Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Το Θέατρο Επί Κολωνώ σας εύχεται…



Το Θέατρο Επί Κολωνώ σας εύχεται…
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ!


Έμυ Βάγια & Μαρία Αναματερού
Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
τηλ: 210 5138067 210 5138067
fax: 210 5146169
email: xkolono@.gr
site: http://www.epikolono.gr/

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Βρέθηκε ο οδηγός του ΟΑΣΘ που φέρεται χτύπησε τον 26χρονο



...Το τηλεματικό σύστημα του ΟΑΣΘ αποκάλυψε τον οδηγό αστικού λεωφορείου, που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του 26χρονου Χρήστου Κουσουλού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα των Χριστουγέννων. Ο νεαρός ζητά από το νοσοκομείο οπού νοσηλεύεται με τρία κατάγματα στο δεξί του πόδι, την παραδειγματική τιμωρία του οδηγού, ο οποίος από την πλευρά του υποστηρίζει, ότι απλώς έσπρωξε το θύμα και ότι ο τραυματισμός του 26χρονου οφείλεται στην πτώση.

...Συγκεκριμένα, ο οδηγός του ΟΑΣΘ ισχυρίζεται ότι «ενώ λογομαχήσαμε, ανέβηκε απειλητικά στις σκάλες της μπροστινής πόρτας. Ενώ καθόμουνα στο τιμόνι, τον έσπρωξα με το πόδι, με αποτέλεσμα να πέσει στο πεζοδρόμιο. Στη συνέχεια έκλεισα την πόρτα και έφυγα». Όπως είπε ο οδηγός, σύμφωνα με συναδέλφους του, δεν φαντάστηκε ότι ο νεαρός είχε σπάσει το πόδι του. Ο 26χρονος όμως ισχυρίζεται, ότι ο οδηγός του ΟΑΣΘ όχι μόνο κατέβηκε από το λεωφορείο και τον χτύπησε, αλλά και ότι τον έπιασε από τον λαιμό και του βούτηξε το κεφάλι σε λάκκο με νερό στο πεζοδρόμιο. Το πρωί της Τρίτης ο οδηγός του λεωφορείου θα καταθέσει για το περιστατικό στην Αστυνομία.

Ρεπορτάζ: Χ. Στεφανής
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Ζευγάρι αποπειράθηκε να ληστέψει οδηγό ταξί στη Θεσσαλονίκη


28.12.2009

...Νέα επίθεση σε οδηγό ταξί της Θεσσαλονίκης με σκοπό αυτή τη φορά τη ληστεία σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή της Τούμπας. Ένας νεαρός άνδρας και μία γυναίκα που επιβιβάστηκαν ως πελάτες, προσπάθησαν στη συμβολή των οδών Διαγόρα και Ολύνθου να ληστέψουν τον αυτοκινητιστή, ο οποίος αντέδρασε και άγνωστο μέχρι στιγμής πως, τους έτρεψε σε φυγή. Ο ταξιτζής ειδοποίησε μέσω ασυρμάτου συναδέλφους του, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες εντόπισαν και εγκλώβισαν το ζευγάρι σε κατάστημα της περιοχής και ειδοποίησαν την Αστυνομία για τα περαιτέρω.
Ρεπορτάζ: Ε. Καλλίνη
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Στο «μικροσκόπιο» αποτυπώματα για τον φόνο του οδηγού ταξί


28.12.2009

...Δύο αποτυπώματα, ένα ματωμένο παλαμικό στο εσωτερικό της πόρτας του συνοδηγού και αυτό του παπουτσιού στο πίσω κάθισμα του οδηγού, είναι πιθανό να οδηγήσουν την Αστυνομία στον δράστη της στυγερής δολοφονίας του ταξιτζή στην Θεσσαλονίκη ανήμερα τα Χριστούγεννα. Η Αστυνομία εκτιμά, ότι την ταυτότητα του δολοφόνου θα αποκαλύψουν και τα στοιχεία που θα δώσουν τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, για τις τρίχες που βρεθήκαν στο ταξί, αλλά και το κασκόλ με το οποίο ο δράστης έπαιξε το θύμα του.

....Είχε προηγηθεί στις 25 Νοεμβρίου επίθεση σε 53χρονο οδηγό ταξί. Η δεύτερη με τραγική κατάληξη 1 μήνα μετά την ίδια μέρα και οι συνάδελφοί τους αναρωτιούνται, αν πρόκειται για κάποιο μανιακό, που έχει βάλει στόχο τους οδηγούς ταξί ή για δύο διαφορετικές επιθέσεις με πολλές ομοιότητες. Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, αν και στις δύο περιπτώσεις ο δράστης μπήκε στο ταξί σαν πελάτης, κάθισε ακριβώς πίσω από τον οδηγό, τον μαχαίρωσε πισώπλατα και εξαφανίσθηκε χωρίς να πάρει χρήματα. Όσο ο μανιακός δολοφόνος παραμένει ασύλληπτος, οι κούρσες των ταξιτζήδων γίνονται με κομμένη την ανάσα. Αξιωματικοί της Ασφάλειας πάντως που ερευνούν την υπόθεση περιμένουν να δουν αν τακτοποιούνται τα δύο αποτυπώματα ή αν ο δολοφόνος του 32χρονου είχε και συνεργό.

Ρεπορτάζ: Δ. Τζιότζιου
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Βομβιστική επίθεση στην Εθνική Ασφαλιστική στη λεωφόρο Συγγρού


28.12.2009


Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την έκρηξη βόμβας το βράδυ της Κυριακής στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη λεωφόρο Συγγρού. Από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 23:01 ισοπεδώθηκε στην κυριολεξία το ισόγειο του κτιρίου, ενώ προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Αν και δεν υπάρχει ακόμη ανάληψη ευθύνης, οι πρώτες εκτιμήσεις αποδίδουν την επίθεση στον «Επαναστατικό Αγώνα».

Σύμφωνα με κατοίκους και αυτόπτες μάρτυρες η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που αρχικά νόμιζαν ότι έγινε σεισμός. Οι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει τη βόμβα σε μια εσοχή του κτιρίου από την πλευρά της οδού Γαλαξία, όπου στεγάζεται υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε απογευματινή εφημερίδα 15 λεπτά πριν από την έκρηξη και οι αστυνομικοί πρόλαβαν την τελευταία στιγμή να αποκλείσουν την περιοχή, καθώς σε γειτονικό εμπορικό κέντρο όπου στεγάζονται κινηματογραφικές αίθουσες, υπήρχε αρκετός κόσμος και ο κίνδυνος να τραυματιστεί κάποιος ήταν μεγάλος.

