Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Η τεχνολογία στην υπηρεσία των βιοκαυσίμων

Η νέα τεχνολογία θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να αυξήσουν την παραγωγή βιοκαυσίμων χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την παραγωγή τροφίμων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συμμετεχόντων στην ετήσια συνάντηση της Biotechnology Industry Organisation στην Ατλάντα.

Παρουσιάστηκαν οι έξι νέοι αστροναύτες της ESA

Πηγή:Α.Π.Ε.
Δημιουργία:20/5/2009 4:52 μμ Τελευταία ενημέρωση:20/5/2009 4:54 μμ
Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) παρουσίασε την Τετάρτη τους έξι νέους αστροναύτες που επέλεξε μεταξύ 8.413 υποψηφίων, δύο Ιταλούς, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα, ένα Γερμανό, ένα Δανό, ένα Βρετανό και ένα Γάλλο.

Οι έξι αστροναύτες, όλοι γεννημένοι μεταξύ των ετών 1972 και 1978, πρόκειται να ενσωματωθούν με τους οκτώ αστροναύτες από έξι ευρωπαϊκές χώρες: την Γερμανία, την Ιταλία, την Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Σουηδία, όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Ζαν Ζακ Ντορντέν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι.

Τρεις από αυτούς που επελέγησαν είναι στρατιωτικοί πιλότοι, δύο μηχανικοί και ένας επιστήμονας. Οι έξι νέοι αστροναύτες είναι η Σαμάνθα Κριστοφορέτι και ο Λούτσα Παρμιτάνο (Ιταλία) ,ο Αλεξάντερ Γκερστ (Γερμανία), ο Ντάνε Μόγκενσεν (Δανία), ο Τίμοθι Πικ (Βρετανία) και ο Τομά Πεσκέ (Γαλλία).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Τραγική κατάληξη στην απαγωγή του Γ. Κυπριωτάκη
20-05-2009 09:40
Σοκ προκαλεί η τραγική κατάληξη που είχε η απαγωγή του Ηρακλειώτη επιχειρηματία, Γιάννη Κυπριωτάκη, ο οποίος βρέθηκε καμένος στις Ποταμιές Ηρακλείου μέσα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και ενώ η οικογένεια του είχε αφήσει στις Γούβες τα λίτρα.
Επιθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη19-05-2009 09:17
Δύο επιθέσεις σημειώθηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε σε υπό ανέγερση κτίριο στην Πεντέλη, το οποίο προοριζόταν για τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής.

Περίεργες υποθέσεις στο αστυνομικό δελτίο
17-05-2009 17:56
Περίεργες υποθέσεις και δράση αδίστακτων ληστών περιλαμβάνει η ημερήσια ατζέντα του αστυνομικού δελτίου. Σε διαμέρισμα της Νέας Ιωνίας εντοπίστηκε νεκρός ένας αλλοδαπός, ενώ σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένας Έλληνας.

Σαββατοκύριακο εμπρησμών
17-05-2009 09:40
Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου αλλά και της Κυριακής, με αρκετές εταιρείες, καταστήματα, οχήματα, αλλά και μοτοσικλέτες να βρίσκονται στο στόχαστρο, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Πήγε για να εισπράξει ενοίκια και εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς


17.5.2009
Μυστήριο αποτελεί η εξαφάνιση ενός 73χρονου κατοίκου Αλίμου, ο οποίος έφυγε από το σπίτι του το πρωί της 27ης Απριλίου για να εισπράξει κάποια ενοίκια στο Αιγάλεω και από τότε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Μιλώντας στον ALPHA ο γιος του Θανάσης Κωνσταντόπουλος (φωτό δεξιά), είπε ότι ο πατέρας του (φωτό αριστερά) πήγε στον ενοικιαστή, ο οποίος όφειλε τέσσερα ενοίκια, τα οποία ανέρχονταν στο ποσό των 2.000 ευρώ και τα εισέπραξε, καθώς έδωσε στον ενοικιαστή και την σχετική απόδειξη, ενώ και μία γυναίκα κάτοικος της πολυκατοικίας τον είδε να φεύγει.
Το περίεργο είναι σύμφωνα με τον γιο του, ότι το αυτοκίνητό του βρέθηκε σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου μακριά από το σπίτι που είχε πάει για να εισπράξει τα ενοίκια και μάλιστα κλειδωμένο. Ο γιος του εξαφανισθέντα αποκλείει το ενδεχόμενο, ο πατέρας του να ήθελε να εξαφανισθεί, καθώς και αυτό της ληστείας, αφού μέσα στο αυτοκίνητο του βρέθηκε το βιβλιάριο καταθέσεων του, όπου έμπαινε και η σύνταξη του, ενώ δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Ο κ. Θανάσης Κωνσταντόπουλος ζήτησε άρση του απορρήτου του κινητού τηλεφώνου του πατέρα του, καθώς όπως λέει, αυτό έκλεισε 2 ώρες μετά τη συνάντησή του με τον ενοικιαστή.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Αναζητούν ασυνείδητο οδηγό που εγκατέλειψε τραυματία τροχαίου


14.5.2009
Ρεπορτάζ: Χ. Σαμαράς
Στο διαδίκτυο καταφεύγει μεταξύ άλλων η οικογένεια του 29χρονου μοτοσικλετιστή Γιάννη Πέτρου, για να εντοπιστεί ο ασυνείδητος οδηγός, ο οποίος αφού τον χτύπησε το απόγευμα της Κυριακής στη λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος της Νέας Μάκρης, τον εγκατέλειψε σοβαρά τραυματισμένο. Όπως είπε στον ALPHA το θύμα του τροχαίου, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε οδηγοί που είδαν τι συνέβη και καλεί όποιον γνωρίζει κάτι για το ατύχημα, να το καταθέσει στις Αρχές.

Τα μόνα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, είναι ότι πρόκειται για ένα σκουρόχρωμο τζιπ. Ο ασυνείδητος οδηγός κάνοντας έναν επικίνδυνο ελιγμό, άλλαξε λωρίδα κυκλοφορίας και παρέσυρε τη μηχανή, που οδηγούσε ο 29χρονος. Ο Γιάννης Πέτρου δεν θα ξεχάσει ποτέ τα δραματικά λεπτά, που αιμόφυρτος περίμενε το ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Όποιος γνωρίζει κάτι για το τροχαίο ατύχημα, μπορεί να απευθυνθεί στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.


Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

για το Πάρκο Κύπρου και Πατησίων στην Κυψέλη.

Η Ανοιχτή Πόλη θεωρεί απαράδεκτη πολιτική ενέργεια την μήνυση που κατέθεσε ο Δήμος Αθηναίων κατά της Μαρίνας Βήχου, πρώην διαμερισματικής συμβούλου της Ανοιχτής Πόλης στο 6ο δημοτικό διαμέρισμα, με αφορμή δηλώσεις της στη ΝΕΤ σχετικά με το οικολογικό έγκλημα που διέπραξε από τις 26 Ιανουαρίου, ο Δήμος στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων στην Κυψέλη.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Εξαπατούσε αγοραστές αυτοκινήτων παίρνοντας προκαταβολές


16.5.2009
Θύματα απατεώνων πέφτουν συχνά άνεργοι, που αναζητούν απεγνωσμένα δουλειά. Οι μικρές αγγελίες είναι για πολλούς ο τρόπος, για να βρουν εργασία, όμως πολλές φορές όχι μόνο δεν βρίσκουν, αλλά χάνουν και τα λεφτά τους, όπως έφερε την Παρασκευή στο φως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ALPHA. Εκτός όμως από την αγορά εργασίας, οι αγγελίες γίνονται συχνά εργαλείο απάτης από επιτηδείους και για αγορές αυτοκινήτων και διαμερισμάτων, όπως έφερε στο φως της δημοσιότητας αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ALPHA το Σάββατο.

