειά στο αντικείμενό του, αυτό του συμβούλου ασφάλειας τροφίμων σε επιχειρήσεις. Αν και θιγμένος και αυτός από τα μέτρα, τα επικροτεί, αν όπως λέει «είναι να βγει η χώρα από το αδιέξοδο».

Ρεπορτάζ: Μ. Λεκκάκου

Χάρισε τη σύνταξη του στο Δημόσιο και του ζήτησαν προμήθεια




Ένας συνταξιούχος των 700 ευρώ παρά τα λιγοστά του εισοδήματα αποφάσισε να καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τη σύνταξή του υπέρ του Κράτους. Το παράδοξο είναι, ότι ο 83χρονος άνδρας από την Πάτρα για να δωρίσει τα 701 ευρώ της σύνταξής του, έπρεπε να πληρώσει 3,50 ευρώ επιπλέον ως προμήθεια. Ο Γιάννης Ανδριόπουλος (φωτό) δεν άντεξε, όπως είπε μιλώντας στον ALPHA, να ακούει για την οικονομική κατάσταση της χώρας και αποφάσισε να βοηθήσει, δίνοντας τη σύνταξη του.

Ούτε μια στιγμή δεν σκέφτηκε, να πάρει πίσω την απόφαση του. Συμπολίτες που τον συνάντησαν στον δρόμο, μιλούσαν για το μεγαλείο ψυχής του 83χρονου. Παρά το γεγονός ότι στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων του ζήτησαν 3,50 ευρώ επιπλέον ως προμήθεια, ο συνταξιούχος που ήταν αποφασισμένος, δεν έφερε αντίρρηση και κατέθεσε το ποσό υπέρ του Δημοσίου. Ο 83χρονος ξεκίνησε από το πρωί μπαίνοντας στην πρώτη τράπεζα που βρήκε μπροστά του. Εκεί όμως αρθήκαν να δεχθούν τα χρήματα και επόμενος σταθμός του ήταν το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, οπού χωρίς να διστάσει καθόλου, πήγε αμέσως στο ταμείο.

Ο συνταξιούχος αμέσως μετά επισκέφθηκε και το παλιό, ερειπωμένο εργοστάσιο χαρτοποιίας «Λαδοπούλου» στην Πάτρα, όπου πέρασε μια ολόκληρη ζωή. Ο μαρασμός του εργοστασίου είναι κάτι, που του είχε στοιχίσει και δεν θα ήθελε, όπως είπε στον ALPHA, να το δει και στη χώρα του.

Ρεπορτάζ: Χ. Αθανασάτος, Γ. Κουρδής

Ενέδρες ληστών σε γυναίκες οδηγούς στους δρόμους της Αθήνας



Θύμα των συμμοριών που επιτίθενται σε γυναίκες οδηγούς στο κέντρο της Αθήνας, έπεσε μία 38χρονη. Οι κακοποιοί επιχείρησαν να της ανοίξουν την πόρτα του αυτοκινήτου και να τη ληστέψουν και η γυναίκα αφού έδωσε μάχη με τον έναν δράστη, που προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα της, στην προσπάθειά της να ξεφύγει, πάτησε γκάζι και έπεσε πάνω σε προπορευόμενο αυτοκίνητο. Πρόκειται για τη συμμορία που δρα στα στενά της οδού Πειραιώς και τους δρόμους της πλατείας Βάθη.

Όπως λέει η 38χρονη, οι γυναίκες αποτελούν εύκολο στόχο στα μάτια της συμμορίας. Ένα από τα μέλη της συμμορίας είχε συλληφθεί, όταν μία άλλη οδηγός είχε παγιδέψει το χέρι του δράστη με το ηλεκτρικό παράθυρο, μέχρι να φθάσουν οι αστυνομικοί στην οδό Μάρνη.

Ρεπορτάζ: Δ. Περγελής

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΓΑΛΑ ΜΕ ΜΕΛΑΜΙΝΗ

Γιατί είναι σοβαρότερο στα μωρά;
Επειδή το νεφρό τους είναι πολύ μικρό και πίνουν πολύ γάλα σε σκόνη.

Η Κίνα νοσηλεύει 13.000 νήπια Δεν έχει σημασία πόσο πολλή Μελαμίνη κατανάλωσε ένας άνθρωπος. Το σημαντικό είναι ότι
«δεν μπορεί ΝΑ ΦΑΓΩΘΕΙ!»


Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγονται; Τα τρόφιμα που περιέχουν γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει να αποφεύγονται. Θυμηθείτε: Τα τρόφιμα με κρέμα ή γάλα πρέπει αποφεύγονται.

Τι είναι το δηλητηριασμένο γάλα; Είναι το γάλα σε σκόνη που αναμιγνύεται με «ΜΕΛΑΜΙΝΗ»
Η μελαμίνη είναι μια βιομηχανική χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην παραγωγή πλαστικών.
Χρησιμοποιείται επίσης στην παραγωγή διακοσμητικών πάνελ.
Γιατί η μελαμίνη προστίθεται στο γάλα σε σκόνη; Η σημαντικότερη θρεπτική ουσία στο γάλα είναι πρωτεΐνη. Και η μελαμίνη έχει την ίδια πρωτεΐνη που περιέχει ΑΖΩΤΟ.
Δεν έχει μυρωδιά, έτσι δεν μπορεί να ανιχνευθεί. Η προσθήκη της μελαμίνης στο γάλα μειώνει την περιεκτικότητα σε γάλα και είναι φτηνότερη από το καθαρό γάλα.
Έτσι χαμηλώνει το κόστος και μπορεί να αποδώσει στους ιδιοκτήτες της επιχείρησης περισσότερο κέρδος!
Πότε ανακαλύφθηκε; Έτος 2007: τα κατοικίδια ζώα (γάτες και σκυλιά) στην Αμερική πέθαιναν ξαφνικά. Διαπίστωσαν ότι οι ζωοτροφές από την Κίνα περιέχουν μελαμίνη.
Άρχισε το 2008 στην Κίνα, μια απότομη αύξηση των περιπτώσεων νηπίων με πέτρες στα νεφρά.
Αύγουστος 2008: Γάλα σε σκόνη στην Κίνα βρέθηκε με μελαμίνη. Σεπτέμβριος 2008:
Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ζητά από την Κίνα να ελέγξει αυτό το πρόβλημα. 21 του Σεπτεμβρίου 2008: Τα περισσότερα τρόφιμα στην Ταϊβάν βρέθηκαν με μελαμίνη.
Τι συμβαίνει όταν χωνευτεί η μελαμίνη; Η μελαμίνη παραμένει μέσα στο νεφρό. Δημιουργεί πέτρες που φράζουν τους σωλήνες. Ο πόνος είναι έντονος και το άτομο δεν μπορεί να ουρήσει. Το νεφρό πρήζεται. Αν και η χειρουργική επέμβαση μπορεί να αφαιρέσει τις πέτρες, μπορεί όμως να προκαλέσει αμετάκλητη ζημία στα νεφρά. Μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια λειτουργίας των νεφρών και να οδηγήσει στο θάνατο λόγω ουραιμίας.


Τι είναι διάλυση;
Στην πραγματικότητα, ονομάζεται «αιμοκάθαρση». Φιλτράρεται το αίμα όλου του σώματος σε μηχάνημα και επιστρέφει έπειτα πίσω στο σώμα. Ολόκληρη η διαδικασία διαρκεί 4 ώρες και είναι απαραίτητη μία φορά κάθε 3 ημέρες για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Τι είναι το δηλητηριασμένο γάλα; Είναι το γάλα σε σκόνη που αναμιγνύεται με «ΜΕΛΑΜΙΝΗ»




Η μελαμίνη είναι μια βιομηχανική χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην παραγωγή πλαστικών.
Χρησιμοποιείται επίσης στην παραγωγή διακοσμητικών πάνελ.
Καταλάβατε; Η μελαμίνη είναι για χρήση στη βιομηχανική παραγωγή και δεν μπορεί να φαγωθεί.
Γιατί η μελαμίνη προστίθεται στο γάλα σε σκόνη;
Η σημαντικότερη θρεπτική ουσία στο γάλα είναι πρωτεΐνη.
Και η μελαμίνη έχει την ίδια πρωτεΐνη που περιέχει ΑΖΩΤΟ
Η προσθήκη της μελαμίνης στο γάλα μειώνει την περιεκτικότητα σε γάλα και είναι φτηνότερη από το καθαρό γάλα. Έτσι χαμηλώνει το κόστος και μπορεί να αποδώσει στους ιδιοκτήτες της επιχείρησης περισσότερο κέρδος!
Τι συμβαίνει όταν χωνευτεί η μελαμίνη;
Η μελαμίνη παραμένει μέσα στο νεφρό. Δημιουργεί πέτρες που φράζουν τους σωλήνες. Ο πόνος είναι έντονος και το άτομο δεν μπορεί να ουρήσει. Το νεφρό πρήζεται.
 Αν και η χειρουργική επέμβαση μπορεί να αφαιρέσει τις πέτρες, μπορεί όμως να προκαλέσει αμετάκλητη ζημία στα νεφρά. Μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια λειτουργίας των νεφρών και να οδηγήσει στο θάνατο λόγω ουραιμίας.