Μετά την έκρηξη ακόμη και καταστήματα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Συγγρού, δηλαδή σε απόσταση 100 μέτρων, υπέστησαν ζημιές από το ωστικό κύμα και τα θραύσματα που εκτινάχθηκαν. Η εκρηκτική ύλη είναι η ίδια με εκείνη που χρησιμοποίησε ο Επαναστατικός Αγώνας στη βομβιστική επίθεση στο υποκατάστημα της Eurobank στην Αργυρούπολη τον περασμένο Μάιο, δηλαδή ζελατινοδυναμίτιδα, ενώ χρησιμοποιήθηκε και ρολόι. Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός, ότι οι άνδρες ασφαλείας του κτιρίου παρόλο που είδαν ύποπτες κινήσεις από τις κάμερες ασφαλείας, δεν ειδοποίησαν την Αστυνομία. ΝΔ και ΣΥΝ καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους την επίθεση.

Ρεπορτάζ: Χ. Σαμαράς,
Κ. Σαρικάς,Η. Καριοφύλλη,
Α. Κουβέλης, Μ. Αραμπατζόγλου
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Καλές Γιορτές / Kales Giortes από τον Πάνο Ηλιόπουλο - Τρίπολη


Σας εύχομαι, ολόψυχα, Καλές Γιορτές, Ειρήνη και Αγάπη.
Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2010
με Υγεία και θετική ψυχική διάθεση για Δημιουργία και Ζωή।
Πάνος Ηλιόπουλος
Τρίπολη

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Αδίστακτοι ληστές τράπεζας «γάζωσαν» αστυνομικούς στη Σαλαμίνα






Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν την Δευτέρα, όταν δέχθηκαν τα πυρά ληστών σε τράπεζα στη Σαλαμίνα. Οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας τυχαία, πιθανόν για να κάνουν ανάληψη χρημάτων. Εκείνη την ώρα στην τράπεζα γινόταν ληστεία από δύο άτομα, τα οποία όταν τους αντιλήφθηκαν, άρχισαν να τους πυροβολούν. Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, ενώ ο άλλος τραυματίστηκε ελαφρύτερα στο πόδι.

Οι δύο ληστές μπήκαν στην τράπεζα οπλισμένοι και αποφασισμένοι για όλα. Βγήκαν με τα χρήματα στα χέρια και κατευθύνθηκαν προς την κλεμμένη μοτοσικλέτα, που άφησαν στο σημείο και το κλεμμένο φορτηγάκι με το οποίο διέφυγαν. Ένα περιπολικό όμως έφθασε εκείνη την ώρα έξω από το υποκατάστημα με δύο αστυνομικούς, ο ένας εκ των οποίων πήγε στο ΑΤΜ. Οι ληστές βλέποντας τον άνοιξαν πυρ. Στο σημείο της συμπλοκής των ληστών με τους αστυνομικούς βρέθηκαν διάσπαρτοι κάλυκες. Όσοι βρεθήκαν στο σημείο, κάνουν λόγο για καταιγισμό πυρών από την πλευρά των ληστών και μάχη που έδωσαν μαζί τους οι αιφνιδιασμένοι αστυνομικοί, οι οποίοι έπεσαν τραυματισμένοι.

Ο υπαρχιφύλακας φέρει βαρύ τραύμα στο κεφάλι και η κατάσταση του είναι κρίσιμη, ενώ ο αρχιφύλακας τραυματίστηκε στο πόδι και στο θώρακα. Μετά την αιματηρή συμπλοκή οι δύο ληστές και οι συνεργοί τους που πιθανολογείται ότι τους περίμεναν έξω απ’ την τράπεζα, έγιναν άφαντοι. Όλη η Σαλαμίνα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή σε αστυνομικό κλοιό, καθώς είναι πολύ πιθανό, το κρησφύγετο των ληστών να είναι στο νησί.
Ρεπορτάζ: Η. Καριοφύλλη,
Χ. Μπόλκας, Γ. Κουρδής
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

«Βόμβες» και «μαϊμούδες» στο τραπέζι μας


Τέσσερις σοβαρές υποθέσεις απάτης και παραπλάνησης του καταναλωτή από ισάριθμες μεγάλες εταιρείες εντόπισαν ελεγκτές του ΕΦΕΤ

Τα ορυκτέλαια και τα περιττώματα, οι «βρωμιές» χωρίς σύνορα και ο πέλεκυς του 1 εκατ. ευρώ


ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ διατροφικό σκάνδαλο αποκάλυψαν οι έλεγχοι του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Τέσσερις μεγάλες εταιρείες διακινούσαν αδίστακτα στην αγορά μολυσμένα τρόφιμα και προϊόντα-«μαϊμού». Σουσάμι με περιττώματα ζώων ο ένας επιχειρηματίας, προμηθευτής ένα σωρό μεγάλων εταιρειών παραγωγής τροφίμων. Ηλιέλαιο με ολίγη από ορυκτέλαιο ο άλλος, ιδιοκτήτης σουπερμάρκετ από αυτά που υποτίθεται ότι είχαν αποσύρει από τον Μάιο του 2008 τις ένοχες παρτίδες. Ενας ακόμη- επίσης ιδιοκτήτης γνωστής αλυσίδας- «φύλαγε» τρόφιμα σε επικίνδυνες για την υγεία του καταναλωτή συνθήκες. Και οι «βρωμιές» δεν σταματούν στα σύνορα. Η τέταρτη εταιρεία, μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές της χώρας, έστελνε στις αγορές του εξωτερικού κάθε είδους γαλακτοκομικά προϊόντα- «μαϊμού», τα οποία μάλιστα πουλούσε ακριβά ως δήθεν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Λευκό τυρί για φέτα, επιδόρπια για γιαούρτη, γάλα σκόνη για φρέσκο. Οι ελεγκτές του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) δεν πίστευαν στα μάτια τους με όσα είδαν στις τέσσερις μεγάλες εταιρείες παραγωγής τροφίμων ή διάθεσης πρώτων υλών. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες υποθέσεις απάτης και παραπλάνησης του καταναλωτή που έχει χειριστεί ο Φορέας τα τελευταία χρόνια, ορισμένες και με ποινικές προεκτάσεις. Ο πέλεκυς από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυρία Κατερίνα Μπατζελή για τις τρεις σοβαρότερες υποθέσεις αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως
βαρύς- ο ΕΦΕΤ τιμώρησε ήδη την τέταρτη με πρόστιμο που έφθασε στα 60.000 ευρώ. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, τα πρόστιμα θα είναι από τα υψηλότερα που έχουν ποτέ επιβληθεί σε εταιρείες τροφίμων - σε μία από αυτές μπορεί να φθάσει και στο 1 εκατ. ευρώ. Και αυτή είναι μόνον η αρχή του νήματος, καθώς τη σκυτάλη για ορισμένες από τις υποθέσεις έχουν αναλάβει επιπλέον οι «Ράμπο» της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ).