Ένας 28χρονος στην Θεσσαλονίκη εξαπατούσε τα θύματα του, αποσπώντας προκαταβολές για αυτοκίνητα που πωλούσε μέσω μικρών αγγελιών. Ο νεαρός απατεώνας όμως είχε την ατυχία, να πέσει για δεύτερη φορά στους ίδιους αγοραστές. Ο Κωνσταντίνος Αγγέλαρος και ο γιος του (φωτό) θέλοντας να αγοράσουν αυτοκίνητο έπεσαν στα πλοκάμια του 28χρονου επιτήδειου πριν 4 μήνες. Πρόσφατα, επιχειρώντας και πάλι να αγοράσουν αυτοκίνητο, αντίκρισαν εκ νέου τον νεαρό που τους είχε εξαπατήσει και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Το ίδιο άτομο όπως ανακάλυψαν οι αστυνομικοί, νοίκιαζε και ανύπαρκτες γκαρσονιέρες.

Μιλώντας στον ALPHA 46χρονος υποψήφιο θύμα του 28χρονου είπε ότι «δώσαμε ραντεβού για να δώσω τα λεφτά, δεν εμφανίστηκε και του έστειλα μήνυμα: "Τι θα γίνει, θα την νοικιάσεις την γκαρσονιέρα;". Δεν πρόλαβα, γιατί συνελήφθη, αλλιώς θα του έδινα και εγώ 150 ευρώ για ενοίκιο και 150 ευρώ για εγγύηση που ζητούσε και θα έχανα 300 ευρώ». Όπως έκανε γνωστό ο Αστυνομικός Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού και Οικονομικού Εγκλήματος, Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών Θεσσαλονίκης Νικόλαος Κελίδης, ο συλληφθείς έκανε τις διαπραγματεύσεις με τα υποψήφια θύματά του μέσω κινητού τηλεφώνου και αποκάλυψε ότι την ώρα που ήταν κρατούμενος, δέχθηκε τηλεφώνημα από υποψήφιο θύμα. Η Αστυνομία εκτιμά, ότι θύματά του είχαν πέσει τα 3 τελευταία χρόνια αρκετοί Θεσσαλονικείς.

Ρεπορτάζ: Ρ. Κουβελιώτη,
Α. Σπηλιώτη, Γ. Κουρδής
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Ο ταμίας της Εφορίας Αργοστολίου «ξεγέλασε» τους διαρρήκτες


17.5.2009



Ρεπορτάζ: Γ. Κουρδής

Άπραγοι έφυγαν οι ληστές από την Εφορία Αργοστολίου στην Κεφαλονιά, καθώς μετά απο ολονύχτιες προσπάθειες την Παρασκευή, άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο, όμως δεν βρήκαν τίποτα μέσα, καθώς τα χρήματα ήταν κρυμμένα αλλού. Οι διαρρήκτες ήταν πλήρως εξοπλισμένοι και με μπουκάλες οξυγόνου για την οξυγονοκόλληση. Πρώτα έκοψαν τα εξωτερικά κάγκελα του κτιρίου από την πλευρά που δεν είναι ορατή από το δρόμο και αμέσως κατέστρεψαν το κύκλωμα συναγερμού και το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο.

Στη συνέχεια έσπασαν πολύ εύκολα το τζάμι της πόρτας του ταμείου και άρχισαν να δουλεύουν το χρηματοκιβώτιο. Διάλεξαν το μεγάλο χρηματοκιβώτιο, το οποίο εκτός του ότι τους δυσκόλεψε πάρα πολύ, αφού τους βρήκε το ξημέρωμα, ήταν τελικά άδειο, όπως διαπίστωσαν όταν τελικά άνοιξαν την τρύπα, καθώς ο ταμίας Διονύσης Βασιλάτος είχε κρύψει το ποσό των 27.000 ευρώ σε άλλο σημείο. Ετσι, οι διαρρήκτες αναγκάστηκαν να τα παρατήσουν όλα και να φύγουν άπραγοι.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης
--------------------------------------------------

17.5.2009
Ληστές προσποιούμενοι τους πελάτες άρπαξαν ταξί από οδηγό




Ρεπορτάζ: Χ. Σαμαράς

Σε εφιάλτη μετατράπηκε η κούρσα ενός οδηγού ταξί, ο οποίος έπεσε θύμα ληστείας από δύο άτομα, τα οποία προσποιούμενα τους πελάτες κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να του κλέψουν το αυτοκίνητο. Οι δύο νεαροί που επιβιβάστηκαν από το Μοναστηράκι στο ταξί του Άγγελου Κουτσουμάρη, δεν έμοιαζαν με ληστές. Καλοντυμένοι και μιλώντας άπταιστα Ελληνικά, του ζήτησαν να τους μεταφέρει στο Χαϊδάρι. Εκεί του έβαλαν ένα μαχαίρι από πίσω αρχικά στα πλευρά και στη συνέχεια στο λαιμό και αφού του πήραν τις εισπράξεις, του ζήτησαν να βγει από το ταξί.

Ο 63χρονος οδηγός μην έχοντας άλλη επιλογή, βγήκε από το αυτοκίνητο, αλλά ακόμη και την τελευταία στιγμή προσπάθησε να τους σταματήσει, λέγοντας ότι δεν ήταν δικό του το ταξί, για να του απαντήσουν οι δράστες, ότι θα το έβρισκε τρία-τέσσερα στενά παρακάτω. Το αυτοκίνητο όπως ήταν φυσικό, δεν βρέθηκε πουθενά και πλέον ο οδηγός και ο ιδιοκτήτης Σπύρος Τσάπρας κάνουν έκκληση σε όποιον το δει, να ενημερώσει αμέσως την Αστυνομία. Το ταξί είναι μάρκας TOYOTA Corolla, φέρει αριθμό κυκλοφορίας ΤΑΑ 4311 και έχει ζάντες αλουμινίου.