Γιατί είναι σοβαρότερο στα μωρά; Επειδή το νεφρό τους είναι πολύ μικρό και πίνουν πολύ γάλα σε σκόνη.

Η Κίνα νοσηλεύει 13.000 νήπια
 
Δεν έχει σημασία πόσο πολλή Μελαμίνη κατανάλωσε ένας άνθρωπος. Το σημαντικό είναι ότι «δεν μπορεί ΝΑ ΦΑΓΩΘΕΙ!»

Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγονται;Τα τρόφιμα που περιέχουν γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει να αποφεύγονται.
 Θυμηθείτε: Τα τρόφιμα με κρέμα ή γάλα πρέπει αποφεύγονται.

Τι κάνουμε έπειτα; Αποφύγετε τα ανωτέρω τρόφιμα για τουλάχιστον έξι μήνες. Εάν έχετε snack bar, εστιατόριο ή καφετερία, σταματήστε να πουλάτε γαλακτοκομικά προϊόντα. Εάν έχετε τα νήπια στο σπίτι, ταΐστε τα με μητρικό γάλα ή βρείτε άλλα υποκατάστατα.
Τέλος, μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες με τους φίλους σας.
Έτσι θα καταλάβουν τον κίνδυνο δηλητηρίασης του γάλακτος.

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

13χρονος έκλεβε μηχανάκια στην Αλεξανδρούπολη!


Έναν 13χρονο κάτοικο Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε κλέψει, όπως τελικά αποδείχθηκε ένα μηχανάκι από έναν 23χρονο. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 13χρονο να μεταφέρει πεζός, λόγω βλάβης, όπως αρχικά είπε, ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο.

Τελικά από την έρευνα προέκυψε ότι το προαναφερόμενο όχημα είναι προϊόν κλοπής που καταγγέλθηκε από τον 23χρονο ιδιοκτήτη στις 25-02-2010. Ο 13χρονος ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς, ενώ το μηχανάκι κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον 23χρονο παθόντα.

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Χιλή: Απαγόρευση κυκλοφορίας εφαρμόσθηκε από χθες το βράδυ στην Κονσεπσιόν



Απαγόρευση κυκλοφορίας έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από χθες στο βράδυ στην Κοσνεπσιόν, δεύτερη σε μέγεθος πόλη στη Χιλή, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από τον σεισμό του Σαββάτου, και η οποία υπήρξε θέατρο λεηλασιών και αναρχίας μετά τη θεομηνία, μεταδίδουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, που αποφασίσθηκε από τις τοπικές στρατιωτικές αρχές, άρχισε να εφαρμόζεται από τις 21.00, τοπική ώρα (02.00, ώρα Ελλάδος) και θα διαρκέσει έως τις 06.00 (11.00, ώρα Ελλάδος), ανακοινώθηκε στον πληθυσμό από μεγάφωνα.

Όποιες θα βρίσκεται κατά τη χρονική περίοδο αυτή αδικαιολόγητα στους δρόμους θα συλλαμβάνεται, θα παραδίδεται στην αστυνομία και θα κρατείται, ανακοινώθηκε από τις αρχές. Η απαγόρευση φαίνεται να τηρείται αυστηρά στο κέντρο της πόλης λίγο μετά την έναρξή της, με πολυπληθή παρουσία στρατιωτών, τονίζουν οι ίδιες πληροφορίες.

Η Κονσεπσιόν, που απέχει 400 χλμ από το Σαντιάγο, αριθμεί 500.000 κατοίκους, και χθες έγινε θέατρο λεηλασιών στα σουπερμάρκετ, δεδομένης της έλλειψης αγαθών πρώτης ανάγκης.

iKypros