«Ρώσικη ρουλέτα» σε βάρος της δημόσιας υγείας συνεχίζουν να παίζουν μεγάλες εταιρείες τροφίμων στην Ελλάδα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εταιρείας στην Κεντρική Ελλάδα η οποία απασχολεί τις αρμόδιες Αρχές ήδη από τις αρχές του 2008. Τότε στις εγκαταστάσεις της βρέθηκαν δεκάδες τόνοι σουσαμιού με περιττώματα τρωκτικών και σκύλων καθώς και με απεκκρίματα πουλιών. Η παρτίδα προερχόταν από το Σουδάν και είχε λήξει το 2006. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλες βιομηχανίες αρτοπαρασκευασμάτων προμηθεύονταν πρώτη ύλη από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Μετά τον πρώτο έλεγχο η εταιρεία σφραγίστηκε και θεωρήθηκε ότι η υπόθεση έληξε. Ωστόσο λίγους μήνες νωρίτερα ελεγκτές του ΕΦΕΤ πραγματοποιώντας έλεγχο ρουτίνας σε αρτοβιομηχανία της Βόρειας Ελλάδας ανακάλυψαν εκατοντάδες σάκους με σουσάμι που προέρχονταν από τη «σφραγισμένη» εταιρεία, συνολικής ποσότητας 31.550 κιλών.

Τόνοι σουσάμι σε κρυφή αποθήκη
Ανεξαρτήτως των ελέγχων του ΕΦΕΤ, οι υπάλληλοι του δήμου όπου εδρεύει η «σφραγισμένη εταιρεία» προχώρησαν, ύστερα από καταγγελία πολίτη, σε δεύτερο έλεγχο και εντόπισαν μια κρυφή αποθήκη στην οποία βρήκαν αποθηκευμένους και άλλους τόνους ακατάλληλου σουσαμιού, μέρος των οποίων είχε προμηθευτεί η αρτοβιομηχανία στη Βόρεια Ελλάδα. Σημειωτέον ότι το σουσάμι αποτελεί βασική ύλη για την παρασκευή πολλών προϊόντων- περιέχεται σε κουλουράκια, παστέλια, λουκούμια, ψωμιά κ.ά. Ακόμη χρησιμοποιείται για την παραγωγή σησαμελαίου και ταχινιού, τα οποία περιέχονται σε πολλά άλλα τρόφιμα. Ο συγκεκριμένος προμηθευτής δε εφοδίαζε από την αποθήκη του σειρά γνωστών εταιρειών σε όλη τη χώρα οι οποίες παρασκευάζουν τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Ο φάκελος της υπόθεσης προωθείται από τον ΕΦΕΤ στο γραφείο της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για επιβολή υψηλού προστίμου (σημειωτέον ότι ο Φορέας μπορεί να επιβάλει πρόστιμο ως και 60.000 ευρώ). Ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε και στη Δικαιοσύνη.

Κομπίνες με γαλακτοκομικά
Μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον τομέα των τροφίμων ανακάλυψε ο ΕΦΕΤ σε γαλακτοβιομηχανία της Θεσσαλίας. Μάλιστα οι παρανομίες της εν λόγω εταιρείας μπορεί να επισύρουν συνολικό πρόστιμο- και για τα πέντε σοβαρά παραπτώματα που εντοπίστηκαν- ως και 1 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων, η οποία προωθεί στο εξωτερικό και προϊόντα ΠΟΠ (Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης). Οπως είπαν μιλώντας στο «Βήμα» στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σχεδόν όλα τα προϊόντα της εταιρείας τα οποία ελέχθησαν ήταν νοθευμένα. Με άλλα λόγια, η φέτα δεν ήταν φέτα αλλά απλό λευκό τυρί- ίδιο με αυτό που κάποτε διαφήμιζαν ως φέτα οι Δανοί, με αποτέλεσμα να προσφύγουμε στην ΕΕ για να κατοχυρώσουμε την αποκλειστικότητα της ονομασίας-, η γιαούρτη δεν ήταν γιαούρτη αλλά επιδόρπια, το φρέσκο γάλα που αναφερόταν ως συστατικό των προϊόντων ήταν στην πραγματικότητα γάλα σε σκόνη κτλ.

Σύμφωνα με στελέχη των υπηρεσιών που χειρίζονται την υπόθεση, η εταιρεία έχει τη μορφή... Λερναίας Υδρας. Τα προϊόντα της κυκλοφορούν με δέκα διαφορετικές επωνυμίες. «Κλείνει η μία και ανοίγει αυτομάτως άλλη», λένε χαρακτηριστικά. Για τη συγκεκριμένη γαλακτοβιομηχανία έχουν ξεκινήσει παράλληλα άλλοι δύο έλεγχοι, μία από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων αλλά και άλλη μία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς η εταιρεία είχε λάβει επιδοτήσεις από το Γ Δ ΚΠΣ. Στην περίπτωση που ο έλεγχος εντοπίσει «κομπίνες» και με τα κοινο- τικά χρήματα ο δρόμος οδηγεί αναγκαστικά σε αίτημα της ΕΕ για επιστροφή των κονδυλίων. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στο γραφείο της κυρίας Μπατζελή για την επιβολή προστίμου. ▅ Φαγητά με σκουπίδια
Υπότροπο για δεύτερη φορά βρέθηκε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σουπερμάρκετ στα βόρεια προ άστια της Αθήνας. Τον Ιούνιο του 2007 είχε επιβληθεί στο ίδιο κατάστημα πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ σήμερα προτείνεται από τον ΕΦΕΤ επιβολή προστίμου ύψους 70.000 ευρώ για παραπλάνηση καταναλωτών, απουσία ΗΑCCΡ (σύστημα το οποίο προσδιορίζει τους υγειονομικούς κινδύνους που επηρεάζουν την ασφάλεια των προϊόντων) και άδειας, καθώς και για ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι και σε άλλα καταστήματα της συγκεκριμένης αλυσίδας σουπερμάρκετ έχουν επιβληθεί πρόστιμα από τον Φορέα για παρόμοια παραπτώματα. Ετοιμα φαγητά παρασκευαζόμενα σε άθλιες συνθήκες και τρόφιμα αποθηκευμένα σε αποθήκες βρώμικες, όπου ανάμεσα στα κιβώτια σωρεύονταν απορρίμματα κάθε είδους. Και σε κάποια ψυγεία ληγμένα και αλλοιωμένα προϊόντα, που, όπως δικαιολογούνταν στους ελεγκτές οι υπάλληλοι, τα είχαν βάλει στην άκρη για να τα αποσύρουν και ξεχάστηκαν...