Οι οδηγοί ταξί είναι ο εύκολος στόχος για τους κακοποιούς. Πριν από μερικές εβδομάδες ο 60χρονος ιδιοκτήτης ταξί Αναστάσιος Χριστοφόρου πάλεψε για να σώσει τη ζωή του, καταφέρνοντας να σταματήσει το μαχαίρι μερικά χιλιοστά από το λαιμό του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι περισσότερες ληστείες σε ταξί γίνονται από τοξικομανείς, που αναζητούν λίγα χρήματα για τη δόση τους.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Απελπισμένος 43χρονος άνεργος μαχαίρωσε τον 5χρονο γιο του





Ρεπορτάζ: Η. Καριοφύλλη

Μια απίστευτη τραγωδία εξελίχθηκε την Κυριακή στο Παλαιό Φάληρο με θύμα ένα 5χρονο αγόρι, το οποίο τραυμάτισε με μαχαίρι ο άνεργος πατέρας του και το οποίο νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Παίδων. Ο 43χρονος ο οποίος επίσης νοσηλεύεται, καθώς είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών, κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες στην Αστυνομία, ότι είναι άνεργος τους τελευταίους 6 μήνες έχοντας περιέλθει σε κακή οικονομική κατάσταση και αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ωστόσο, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών και χωρίς να καταλάβει πως, μόλις αντίκρισε τη σύζυγό του, πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και της επιτέθηκε. Η γυναίκα κατάφερε να αποφύγει τα χτυπήματα με μερικές μόνο αμυχές, ωστόσο το 5χρονο παιδί που ήταν μπροστά στη σκηνή, μπήκε στη μέση για να σώσει τη μητέρα του και δέχθηκε ένα χτύπημα με το μαχαίρι στο στήθος.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Συνελήφθη ο «ποντικός» κλέφτης νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης

15.5.2009
Ρεπορτάζ: Χ. Στεφανής

Συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη «ποντικός» νοσοκομείων που εκμεταλλευόταν τον πόνο ασθενών και συγγενών τους και τους άδειαζε τσάντες και πορτοφόλια. Πρόκειται για έναν 29χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη από άνδρες εταιρείας security νοσοκομείου και αστυνομικούς, μετά από καταγγελία ασθενή του οποίου απέσπασε όση ώρα περίμενε για να εξεταστεί, την τσάντα που περιείχε δύο κινητά τηλέφωνα, μία φωτογραφική μηχανή, λίγα χρήματα και προσωπικά του έγγραφα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
-------------------------------------------------


Γυναίκα διαρρήκτης «ρήμαξε» κομμωτήρια στην Νέα Σμύρνη



Ρεπορτάζ: Δ. Περγελής, Δ. Τζιότζιου

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε μια 24χρονη, που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ιδιοκτητών κομμωτηρίων στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Η νεαρή μαζί με τον σύντροφο της έσπαγαν κάθε νύχτα τις βιτρίνες τουλάχιστον τεσσάρων κομμωτηρίων και άρπαζαν εισπράξεις και εμπορεύματα. Η δράστης αν και είχε κοπεί στα πόδια και αιμορραγούσε από τις τζαμαρίες που είχε σπάσει, συνέχιζε απτόητη τις κλοπές, μέχρι τη σύλληψή της.

Η Αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο, ο Αλβανός φίλος της να έχει διαπράξει και ένοπλες ληστείες μέρα-μεσημέρι σε εμπορικούς δρόμους της Νέας Σμύρνης. Οργανωμένη σπείρα όμως δρα και στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όπου αφαιρεί από τα κομμωτήρια από… σαμπουάν και βαφές έως... τα μπικουτί. Η Αστυνομία εκτιμά, ότι πρόκειται για σπείρα που μεταπωλεί τα προϊόντα στην μαύρη αγορά.


Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Πλανήτης ΓΗ




Έτος 2050: Βενετία, Χάγη και άλλες παραθαλάσσιες ευρωπαϊκές πόλεις περνάνε στην ιστορία σαν νέες «Ατλαντίδες», βυθισμένες κάτω από νερό. Η Μεγάλη Βρετανία από το 2007 προσπαθεί να εξοικειωθεί με τον «σιβηρικού» τύπου χειμώνα που έχει εξοντώσει τον πληθυσμό της. Στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη η θερμοκρασία ξεπερνά τους 32 βαθμούς Κελσίου σε καθημερινή βάση. Επικρατεί ξηρασία παντού. Το απόθεμα νερού λιγοστό, οι σοδειές αμελητέες. Η σύγχυση, η ανέχεια, η μετανάστευση και οι ασθένειες βασιλεύουν. Ο φόβος πυρηνικής απειλής είναι κοντινότερος από ποτέ, καθώς οι χώρες με καλύτερες σοδειές και αποθέματα τροφών και νερού θα τα προστατεύσουν ακόμη και με πόλεμο.

Μην το θεωρήσετε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Πρόκειται για την απόρρητη έκθεση του αμερικανικού Πενταγώνου την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα Observer το Μάρτιο του 2004 δίνοντας μόνο μια γεύση αυτών που θα ζήσουμε πρώτοι εμείς και τα παιδιά μας ως αποτέλεσμα της καταστροφής τους σπιτιού μας, της Γης.

----------------------------

Η καταστροφή της Γης υπεύθυνη για το 25% των θανάτων



Η καταστροφή του περιβάλλοντος ευθύνεται για το 20% με 25% των θανάτων παγκοσμίως. Στον παγκόσμιο απολογισμό της υφιστάμενης περιβαλλοντικής κατάστασης ενδεικτικά αναφέρεται η αναμενόμενη αύξηση του πληθυσμού σε 11 δισεκατομμύρια στα επόμενα 40 χρόνια και τον τετραπλασιασμό της βιομηχανικής παραγωγής. Η κατανάλωση του 70% των φυσικών πόρων από το 25% του πληθυσμού των ανεπτυγμένων χωρών που εκτοξεύει στα ύψη τη ζήτηση και την κατανάλωση των φυσικών πόρων και τους καθιστά είδος σε ανεπάρκεια. Η δημιουργία του 50% της παγκόσμιας ρύπανσης που είναι υπεύθυνη για το φαινόμενο του θερμοκηπίου μόνο από επτά βιομηχανικές χώρες στον κόσμο. Η καταστροφή 170 εκατομμυρίων στρεμμάτων τροπικών δασών το χρόνο, η καταστροφή των εδαφών και των βιότοπων που οδηγεί σε συνεχή μείωση του όζοντος και αλλάζει το κλίμα του πλανήτη.
--------------------------------------------




Η Γη χωρίς τον άνθρωπο!