▅ Φρέσκο... λάδι με ορυκτέλαια
Πρόστιμο 60.000 ευρώ επέβαλε ο ΕΦΕΤ σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σουπερμάρκετ στα ράφια του οποίου βρέθηκαν, μήνες μετά το διατροφικό σκάνδαλο με τα ορυκτέλαια, ποσότητες «εμπλουτισμένου» ηλιελαίου. Στο συγκεκριμένο κατάστημα είχε επιβληθεί το 2008 από τον πρώηνυφυπουργόΑνάπτυξης κ. Γ. Βλάχο προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του για δύο εβδομάδες, επειδή επέμενε να διαθέτει τα μολυσμένα ηλιέλαια, ενώ ήδη είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο και όλες οι επιχειρήσεις της χώρας είχαν ενημερωθεί ότι πρέπει να αποσύρουν τις ύποπτες ποσότητες.

Το σκάνδαλο του νοθευμένου με ορυκτέλαιο ουκρανικού ηλιελαίου ξέσπασε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2008. Ο χειρισμός της υπόθεσης από τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές είχε τότε αναδείξει για άλλη μία φορά την ανεπάρκεια και την αναποτελεσματικότητα του συστήματος ελέγχου τροφίμων στη χώρας μας. Την πολυδιάσπαση των υπηρεσιών ελέγχου και τις ελλείψεις προσωπικού έχουν επισημάνει πολλάκις οι κοινοτικοί επιθεωρητές στις εκθέσεις τους για την ασφάλεια των τροφίμων στην Ελλάδα. Παρά τις ανεπάρκειες του συστήματος, υποτίθεται ότι τα λάδια τότε αποσύρθηκαν αλλά, όπως αποδεικνύεται τώρα, κυκλοφορούσαν για μήνες και μπορεί σε κάποιες επιχειρήσεις να κυκλοφορούν ακόμη.

Συζήτηση για το μέλλον του ΕΦΕΤ ζητούν οι υπάλληλοι
Και ενώ η κατάσταση στην αγορά μόνο ειδυλλιακή δεν είναι, δυόμισι μήνες μετά τις εκλογές ο Σύλλογος Μόνιμων Υπαλλήλων του ΕΦΕΤπεριμένει ακόμη την υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών του ΠαΣοΚ για την αναδιοργάνωση και ενίσχυση του Φορέα. Οπως αναφέρεται στην τελευταία ανακοίνωση του συλλόγου, «σήμερα,εννέα μήνες μετά την καταψήφισηαπό το ΠαΣοΚτης τροπολογίας για τη μεταφορά του ΕΦΕΤ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αναμένουμε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για υπαγωγή του ΕΦΕΤ στο υπουργείο, το οποίο θα έχει ως βασική πολιτική την προστασία των καταναλωτών».

Σύμφωνα με τους εργαζομένους στον ΕΦΕΤ, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει ακόμη δεχθεί να συνομιλήσει μαζί τους. Εκείνο που επιθυμούν- «με δεδομένη πλέον τη συστηματική προσπάθεια απαξίωσής του» όπως αναφέρουν οι ίδιοι- είναι μια απάντηση της κυρίας Μπατζελή στα εξής:

* Είναι πολιτικά αποδεκτό ο ΕΦΕΤ να παραμένει σε ένα υπουργείο το οποίο αρμοδιότητα έχει την άσκηση πολιτικής για την ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας και ως εκ τούτου εξυπηρετεί συμφέροντα αντίθετα με αυτά που διασφαλίζουν ένα αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου τροφίμων σχεδιασμένο για την προστασία του καταναλωτή;

* Υπάρχει σχεδιασμένη εθνική πολιτική για τον επίσημο έλεγχο των τροφίμων από το ΥΠΑΑΤ, όπως συμβαίνει στα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης;

* Τι συμβαίνει με τα όσα έχουν διαπιστώσει οι κοινοτικοί ελεγκτές σχετικά με σημαντικά προβλήματα και ελλείψεις στο έργο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όσον αφορά το σύστημα διαχείρισης ζωικών υποπροϊόντων, το πρόγραμμα παρακολούθησης βρουκέλλωσης και φυματίωσης, τα κτηνιατρικά φάρμακα και υπολείμματα, τη μη εφαρμογή του κανονισμού για την υγιεινή των τροφίμων σε ό,τι αφορά τα σφαγεία, τους φυτοϋγειονομικούς ελέγχους και τις εισαγωγές ζωικών και φυτικών προϊόντων στα συνοριακά κέντρα ελέγχου (ΣΥΚΕ); ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΤΖΕΛΗ
«Απαρέγκλιτη η τήρηση των νόμων»
«Οι καταναλωτές δικαιούνται να τους παρέχονται εχέγγυα για την ασφάλεια των τροφίμων σε όλο το μήκος της διατροφικής αλυσίδας, στο πλαίσιο της πολιτικής μας για την προώθηση ενός σύγχρονου αγροδιατροφικού μοντέλου που παρέχει, εκτός από ασφαλή, ποιοτικά και διαφοροποιημένα προϊόντα. Στο πλαίσιο αυτό η ρύθμιση και εποπτεία της αγοράς θα παίξουν σημαντικό ρόλο», επισημαίνει μιλώντας στο «Βήμα» η κυρία Κατερίνα Μπατζελή. Και αυτό σημαίνει ότι «η τήρηση της νομοθεσίας είναι απαρέγκλιτη». Οπως τονίζει, προγραμματίζεται η ολοκλήρωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού και της οργάνωσης του ΕΦΕΤ ώστε να λειτουργεί ευέλικτα και αποτελεσματικά σε ό,τι αφορά τους ελέγχους και τη διαχείριση των πολιτικών μας για τα τρόφιμα. Γι΄ αυτό, σύμφωνα με την υπουργό, έχει συσταθεί ήδη ομάδα εργασίας στην οποία συμμετέχουν, εκτός από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και των εμπλεκόμενων φορέων.

ΤΟ ΒΗΜΑ έχει στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία των εταιρειών που κατηγορούνται για το διατροφικό σκάνδαλο.Λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος αναμένει από τις αρμόδιες Αρχές να ανακοινώσουν επισήμως ονόματα και στοιχεία.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

στα γρήγορα με μια ματιά

Lexus GS450h, πολυτέλεια, πλήρης υβριδική τεχνολογία, εντυπωσιακά υψηλές επιδόσεις, μειωμένη κατανάλωση, σχεδόν αθόρυβη λειτουργία!

H LG Electronics παρουσιάζει την LG SL9000. Τεχνολογία αιχμής LED σε τηλεόραση πάχους μόλις 2,9 εκ

TO EDINBURGH BUSINESS SCHOOL ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΒΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΑΠΌ ΤΟ CeMS.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟP ΚΡΑΤΙΚΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ-ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ,ΜΒΑ,MASTER,DIPLOMA & ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΑΠʼΤΟ Νο1 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ(ΤΙMES AWARD).ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΝΑΡΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ICON

Η Shell V-Power σας φέρνει τα Νέα μοντέλα Ferrari με Σύστημα Προγραμματισμού Πορείας. Ρυθμίστε την κατεύθυνση τους και οδηγήστε τα στη διαδρομή που εσείς επιλέξατε.

ΑΧΑ Ασφαλιστική: Παγκόσμιος ηγέτης στη χρηματοοικονομική προστασία. Με εργασίες σε 56 χώρες σε όλο τον κόσμο & 80 εκατομμύρια πελάτες.

Chartis. Ο κόσμος σας, με ασφάλεια. 90 χρόνια εμπειρίας και παγκόσμιας παρουσίας.

Εύβοια: Συνελήφθη και ο δεύτερος ληστής



Συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης της ληστείας, που πραγματοποιήθηκε στις 11.50 το πρωί στη Eurobank [EFGr.AT] Αλιβερίου, στο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ερέτριας, όπου νωρίτερα είχε συλληφθεί και ο συνεργός του.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δράστες μετά τη ληστεία τράπηκαν σε φυγή με κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο. Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση ακινητοποιήθηκαν στον εξωτερικό χώρο ξενοδοχείου στην Ερέτρια. Ο ένας εξ αυτών -αλβανικής καταγωγής- τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών στο πόδι και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκε υποπολυβόλο τύπου ούζι καθώς και πλήθος φυσιγγίων.

Ο δεύτερος, που κατάφερε να διαφύγει, συνελήφθη λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, μετά από έρευνες της ΕΚΑΜ. Στο ξενοδοχείο βρέθηκαν και 21.000 ευρώ, χρήματα τα οποία οι δύο δράστες είχαν αποσπάσει από την τράπεζα.

Καταδίωξη ληστών με καταιγισμό πυροβολισμών στην Εύβοια



Καταδίωξη θρίλερ δύο κακοποιών μετά από ληστεία σε τράπεζα στο Αλιβέρι διαδραματίστηκε την Δευτέρα στη νότια Εύβοια. Οι ληστές αφού άρπαξαν 21.565 ευρώ από υποκατάστημα της Eurobank, διέφυγαν με δύο κλεμμένα αυτοκίνητα και κατέληξαν στην περιοχή της Ερέτριας. Πάνοπλοι αστυνομικοί με επικεφαλής τον υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και τη συμμετοχή ελικοπτέρου πήραν μέρος στη γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Οι κακοποιοί αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους αστυνομικούς, οι οποίοι κατάφεραν τελικά να τους συλλάβουν.

Η αιματηρή καταδίωξη άρχισε λίγο μετά την ληστεία που έκαναν οι δράστες το μεσημέρι. Οι ληστές διέφυγαν με κλεμμένο Ι.Χ. και στην Αμάρυνθο επιβιβάστηκαν σε άλλο. Εκεί ήρθαν τετ-α-τετ με αστυνομικούς. Με ένα αυτόματο όπλο και με πιστόλια, οι κακοποιοί προσπαθούσαν να γαζώσουν τα περιπολικά, για να ξεφύγουν. Μόλις έφθασαν στην Ερέτρια και προσπάθησαν να εγκαταλείψουν και το δεύτερο αυτοκίνητο, ξέσπασε νέο μπαράζ πυροβολισμών με πλήρωμα περιπολικού που τους καταδίωκε. Μία από τις σφαίρες τραυμάτισε στο πόδι τον έναν από τους ληστές, ο οποίος αργότερα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ ο συνεργός του κατάφερε τρέχοντας να τρυπώσει σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.

Για περισσότερες από 4 ώρες πάνοπλοι αστυνομικοί ερευνούσαν σπιθαμή προς σπιθαμή τους ξενώνες και τους χώρους του αχανές συγκροτήματος. Ο ληστής είχε κρυφτεί σε ένα bungalow και μολονότι είχε μαζί του ένα όπλο Tokarev, όταν κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να διαφύγει, παραδόθηκε. Ο κακοποιός που τραυματίστηκε στο πόδι, είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα και η Αστυνομία τώρα ερευνά το ενδεχόμενο, η συμμορία να ευθύνεται και για άλλες ληστείες.