Το «κύκνειο άσμα» του πλανήτη Γη



Πριν από μερικά χρόνια όλα αυτά φάνταζαν σαν το πυρετώδες παραμιλητό ενός παράφρονα. Εν έτει 2005 παίρνουν μορφή και πραγματική υπόσταση με δραματικές διαστάσεις για την ύπαρξή μας. Η ματαιοδοξία του ανθρώπινου είδους και οι αυτοκαταστροφικές τάσεις του, έχουν προκαλέσει την ψευδαίσθηση πως ο πλανήτης και τα αγαθά του δημιουργήθηκαν για να τον υπηρετούν. Ποτέ στην ουσία δεν αντιληφθήκαμε εκμεταλλευόμενοι με απληστία και αλαζονεία τα καλά αυτού του κόσμου, πως είμαστε κρίκος της αλυσίδας και δη, τελικά ο πιο αδύναμος. Ένα είναι σίγουρο: Η φύση που με σοφία και τελειότητα «τα πάντα εποίησε», θα δώσει συνέχεια στη ζωή και στην μετά τον άνθρωπο εποχή, αν αυτό χρειαστεί.
Μέσα από μια φανταστική ιστορία της εξέλιξης που πραγματεύεται στο βιβλίο του «Μετά τον Άνθρωπο, μια ζωολογία του μέλλοντος», ο Douglas Dixon, ξετυλίγεται εκείνο που θα μπορούσε να αποτελεί μια πιθανή εκδοχή σε 50 εκατομμύρια χρόνια από σήμερα. Η μορφολογία της υδρογείου όπως την ξέρουμε έχει αλλάξει δραματικά. Η Μεσόγειος έχει εξαφανιστεί και η Ευρώπη έχει ενωθεί με την Αφρική. Η Αυστραλία έχει κολλήσει στην ασιατική πλάκα δημιουργώντας μια κλειστή θάλασσα-λίμνη εκεί όπου ξέρουμε την Ινδονησία. Η βόρεια Αμερική έχει γίνει ένα με την ανατολική Ασία, αφού ο Βερίγγειος Πορθμός έχει αντικατασταθεί από μια οροσειρά. Τέλος, η νότια Αμερική έχει αποσχιστεί στη θέση του Παναμά και αποτελεί τη μοναδική ξεχωριστή ήπειρο. Δύο μεγάλα νησιά διακρίνονται στο χάρτη: η Λεμούρια και η Μπατάβια. Σε αυτό το σκηνικό ζουν και βασιλεύουν τα ζώα του Dixon. Οι μεγάλες αλλαγές έχουν τροποποιήσει ουσιαστικά κάθε μορφή ζωής στη Γη.
Ο άνθρωπος μέσα σε όλο αυτό το καινούριο σκηνικό δεν υπάρχει! Οι εντυπωσιακές ανακαλύψεις στους τομείς της τεχνολογίας και της έρευνας, της Ιατρικής και της Βιοτεχνολογίας απάλλαξαν τον άνθρωπο από ασθένειες και φυσικά προβλήματα και του έδωσαν τη δυνατότητα να αυξηθεί. Να αυξηθεί υπέρμετρα. Οι μεγάλες του ανάγκες τον έκαναν να εκμεταλλευτεί κάθε ελεύθερη γωνιά της Γης σε εξαντλητικό βαθμό. Ενώ όλοι οι οργανισμοί ανέκαθεν προσπαθούσαν να προσαρμοστούν στο περιβάλλον τους, ο άνθρωπος προσάρμοσε το περιβάλλον το ίδιο στις δικές του απαιτήσεις. Η ταχύτατη πολιτισμική του ανάπτυξη, που τον έκανε πανίσχυρο, περνούσε στους απογόνους του όχι μέσω των γονιδίων, αλλά μέσα από τη μάθηση. Ο άνθρωπος ξέφυγε, γύρισε την πλάτη στη φυσική επιλογή, την κινητήρια δύναμη της εξέλιξης. Ο κουρασμένος όμως πλανήτης σύντομα εξασθένησε ακόμη περισσότερο. Ο ανθρώπινος υπερπληθυσμός δεν μπορούσε πλέον να συντηρηθεί. Το τέλος για τον Homo Sapiens και τον πολιτισμό του δεν άργησε να επέλθει.
Στην ελεύθερη πια από την τυραννία του ανθρώπου υφήλιο, οι οργανισμοί ακολούθησαν τα δικά τους μονοπάτια της εξέλιξης. Τα ζώα σε αυτό το βιβλίο της καθαρόαιμης επιστημονικής φαντασίας είναι προσαρμοσμένα όχι μόνο στο περιβάλλον, όπου ζουν, αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της βιοκοινότητας με τα οποία σχετίζονται.
Η εικόνα που περιγράφει ο Dixon δεν είναι απαραίτητα αυτή που θα συμβεί. Μας δίνει όμως μια ιδέα του τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Οι δρόμοι που είναι δυνατόν να πάρει η εξέλιξη είναι πολλοί και ποτέ κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι ακριβώς θα γίνει. Εύκολα όμως, πίσω από τα φανταστικά ζώα του Dixon και τη δημιουργική του σκέψη, μπορούμε να διακρίνουμε τη φιγούρα του Δαρβίνου να χαμογελά και να σκέφτεται αποφθεγματικά … και η ζωή συνεχίζεται!




-----------------------------------------------

Τι είναι ο τυφώνας




Ένας τυφώνας είναι ένας μεγάλος και ισχυρός τροπικός κυκλώνας, μια περιοχή χαμηλής πίεσης που περιστρέφεται αντίθετα προς τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Οι λιγότερο ισχυροί τροπικοί κυκλώνες καλούνται και τροπικές θύελλες. Ένας τυφώνας καλείται ως «τυφώνας» στον Ατλαντικό Ωκεανό και ως «κυκλώνας» στον Ινδικό Ωκεανό. Η απόσταση που μπορεί να καλύψει ένας τυφώνας από το κέντρο του (μάτι του τυφώνα) κυμαίνεται από 25 ως και 300 μίλια περίπου. Εξαιτίας της υψηλής έντασης των ανέμων, των βροχοπτώσεων και των παλιρροιακών κυμάτων το φαινόμενο του τυφώνα μπορεί να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.
Με βάση την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία, οι τυφώνες διακρίνονται στις παρακάτω κατηγορίες ανάλογα με την ένταση (ταχύτητα) των ανέμων:
Απλός τυφώνας = 17 ως 32 μέτρα το δευτερόλεπτο (ή 63-117 χιλιόμετρα την ώρα)
Ισχυρός τυφώνας = 33 ως 44 μέτρα το δευτερόλεπτο (ή 118-157 χιλιόμετρα την ώρα)
Πολύ ισχυρός τυφώνας = 44 ως 54 μέτρα το δευτερόλεπτο (ή 157-194 χιλιόμετρα την ώρα)
Καταστροφικός τυφώνας περισσότερα από 54 μέτρα το δευτερόλεπτο (ή περισσότερα από 194 χιλιόμετρα την ώρα)
Στην Ιαπωνία οι τυφώνες μπορεί να εμφανίζονται οποιοδήποτε μήνα με μεγαλύτερη συχνότητα την περίοδο μεταξύ Μάιο και Νοέμβριο και υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της ιαπωνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, 28 τυφώνες, είναι μια μέση ετήσια τιμή του αριθμού των τυφώνων που παρουσιάζονται κυρίως στις δυτικές ακτές της Ιαπωνίας.
Οι ισχυρότεροι τυφώνες στην τελευταία εκατονταετία με τους περισσότερους θανάτους ανθρώπων στην Ιαπωνία ήταν:
τυφώνας Muroti στις 21 Σεπτεμβρίου 1934 με 3.034 θανάτους
τυφώνας Makurazaki στις 17 Σεπτεμβρίου 1945 με 3.756 θανάτους
τυφώνας Toyamaru στις 26 Σεπτεμβρίου 1954 με 1.761 θανάτους
τυφώνας Isewan (Vera) στις 26 Σεπτεμβρίου 1959 με 5.098 θανάτους

Στις ΗΠΑ οι τυφώνες έχουν ταξινομηθεί σε πέντε κατηγορίες (από 1 ως 5) ανάλογα με την ένταση των φαινομένων που τους συνοδεύουν. Τα τελευταία 100 χρόνια έχουν σημειωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο τρεις τυφώνες μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Σαφίρ Σίμπσον.
Πηγή: Alpha

Ρίχνουν τις τιμές για προσέλκυση τουρισμού και στο Ντουμπάι



Ρεπορτάζ: Π. Αργυροπούλου

Χίλιες και μία νύχτες σε... χαμηλές τιμές υπόσχεται στους τουρίστες η κυβέρνηση του Ντουμπάι. Ακόμη και το πλούσιο Εμιράτο με τα τεχνητά νησιά και τα παγοδρόμια στην έρημο πλήττεται από την κρίση στον τουρισμό και προχωρά σε μπαράζ δελεαστικών προσφορών για να προσελκύσει επισκέπτες. Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν ήδη ρίξει τις τιμές τους κάνοντας μοναδικές προσφορές. Πέρσι τέτοια εποχή ένα μέσο ξενοδοχείο στοίχιζε 260 ευρώ τη βραδιά και φέτος κοστίζει 150 ευρώ.