Ρεπορτάζ: Γ. Κουτσελίνης,
Π. Καρσιώτης, Δ. Περγελής
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Αδίστακτοι ληστές πυροβόλησαν 16χρονο στον Ασπρόπυργο


14.12.2009

Δύο αδίστακτοι κακοποιοί εισέβαλαν το βράδυ της Κυριακής σε μίνι-μάρκετ στον Ασπρόπυργο και δεν δίστασαν να σηκώσουν το όπλο τους και να το αδειάσουν πάνω σε ένα 16χρονο παιδί. Μέσα στο κατάστημα την ώρα της ληστείας βρισκόταν η κόρη του ιδιοκτήτη και ο 16χρονος. Οι ληστές έφθασαν με μια κλεμμένη μηχανή και φορώντας κράνη μπήκαν μέσα φωνάζοντας ληστεία. Ο νεαρός κινήθηκε για να προστατεύσει την κοπέλα, τότε ο ληστής εν ψυχρώ τον πυροβόλησε 7 φορές στα πόδια, την κοιλιά και τον θώρακα.

Η νεαρή γυναίκα τελικά τους ανάγκασε να φύγουν από το μαγαζί χτυπώντας τους με τη σφουγγαρίστρα που κρατούσε. Τη μηχανή εντόπισε λίγη ώρα αργότερα να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ ένα περιπολικό. Οι αστυνομικοί τους έκαναν σήμα να σταματήσουν, εκείνοι δεν υπάκουσαν και ακολούθησε καταδίωξη. Οι κακοποιοί μπήκαν με ταχύτητα σε ένα στενό, αλλά λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος έπεσαν και ο ένας απ’ τους δύο πυροβόλησε δύο φορές προς το περιπολικό που τους κατεδίωξε και έφυγαν με τα πόδια προς τα χωράφια. Παρά τις ολονύχτιες έρευνες της Αστυνομίας, αλλά και τη συνδρομή ενός ελικοπτέρου με το πρώτο φως της ημέρας, οι δύο ληστές δεν βρέθηκαν πουθενά.

Λίγη ώρα πριν από την αιματηρή ληστεία, δύο άνδρες είχαν εισβάλει σε ένα άλλο μίνι-μάρκετ, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Οι αστυνομικοί θεωρούν πολύ πιθανό, να πρόκειται για τους ίδιους δράστες. Ο 16χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Θριάσιο Νοσοκομείο, ενώ μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».
Ρεπορτάζ: Χ. Σαμαράς
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Νέες ληστείες σε κατάστημα ψιλικών και πρακτορείο ΠΡΟΠΟ



Μπαράζ ληστειών σημειώθηκε για ένα ακόμη 24ωρο στην Αττική. Στο Περιστέρι δύο άνδρες οπλισμένοι και φορώντας κουκούλες εισέβαλαν την Τρίτη στο κατάστημα ψιλικών λίγο πριν από τις 17:00 και ζήτησαν τις εισπράξεις από την μητέρα της ιδιοκτήτρια, που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο ταμείο. Οι ληστές όμως δεν ικανοποιήθηκαν από τα 300 ευρώ που βρήκαν στο ταμείο και δεν δίστασαν να πάρουν ακόμη και τα προσωπικά αντικείμενα της 58χρονης.

Οι ληστές εξαφανίστηκαν ενώ η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Στα Πατήσια τρεις νεαροί προσποιήθηκαν, ότι έψαχναν κάποιον και όταν ο ηλικιωμένος άνδρας προσφέρθηκε να τους βοηθήσει, του επιτέθηκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας του. Οι δράστες έφυγαν με λεία μόλις ένα κινητό τηλέφωνο. Θύμα ληστείας έπεσε ακόμη ένας ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟΠΟ στην περιοχή του Γαλατσίου. Ο ένοπλος του επιτέθηκε τη στιγμή που έκλεινε το κατάστημα και του άρπαξε μια τσάντα με περίπου 15.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Χ. Στεφανής
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Σπείρα ληστών άρπαξε κοσμήματα αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ



Νέα θρασύτατη ληστεία σημειώθηκε μέρα-μεσημέρι την Παρασκευή σε κεντρικό κοσμηματοπωλείο στον Πειραιά. Οι κακοποιοί έσπασαν με βαριοπούλα τη βιτρίνα του καταστήματος του Κώστα Θεολόγου και άρπαξαν μια αντίκα καρφίτσα, κολιέ, μονόπετρα, ρολόγια και άλλα κοσμήματα συνολικής αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ. Την δράση των τεσσάρων ληστών που φορούσαν κουκούλες και γάντια κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας.

Στο βίντεο διακρίνεται ο ένας από τους δράστες να εμφανίζεται ξαφνικά και με μια βαριοπούλα να χτυπά την βιτρίνα, μέχρι που την κατεβάζει, ενώ ένας άλλος με όπλο στο χέρι στεκόταν στην είσοδο του καταστήματος, για να προλάβει τυχόν αντιδράσεις. Μόλις έσπασε η τζαμαρία, οι δράστες με αστραπιαίες κινήσεις άρπαξαν τη λεία τους από τις προθήκες και εξαφανίσθηκαν τρέχοντας. Αν και το κατάστημα βρίσκεται στην πολυσύχναστη οδό Βασ. Γεωργίου και σε απόσταση αναπνοής από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, οι κακοποιοί δεν πτοήθηκαν. Η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, να πρόκειται για τους «ληστές των ρολογιών», που ήδη έχουν χτυπήσει τέσσερα κοσμηματοπωλεία της Κηφισιάς.

Ρεπορτάζ: Δ. Περγελής
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης


Ηλικιωμένος καταστηματάρχης πάλεψε με ληστή στην Αμαλιάδα


Μάχη σώμα με σώμα με έναν ληστή έδωσε ένας ηλικιωμένος στην Αμαλιάδα, όταν ο δράστης μπήκε οπλισμένος στο κατάστημά του και άρχισε να τον χτυπά, για να του δώσει τα χρήματα. Αν και ο ληστής ήταν αρκετά χρόνια νεότερός του, ο Παναγιώτης Λάσκαρης δεν το σκέφτηκε ούτε στιγμή και μόλις είδε τον ληστή να τον σημαδεύει με το όπλο και να του ζητά τα χρήματα, όρμησε πάνω του. Ο νεαρός βλέποντας το θύμα του να προβάλει σθεναρή αντίσταση, άρχισε να τον χτυπά με το όπλο στο πρόσωπο.

Ο άνδρας δεν έχασε την ψυχραιμία του και συνέχισε να ανταποδίδει τα χτυπήματα. Τελικά μετά από πάλη που διήρκεσε περίπου 10 λεπτά, ο ληστής κατάφερε να εξουδετερώσει τον ηλικιωμένο άνδρα, αλλά έφυγε με άδεια χέρια, καθώς ούτε στο ταμείο, ούτε στις τσέπες του θύματος υπήρχαν χρήματα. Το απίστευτο περιστατικό έγινε στο κέντρο της Αμαλιάδας, μέσα στο κατάστημα ανταλλακτικών του θύματος. Στην ευρύτερη περιοχή έχουν σημειωθεί τρεις ληστείες με θύματα ηλικιωμένους το τελευταίες ημέρες.

Ρεπορτάζ: Χ. Σαμαράς
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Επίθεση κουκουλοφόρων σε αστυνομικούς με δύο τραυματίες




Επίθεση από κουκουλοφόρους δέχθηκαν μέρα-μεσημέρι και μόλις δύο 24ωρα πριν από τις εκδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αστυνομικοί που περιπολούσαν στα Εξάρχεια. Δύο ένστολοι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ο ένας εκ των οποίων μάλιστα δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι με σφυρί. Επεισόδια σημειώθηκαν και τα ξημερώματα ανάμεσα σε άνδρες των ΜΑΤ και νεαρούς ταραξίες.

Στις 12:03 έξι αστυνομικοί που περιπολούσαν πεζοί, δέχθηκαν στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Μεταξά την αιφνιδιαστική και άνανδρη επίθεση μιας ομάδας κουκουλοφόρων, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με λοστούς, σφυριά και καδρόνια. Οι ταραξίες επέλεξαν ως στόχο τους έναν νεαρό αστυνομικό, τον οποίο χτύπησαν με μανία στο κεφάλι. Οι συνάδερφοι του τον μετέφεραν για τις πρώτες βοήθειες στο υπουργείο Πολιτισμού, όπου υπάρχει πάντα γιατρός και στη συνέχεια διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό». Μόλις 2 λεπτά αργότερα και λίγα μέτρα μακρύτερα, στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Ζαΐμη, μια δεύτερη ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με καδρόνια σε άλλη πεζή περιπολία έξι αστυνομικών. Αυτή τη φορά χτύπησαν στο χέρι και την ωμοπλάτη έναν αστυνομικό. Οι συνάδερφοι του πέταξαν χειροβομβίδα κρότου-λάμψης για να τον σώσουν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Λίγα λεπτά αργότερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης παραχώρησε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία χαρακτήρισε την δολοφονία του 16χρονου μαθητή «αποτρόπαιο για μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα γεγονός» και «περιστατικό ακραίας αστυνομικής και κρατικής βίας». Τόνισε ωστόσο, ότι «στέλνουμε όλοι ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Δεν θα ανεχθούμε την επανάληψη ενός σκηνικού βίας και τρόμου στο κέντρο της Αθήνας. Δεν θα παραδώσουμε την Αθήνα στους βάνδαλους. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καπηλευθεί τις ειρηνικές εκδηλώσεις και τις πορείες για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου». Όπως φαίνεται όμως, κάποιοι έχουν ήδη αυτήν την πρόθεση.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής κουκουλοφόροι που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας, έφθασαν και βρήκαν καταφύγιο στους δρόμους γύρω απ’ τη Νομική και άρχισαν να πετάνε πέτρες στις ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας. Κάποιοι απ’ αυτούς μάλιστα κατάφεραν να μπουν στο κτίριο της Νομικής. Οι κάμερες εντόπισαν μάλιστα κάποιους, που σκαρφάλωσαν και στην ταράτσα, για να ελέγχουν από ψηλά τις κινήσεις των αστυνομικών. Πριν καταφύγουν στην Νομική, είχαν βάλει φωτιά σε κάδους και είχαν καταστρέψει αυτοκίνητα. Σε ένα απ’ αυτά μάλιστα έγραψαν το σύνθημα «Σκοτώστε τους πλουσίους».

Εν όψει της θλιβερής επετείου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θωρακίζει την Αθήνα. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, 6.500 χιλιάδες αστυνομικοί , θα είναι στους δρόμους της πρωτεύουσας το σαββατοκύριακο. Οι περισσότεροι θα αναπτυχθούν στο κέντρο της πόλης, από το Πεδίον του Άρεως μέχρι και το Κολωνάκι. Ειδικός σχεδιασμός υπάρχει και για τα προάστια, καθώς όπως εκτιμά το υπουργείο, θα υπάρξουν ομάδες, που θα προσπαθήσουν να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα.

Ρεπορτάζ: Χ. Σαμαράς,
Β. Πρέντζα, Σ. Προμπονάς
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Συνελήφθησαν τρεις γυναίκες πορτοφολάδες στη Θεσσαλονίκη


Διαστάσεις μάστιγας έχουν προσλάβει οι επιθέσεις πορτοφολάδων στην Θεσσαλονίκη, όπου οι κακοποιοί στήνουν καρτέρι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ξαφρίζουν ανυποψίαστους επιβάτες. Την Τρίτη πιάστηκε έπ’ αυτοφώρω μια 19χρονη Βουλγάρα, που αφαιρούσε πορτοφόλι από την τσάντα ανυποψίαστης γυναίκας μέσα στο αστικό λεωφορείο της γραμμής 31 με κατεύθυνση στην περιοχή Χαριλάου. Λίγες ώρες νωρίτερα είχαν πέσει στα χέρια των αστυνομικών άλλες δύο «χρυσοδάκτυλες», που δρούσαν σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι πορτοφολάδες εκμεταλλεύονται τον συνωστισμό, δρουν σε ομάδες 3-4 ατόμων, κυκλώνουν το θύμα και με αστραπιαίες κινήσεις αρπάζουν το πορτοφόλι. Οι συμμορίες των πορτοφολάδων αποτελούνται κυρίως από νεαρές γυναίκες, αλλά και άνδρες από την Βουλγαρία. Τα θύματά τους είναι τις περισσότερες φορές ηλικιωμένα άτομα με μειωμένα αντανακλαστικά. Ο ΟΑΣΘ προειδοποιεί του επιβάτες με την τηλεματική, να προσέχουν να αντικείμενά τους. Αν ο επιβάτης αντιληφθεί εγκαίρως την απώλεια του πορτοφολιού, τότε ο οδηγός ακινητοποιεί το λεωφορείο και κλείνει τις πόρτες εμποδίζοντας τον δράστη να φύγει. Η Αστυνομία αλλά και οι υπεύθυνοι του ΟΑΣΘ εκφράζουν φόβους, ότι τα φαινόμενα των πορτοφολάδων θα ενταθούν, όσο πλησιάζουμε προς τις ημέρων των γιορτών.