Στόχος των Αρχών είναι να καταφέρουν μέχρι το 2010 να προσελκύουν 10 εκατομμύρια τουρίστες και 15 εκατομμύρια μέχρι το 2015. Και ας μην ξεχνάμε ότι το 19% των εσόδων του Εμιράτου προέρχεται απο τον τουρισμό. Επισήμως βέβαια το υπουργείο Τουρισμού κάνει λόγο για αύξηση στις κρατήσεις της τάξεως του 5% για το 2009. Αυτό όμως είναι καθαρά πλασματικό, καθώς πρόκειται για κρατήσεις που έγιναν πέρσι.


Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

----------------------------


Εργάτες πολιόρκησαν την έδρα χαλυβουργίας στο Λουξεμβούργο


Ρεπορτάζ: Π. Γκάτζιας

Εκατοντάδες εξαγριωμένοι εργαζόμενοι προσπάθησαν να εισβάλουν την Τετάρτη στα γραφεία της εταιρείας όπου εργάζονται στο Λουξεμβούργο, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση των μετόχων για το μέλλον της επιχείρησης, η οποία είναι μία απο τις μεγαλύτερες εταιρείες Χαλυβουργίας στην Ευρώπη και η διοίκηση της οποίας σχεδιάζει απολύσεις και περικοπές. Ήδη έχουν κλείσει 16 από τα συνολικά 25 καμίνια τους σε εργοστάσια στην δυτική Ευρώπη και η διεύθυνση σχεδιάζει να κλείσει άλλα τέσσερα.

Οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι πετούσαν καπνογόνα στην είσοδο του κτιρίου και έσπαγαν τα κιγκλιδώματα στην προσπάθεια τους να εισβάλουν στο αρχηγείο της εταιρείας, απαιτώντας λύσεις. Την ίδια ώρα, στη Γαλλία η κρίση επηρέασε μέχρι και το Φεστιβάλ των Κανών. Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία είναι μειωμένες, ενώ πολλά απο τα ακριβά εστιατόρια προσφέρουν μενού, η τιμή των οποίων δεν ξεπερνά τα 18,50 ευρώ.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης
------------------------------------------------




Πανικός στην Τουρκία από έκρηξη σε φούρνο από διαρροή αερίου


Ρεπορτάζ: Π. Αργυροπούλου

Πανικό προκάλεσε έκρηξη από διαρροή αερίου σε φούρνο στο Εσκισεχίρ της Τουρκίας, όπου περισσότεροι απο 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν, τέσσερις εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, ενώ δεκάδες εγκλωβίστηκαν στα διαμερίσματά τους στο τετραώροφο κτίριο. Ανάμεσά τους ένα νεογέννητο βρέφος, το οποίο κατάφεραν να βγάλουν σώο μέσα απ’ τις φλόγες. Την ίδια ώρα απο τα διαμερίσματα ο κόσμος φωνάζει βοήθεια. Κάποιοι μάλιστα ανέβηκαν στην οροφή του κτιρίου. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν πρώτα τα παιδιά, που ήταν σε κατάσταση σοκ και τα κατέβασαν από την σκάλα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στα γύρω κτίρια και αυτοκίνητα.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Μπλόκα της ΥΠΕΕ σε ακριβά Ι.Χ. για τον εντοπισμό φοροδιαφυγάδων



Ρεπορτάζ: Ε. Δουράκης, Κ. Σαρικάς

Συναγερμός έχει σημάνει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης από την χαμηλή είσπραξη των δημόσιων εσόδων. Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια για αύξηση των εσόδων, η κυβέρνηση ετοιμάζει φοροενέδρα στους κατόχους ακριβών αυτοκινήτων. Ήδη τις επόμενες ημέρες μεικτά συνεργεία της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, της Τροχαίας και των Τελωνείων θα στήνουν μπλόκα σε πολυτελή Ι.Χ. και με φορητούς υπολογιστές ανά χείρας θα προχωρούν σε «εφ΄ όλης της ύλης» φορολογικούς, τελωνειακούς και άλλους ελέγχους.

Οι έλεγχοι που θα γίνονται σε δρόμους, πάρκινγκ νυχτερινών κέντρων και εμπορικά κέντρα, θα αρχίζουν από την επιβεβαίωση της πληρωμής τελών κυκλοφορίας και θα φθάνουν ακόμη και στο «πόθεν έσχες» του ιδιοκτήτη του Ι.Χ. Οποιος δεν θα μπορεί να δικαιολογήσει την αξία του αυτοκινήτου, θα καλείται στην Εφορία για έλεγχο. Αρχικά θα αναλάβουν δράση 20 μικτά κλιμάκια, εκ των οποίων 12 στην Αττική και 8 σε Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη χώρα, ενώ δεν αποκλείεται στη συνέχεια να αυξηθούν. Αρκετοί είναι πάντως οι τεχνοκράτες, που εκφράζουν σοβαρές ενστάσεις για την αποτελεσματικότητα του μέτρου. Σύμφωνα ωστόσο με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, πειραματική εφαρμογή του μέτρου έχει αποδώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης
--------------------------------

Λιμουζίνες στα… αζήτητα του ΟΔΔΥ λόγω των μέτρων για τα Ι.Χ.

Ρεπορτάζ: Α. Καλογερόπουλος
Παράπλευρες απώλειες προκαλεί η μείωση του τέλους ταξινόμησης στα αυτοκίνητα. Μία απ’ αυτές είναι, ότι κατασχεμένα πολυτελή Ι.Χ. και πανάκριβα τζιπ παραμένουν στα αζήτητα του ΟΔΔΥ, αφού όλοι πλέον σπεύδουν να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων από τον ΟΔΔΥ το α΄ τετράμηνο του 2009 παρουσίασαν κάμψη κατά 15% σε σχέση με πέρσι και ο Οργανισμός ετοιμάζεται να δώσει ελκυστικότερες τιμές, να διοργανώσει ηλεκτρονικές δημοπρασίες, αλλά και δημοπρασίες συλλεκτικών αυτοκινήτων.

Αν αγοράσει κάποιος αυτοκίνητο απ’ τον ΟΔΔΥ μετρητοίς, έχει έκπτωση κατά 30% και φορολογικές ελαφρύνσεις. Ένας δημόσιος υπάλληλος μπορεί να το αποπληρώσει σε 72 άτοκες δόσεις και με έκπτωση 20%, αν προκαταβάλει την ετήσια δόση του, ενώ ένας ιδιώτης πρέπει να έχει το 10% της αξίας του αυτοκίνητου σε μετρητά και το υπόλοιπο ποσό με εγγυητική επιστολή τράπεζας. Οι υποψήφιοι αγοραστές πάντως ζητούν καλύτερες τιμές. Με τροπολογία που κατέθεσε η διοίκηση του Οργανισμού, θα μπορεί πλέον να δημοπρατεί αυτοκίνητα προερχόμενα και από άλλες εγκληματικές ενέργειες, εκτός από διακίνηση ναρκωτικών και ληστείες όπως ισχύει μέχρι σήμερα.


Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Αυτοκτονία εμπόρου στη Θεσσαλονίκη


Σοκαρισμένος είναι ο επιχειρηματικός κόσμος της Θεσσαλονίκης, με την αυτοκτονία γνωστού εμπόρου. Τα οικονομικά προβλήματα και οι πιέσεις από κυκλώματα τοκογλύφων εκτιμάται πως τον ώθησαν να βάλει τέρμα στη ζωή του. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε προσπαθήσει ξανά να αυτοκτονήσει, με μεγάλη ποσότητα χαπιών. Τότε, οι συγγενείς του κατάφεραν και τον έσωσαν. Είχε αφήσει ένα σημείωμα, στο οποίο ανέφερε ότι πιέζεται οικονομικά και δεν αντέχει να σηκώσει αυτό το βάρος. Δεν κατονόμαζε, όμως, ποιοί ήταν αυτοί που τον πίεζαν και η αστυνομία προσπαθεί τώρα να διαπιστώσει εάν κάποιοι ευθύνονται, ως ηθικοί αυτουργοί, για το τραγικό τέλος του. Πηγή:ANT1 Δημιουργία:14/5/2009 8:26 μμ Τελευταία ενημέρωση:14/5/2009 8:56 μμ

Μετ εμποδίων οι μετακινήσεις με τον ΗΣΑΠ


Εκτός λειτουργίας, για ακόμα ένα Σαββατοκύριακο, θα παραμείνει ένα τμήμα του ΗΣΑΠ λόγω έργων. Ο Ηλεκτρικός δεν θα κινηθεί, αυτή τη φορά, από την Ομόνοια έως την Καλλιθέα.

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στο συγκεκριμένο τμήμα θα λειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Χ7, όπως έγινε γνωστό από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας.

Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος δε θα λειτουργεί στο τμήμα ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΟΜΟΝΟΙΑ και το επόμενο Σαββατοκύριακο 23-24 Μαΐου 2009, ενώ περισσότερες πληροφορίες δίνονται από το τηλεφωνικό κέντρο του ΟΑΣΑ στον αριθμό 185.

Πηγή:ANT1 Δημιουργία:14/5/2009 5:38 μμ Τελευταία ενημέρωση:14/5/2009 5:41 μμ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Σύλληψη για απόπειρα αρπαγής - μαστροπείας ανηλίκου μέσω Διαδικτύου
13/5 15:41 - Στη σύλληψη 56χρονου για απόπειρα αρπαγής και μαστροπεία ανηλίκου μέσω Διαδικτύου προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής, μετά από καταγγελίες του πατέρα του κοριτσιού.

Εξάρθρωσε κύκλωμα έκδοσης εικονικών τιμολογίων
13/5 07:00 - «Κύκλωμα» έκδοσης εικονικών και πλαστών τιμολογίων ύψους 51,3 εκατ. ευρώ εξάρθρωσαν τα στελέχη της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, τα οποία υπολογίζουν ότι τα πρόστιμα ανέρχονται στο ποσό των 110 εκατ. ευρώ.

Σύντομα στην Ελλάδα
13/5 07:00 - Κάμερες: Απαγόρευση «Οχι» στην εγκατάσταση και λειτουργία καμερών στην είσοδο ή στην εξωτερική περίμετρο του κτηρίου που στεγάζεται η πρεσβεία της Αυστραλίας στη χώρα μας λέει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σύντομα στην Ελλάδα II
13/5 07:00 - Θεσσαλονίκη: Παρασύρθηκαν Αναστάτωση προκλήθηκε, χθες το πρωί, στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών, όταν τρεις νεαρές αθίγγανες παρασύρθηκαν -ευτυχώς χωρίς να τραυματιστούν σοβαρά- από διερχόμενο αυτοκίνητο, στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το δρόμο.

Η ΕΛ.ΑΣ. αντίκρισε μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα»
13/5 07:00 - Μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» εκτιμάται ότι ήταν οι βομβιστές, που βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με αστυνομικούς στην Αργυρούπολη και κατάφεραν να τους ξεφύγουν, αφού τους απείλησαν με πυροβόλο όπλο.

Επίθεση στη Eurobank: Αιχμές ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς της ΕΛ..ΑΣ
12/5 18:51 - Η επίθεση στη Eurobank επαναφέρει το θέμα της ασφάλειας του πολίτη, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζοντας «εξαιρετικά ανησυχητικό το μέγεθος της σημερινής επίθεσης».

Σύλληψη για έκδοση πλαστών τιμολογίων ύψους 44 εκατ.€
12/5 15:11 - Τη σύλληψη ενός ατόμου που εμπλέκεται στην έκδοση πλαστών εικονικών τιμολογίων, αξίας 44 εκατ. ευρώ, μέσω της ίδρυσης εταιρειών στο όνομα άλλων προσώπων (σ.σ. «αχυρανθρώπων»), ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων.

Συνελήφθη ο δολοφόνος του αστυνομικού Μιχάλη Σπανουδάκη
12/5 11:47 - Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του αστυνομικού Μιχάλη Σπανουδάκη στις 5 Μαρτίου, στη Νίκαια. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είναι αλβανικής καταγωγής και έχει ομολογήσει τη δολοφονία.

Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία 59χρονης στην Ίο
12/5 11:14 - Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 59χρονης ημεδαπής, η οποία βρέθηκε νεκρή τη Δευτέρα 4 Μαΐου με τραύματα στο κεφάλι στον δημοτικό παιδικό σταθμό της Ίου, όπου εργαζόταν.

Πρόσωπο με πρόσωπο η ΕΛ.ΑΣ. με τους τρομοκράτες
12/5 10:05 - Ισχυρότατη έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 4:07 το πρωί σε υποκατάστημα της Eurobank στη συμβολή των οδών Γερουλάνου και Βουλιαγμένης στην Αργυρούπολη - μία επίθεση που παραπέμπει σε χτύπημα της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Συνελήφθη 22χρονος για 68 κλοπές
12/5 09:31 - Συνολικά 68 κλοπές ηλεκτρονικού εξοπλισμού από Ι.Χ. αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Παρασκευής είχε διαπράξει 22χρονος ημεδαπός, εις βάρος του οποίου είχε σχηματιστεί τον Φεβρουάριο δικογραφία για κλοπές.

Θανάσιμος τραυματισμός ναυτικού στο Ηράκλειο
12/5 09:31 - Τη ζωή του έχασε 50χρονος ναυτικός χθες το απόγευμα από ατύχημα κατά την εκτέλεση εργασιών εκβάθυνσης του λιμένα Ηρακλείου.

Σύλληψη υπόπτου μετά από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη
12/5 09:26 - Ενα άτομο συνελήφθη μετά από καταδίωξη ύποπτου οχήματος στις 4:30 τα ξημερώματα στην οδό Δενδροποτάμου στη Θεσσαλονίκη.