Ρεπορτάζ: Α. Σπηλιώτη
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Αδίστακτοι ληστές εισέβαλαν πρωί σε διαμέρισμα στην Κυψέλη


1.12.2009

Σπείρα αδίστακτων κακοποιών εισέβαλε το πρωί της Τρίτης σε διαμέρισμα στην Κυψέλη και με την απειλή των όπλων απέσπασε από δύο αδέλφια το ποσό των 2.000 ευρώ, που είχαν για τα νοσήλια του πατέρα τους. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 08:20, όταν οι τρεις δράστες χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματος του 1ου ορόφου της πολυκατοικίας στην οδό Τσικίνου 69 και τα δύο αδέλφια πιστεύοντας ότι ήταν η μητέρα τους, που πήγε να πάρει τα χρήματα, για να πληρώσει το νοσοκομείο, άνοιξαν χωρίς να ελέγξουν.

Οι τρεις κακοποιοί φορώντας κουκούλες ανέβηκαν στο διαμέρισμα και όταν το ένα από τα δύο αδέλφια άνοιξε την πόρτα, τον έσπρωξαν βίαια, μπήκαν μέσα και γρονθοκοπώντας τους και με την απειλή των όπλων, τους ανάγκασαν να δώσουν τα χρήματα που είχαν. Αμέσως μετά την φυγή των δραστών τα δύο αδέλφια ειδοποίησαν την Αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Πατησίων κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον έναν από τους τρεις δράστες, ο οποίος ανακρίνεται. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η ίδια σπείρα πιθανολογείται ότι έχει πραγματοποιήσει άλλες δύο ένοπλες ληστείες στην περιοχή.

Ρεπορτάζ: Π. Καρσιώτης
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Δύο κινηματογραφικές ληστείες σε Αιτωλοακαρνανία και Ρέθυμνο


1.12.2009

Δύο κινηματογραφικές ληστείες τραπεζών σημειώθηκαν σε Αιτωλοακαρνανία και Κρήτη. Στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας ένοπλος ληστής φορώντας κράνος στο κεφάλι εισέβαλε στην Αγροτική Τράπεζα το πρωί και δεν δίστασε να πυροβολήσει τον διευθυντή του υποκαταστήματος. Ο κακοποιός εισέβαλλε στο υποκατάστημα λίγα μόλις λεπτά αφότου άνοιξαν οι πόρτες για το κοινό. Με δύο πυροβολισμούς στον αέρα πάγωσε το αίμα των υπαλλήλων, που είχαν ανοίξει το χρηματοκιβώτιο για τις ανάγκες της τράπεζας.

Χωρίς καμιά αναστολή πάτησε την σκανδάλη ξανά και η σφαίρα χτύπησε τον διευθυντή της τράπεζας στο πόδι. Ο ληστής βγήκε από το υποκατάστημα κρατώντας μια τσάντα που περιείχε χρήματα από τα ταμεία, επιβιβάστηκε στη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, στην οποία τον περίμενε συνεργός του και έγιναν «καπνός». Η Αστυνομία που χρειάστηκε αρκετά λεπτά να φθάσει από την Βόνιτσα, εκτιμά ότι πρόκειται για αδίστακτη συμμορία και δεν αποκλείεται να πρόκειται για δραπέτες. Το βράδυ της Δευτέρας στον Φουρφουρά Ρεθύμνου ληστές χρησιμοποίησαν μπουλντόζα και κατεδάφισαν σχεδόν το κτίριο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας για να ξηλώσουν το χρηματοκιβώτιο.

Οι δράστες είχαν οργανώσει την εισβολή τους με κάθε λεπτομέρεια. Άρπαξαν το σκαπτικό μηχάνημα του Δήμου Κουρητών και λίγο έλειψε να ισοπεδώσουν ολόκληρο το κτίριο. Με αλλεπάλληλες μανούβρες διέλυσαν τους τοίχους, έβγαλαν το χρηματοκιβώτιο στο δρόμο και το φόρτωσαν σε ένα από τα δύο κλεμμένα 4Χ4 ημιφορτηγά, που είχαν σταθμεύσει απ' έξω. Οι δράστες κατάφεραν να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο σε αγροτική τοποθεσία και αφού άρπαξαν περίπου 90.000 ευρώ που περιείχε, έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Ρεπορτάζ: Δ. Περγελής, Χ. Λεοντάκης
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εν όψει



Τελευταία ενημέρωση:1/12/2009 12:18 μμ

Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Ε.Μ.Υ, μέσω του οποίου προειδοποιεί για πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο και από αργά τη νύχτα στη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία , μάλιστα, κάνει λόγο για ισχυρούς ανέμους που θα φτάνουν ακόμα και τα 8 μποφόρ.

Την Τετάρτη τα προαναφερθέντα έντονα καιρικά φαινόμενα εκτός από τη Δυτική Ελλάδα θα επηρεάσουν σταδιακά την Αττική, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και πιθανώς την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Ανατολική Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Πέμπτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στη νοτιανατολική νησιωτική Ελλάδα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.

Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π., εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.

Πηγή:Α.Π.Ε.

Επίθεση με βιτριόλι σε αυτοκίνητο συνδικαλίστριας



Μνήμες από την επίθεση που είχε δεχθεί η Κωνσταντίνα Κούνεβα στην Αθήνα ξυπνά η νέα επίθεση με βιτριόλι στο αυτοκίνητο συνδικαλίστριας του σωματείου καθαριστριών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το βράδυ της Δευτέρας, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η γενική τους συνέλευση στο χώρο του πανεπιστημίου.

Το αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από το πανεπιστήμιο υπέστη ζημιές, ωστόσο η γυναίκα δεν τραυματίστηκε.

Η ίδια, η κα Μανωλοπούλου εξήγησε ότι όταν επέστρεψε στο σπίτι της, μετά από εκδήλωση του σωματείου της, βρήκε το όχημά της λουσμένο με ένα περίεργο υγρό. Όπως είπε, στην προσπάθειά της να το ξεπλύνει, είδε ότι είχαν σημειωθεί ζημιές.

Πηγή:ANT1