Εκρηξη σε αθλητικό σύλλογο στη Θεσσαλονίκη
12/5 08:49 - Εκρηκτικό μηχανισμό με γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι στις 4 τα ξημερώματα, στα γραφεία τοπικού αθλητικού συλλόγου στις Συκιές της Θεσσαλονίκης.

Aντιμέτωποι με τους δράστες της επίθεσης στην Eurobank οι αστυνομικοί
12/5 07:56 - Πρόσωπο με πρόσωπο με τέσσερα άτομα, που σύμφωνα με εκτιμήσεις των αξιωματικών της Αστυνομίας είναι οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης, που σημειώθηκε στις 4:07 το πρωΐ στην Τράπεζα Eurobank στην Αργυρούπολη, ήρθαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, αλλά οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν απειλώντας τους με πιστόλια.

Νέα δολιοφθορά στον ΟΣΕ
12/5 07:00 - ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ στο δίκτυο του ΟΣΕ στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου εντοπίστηκε χθες το απόγευμα, όταν δύο ηλεκτροκίνητες αμαξοστοιχίες, η μια από Αθήνα προς Βόλο και η άλλη από Οινόη προς Αθήνα, ακινητοποιήθηκαν.

Απέτρεψαν αυτοκτονία ομαδική μέσω Διαδικτύου
12/5 07:00 - Σε τραγωδία θα μπορούσε να εξελιχθεί η απελπισμένη ενέργεια ενός νέου ανθρώπου, αν δεν γινόταν έγκαιρα αντιληπτή από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
πηγή:naftemporiki

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Τον βρήκε στην κουζίνα να κάνει σεξ με τον σκύλο τους!


* - (Βρετανία / ΡΕΠΟΡΤΑΖ )
Ένας άντρας, στην Μεγάλη Βρετανία, έγινε ρεζίλι όταν η σύζυγος του τον έπιασε να κάνει σεξ με τον σκύλο τους. Η σύζυγος έλειπε από σπίτι, στην περιοχή του Somerset, και όταν επέστρεψε έχασε το έδαφος από τα πόδια της!
----------------------------------------------
----------------------------------------------

*Ληστής «γριούλα»
έφυγε με λεία 15.000 ευρώ από τράπεζα! - (Γερμανία / ΡΕΠΟΡΤΑΖ)
Η αστυνομία, στην Γερμανία, προσπαθεί να εντοπίσει ένα ληστή που έφυγε με λεία 15.000 ευρώ από τράπεζα ντυμένος σαν γριούλα! Ο επίδοξος ληστής μπήκε σε τράπεζα, στην περιοχή του Hamburg, φορώντας μαντίλα στο κεφάλι.



Απόπειρα ληστείας,

που κατέληξε σε φονική συμπλοκή, σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Ομόνοια. Νεαρός Ιρακινός προσπάθησε να ληστέψει έναν 30χρονο Έλληνα, ο οποίος έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε τον Ιρακινό στην κοιλιακή χώρα. Ο αλλοδαπός άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο τα ξημερώματα, ενώ ο 30χρονος, τραυματισμένος, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο φρουρούμενος.

Παράλληλα, πανικός προκλήθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων, όταν μία ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε σε κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Στουρνάρη. Οι νεαροί υπό την απειλή μολότοφ ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, άρπαξαν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διέφυγαν προς την πλατεία Εξαρχείων.

Εν τω μεταξύ, στον εισαγγελέα της Κω οδηγήθηκαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα από την Κάλυμνο, οι οποίοι διαπραγματεύονταν με αστυνομικό, που τους παρουσιάστηκε ως υποψήφιος αγοραστής, την πώληση 36 αρχαίων εναλίων αντικειμένων. Σε έρευνα, στο σπίτι ενός εκ των τριών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 23 αρχαία αντικείμενα.

Την ίδια ώρα, αναστάτωση έχει προκαλέσει στο δικηγορικό και δικαστικό κόσμο της Κέρκυρας η σύλληψη της προϊσταμένης της γραμματείας της εισαγγελίας εφετών Κέρκυρας. Μάλιστα, η ίδια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ύστερα από ομόφωνη απόφαση κρίθηκε προφυλακιστέα. Στο λογαριασμό της γυναίκας βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό, ενώ η ίδια φέρεται να έχει προχωρήσει και σε εκβιασμούς.

Σε μία ακόμα σύλληψη προχώρησε η αστυνομία, στα χέρια της οποίας έπεσε ένας 57χρονος, ο οποίος εξαπατούσε, πουλώντας εξοχική κατοικία, που είχε ήδη πωληθεί από το 2004. Είχε, μάλιστα, εξαπατήσει εννέα άτομα και είχε ήδη εισπράξει προκαταβολές 45.000 ευρώ.

Και στην Κρήτη, όμως, η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός, καθώς σημειώθηκε μια νέα κλοπή ΑΤΜ, και πάλι με κινηματογραφικό τρόπο, λίγους μόλις μήνες μετά την εξάρθρωση της συμμορίας στα Ζωνιανά, τα μέλη της οποίας είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για την αρπαγή πέντε μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης τραπεζών.

Μονοθέσιο της Formula3 κατασκευασμένο από… ζαρζαβατικά




11.5.2009

Ρεπορτάζ: Π. Αργυροπούλου

Οικολογική απάντηση στους κατασκευαστές αγωνιστικών αυτοκινήτων έδωσαν ερευνητές του Βρετανικού Πανεπιστημίου Warwick. Πρόκειται για ένα κανονικό αυτοκίνητο αγώνων ταχύτητας της Formula 3, που κινείται όμως με βιοκαύσιμα και φτιάχτηκε από βιοδιασπώμενα υλικά. Αντί βενζίνης καίει σοκολάτα, το τιμόνι είναι φτιαγμένο από καρότα, τα φτερά από πατάτες και τα καθίσματα κατασκευάστηκαν απο ίνες λιναριού και σογέλαιο. Οι δημιουργοί ελπίζουν, ότι θα καταφέρει να πιάσει τα 230 χλμ./ώρα όταν τρέξει για πρώτη φορά σε κανονικούς αγώνες. Προς το παρόν φθάνει μέχρι τα 100 χλμ./ώρα.
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Συνελήφθη ο ποδοσφαιριστής Μπακαγιόκο για οικογενειακή βία



Ρεπορτάζ: Χ. Στεφανής
Από το γήπεδο της Τούμπας στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Ιμπραήμα Μπακαγιόκο, μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του η πρώην σύζυγός του με την κατηγορία της κακοποίησής της. Η πρώην σύζυγος του ποδοσφαιριστή από την Ακτή Ελεφαντοστού είχε έρθει στην Θεσσαλονίκη, για να δει τα παιδιά της, την κηδεμονία των οποίων έχει ο ποδοσφαιριστής. Ο Μπακαγιόκο οδηγήθηκε την Δευτέρα στο Αυτόφωρο και αθωώθηκε, καθώς δεν αποδείχθηκε βιαιοπραγία από μέρους του, ενώ η πρώην σύζυγός του τον είχε καταγγείλει ψευδώς για τον ίδιο λόγο και στη Γαλλία όπου ζούσε και αγωνιζόταν, πριν έρθει στη χώρα μας.
Πηγή: ALPHAΕπιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στον ΟΣΕ


Αποκαταστάθηκε τελικά η βλάβη που είχε προκύψει το απόγευμα της Δευτέρας στη σιδηροδρομική γραμμή του ΟΣΕ Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Μετά την αποκατάσταση της βλάβης αναχώρησαν για τον προορισμό τους και τα δυο τρένα που είχαν καθηλωθεί στον Άγιο Στέφανο και στα Κιούρκα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για μια ακόμη δολιοφθορά εις βάρος του ΟΣΕ καθώς βρέθηκαν κομμένα καλώδια στο σταθμό του Αγίου Στέφανου.


Πηγή:ANT1 Δημιουργία:11/5/2009 6:29 μμ Τελευταία ενημέρωση:11/5/2009 6:34 μμ

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές στην Καλιφόρνια

Πηγή:Α।Π.Ε. Δημιουργία:11/5/2009 9:56 μμ Τελευταία ενημέρωση:11/5/2009 10:01 μμ ...
Λίγο πριν από την ανάκτηση του πλήρους ελέγχου της πυρκαγιάς βρίσκονται οι πυροσβέστες που μάχονται με τις φλόγες στην Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας, οι οποίες έχουν καταστρέψει 80 σπίτια και έχουν εκτοπίσει χιλιάδες κατοίκους της περιοχής।
Στις 16.00 (ώρα Ελλάδος), οι πυροσβέστες είχαν θέσει υπό έλεγχο το 70% της πυρκαγιάς, ενώ χθες Κυριακή το ίδιο ποσοστό βρισκόταν στο 55%, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών και Καταπολέμησης των Πυρκαγιών της Καλιφόρνια.
Μετά από πολλές ημέρες ζέστης και ισχυρών ανέμων, η υγρασία που επικρατούσε το σαββατοκύριακο βοήθησε το έργο των πυροσβεστών, επιτρέποντας τους να ανακτήσουν σταδιακά τον έλεγχο της πυρκαγιάς.
Συνολικά 77 σπίτια έχουν καταστραφεί και 22 έχουν υποστεί ζημιές, ενώ εκατοντάδες κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις κατοικίες τους από την προηγούμενη Τρίτη. Στην μάχη κατά της πυρκαγιάς έχουν ριχθεί 4.453 πυροσβέστες.

Τραγωδία με τρεις νεκρούς στο Όσλο


Δυο γυναίκες σκοτώθηκαν από τα πυρά ενός άγνωστου άνδρα, ο οποίος στη συνέχεια βρέθηκε και αυτός νεκρός, στα περίχωρα του Όσλο ανακοίνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TV2 Nyhetskanalen επικαλούμενο τη νορβηγική αστυνομία.
Τα δυο θύματα, μια γυναίκα περίπου πενήντα ετών, και μια άλλη πιο νέα, σκοτώθηκαν έξω από ένα σπίτι στη Νεσέγια, στο δυτικό τμήμα της νορβηγικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.
Ο οπλοφόρος ήταν ένας άνδρας εξήντα χρόνων, που γνώριζε τις δυο γυναίκες, διευκρινίστηκε από την ίδια πηγή.
Πηγή:Α.Π.Ε. Δημιουργία:11/5/2009 10:06 μμ Τελευταία ενημέρωση:11/5/2009 10:09 μμ

Ισχυρότατη έκρηξη στην Αργυρούπολη


Πρόσωπο με πρόσωπο με τους δράστες ήρθαν, όπως όλα δείχνουν, άνδρες του περιπολικού που έφτασε πρώτο στη Eurobank της Αργυρούπολης μετά την ισχυρή έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα.
Το πλήρωμα του πρώτου περιπολικού που έφτασε στο σημείο είδε τέσσερις αγνώστους 100 μέτρα μακριά από την τράπεζα, τους κάλεσε για έλεγχο, όμως οι άγνωστοι έβγαλαν όπλα, τους απείλησαν και στη συνέχεια διέφυγαν. Ο ένας εξ αυτών, μάλιστα, κρατούσε και ένα μεγάλο σάκο.
Σημειώνεται ότι της έκρηξης είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και η αστυνομία είχε προλάβει να αποκλείσει την οδό Αλίμου.
Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από 20 κιλά εκρηκτικών και ήταν μέσα σε βαλίτσα, την οποία είχαν τοποθετήσει οι άγνωστοι δίπλα στο ΑΤΜ της τράπεζας.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και σε σταθμευμένα οχήματα, έσπασαν τζάμια κτηρίου που βρίσκονται γύρω από την τράπεζα, ενώ από το ωστικό κύμα κόπηκαν στη μέση δέντρα και κολώνες φωτισμού.
Η επίθεση στη Eurobank φαίνεται πως αποτέλεσε το αποκορύφωνα μιας νύχτας που σημαδεύθηκε από αρκετές επιθέσεις. Υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Πλατεία Παναγούλη στον Άγιο Δημήτριο έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης, όπως και πέντε οχήματα της επιχείρησης που ήταν σταθμευμένα στη συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Ρούμελης στη Νέα Ιωνία. Από τις επιθέσεις προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.
Εξάλλου, πυρκαγιά από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα στην οδό Μυόνης στον Άγιο Δημήτριο। Από τη φωτιά τραυματίστηκε ο ένοικος του διαμερίσματος και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Πηγή:ANT1 Δημιουργία:12/5/2009 8:33 πμ Τελευταία ενημέρωση:12/5/2009 9:16 πμ

Συνελήφθη για συμμετοχή σε ληστεία ο αδελφός τραγουδίστριας


11.5.2009

Ρεπορτάζ: Π. Καρσιώτης
Ο αδελφός της δημοφιλούς νεαρής τραγουδίστριας Τάμτα συνελήφθη από την Αστυνομία για ληστεία σε σούπερ-μάρκετ στην περιοχή του Ζωγράφου την περασμένη Παρασκευή, ενώ αναζητείται ο συνεργός του. Τον 22χρονο Γεωργιανό καταδίωξε ένας αστυνομικός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας και τον παρέδωσε σε πλήρωμα περιπολικού, που έσπευσε στην περιοχή. Στην κατοχή του βρέθηκαν 1.500 ευρώ που είχαν αποσπάσει από τα ταμεία του σούπερ-μάρκετ και το όπλο που χρησιμοποίησε, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία φέρεται να έχει συμμετάσχει σε άλλες τέσσερις ληστείες.
Πηγή: ALPHAΕπιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Διαστημικό τηλεσκόπιο

Διαστημικό τηλεσκόπιο της NASA για τη δομή του σύμπαντος

Τα μυστικά της δημιουργίας του σύμπαντος αισιοδοξούν ότι θα ανακαλύψουν οι επιστήμονες της NASA με το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble. Την ερχόμενη εβδομάδα ομάδα αστροναυτών που θα ξεκινήσει απ’ την γη, θα εγκαταστήσει στο Hubble έναν κοσμικό σπεκτογράφο, που θα αντικαταστήσει τους οπτικούς φακούς του τηλεσκοπίου. Το νέο όργανο θα βοηθήσει τους επιστήμονες, να δουν μια πιο καθαρή εικόνα για την δομή του σύμπαντος.
Πηγή: ALPHAΕπιμέλεια: Π. Γραμμέλης

ΤΟΥΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ



Ρεπορτάζ: Δ. Περγελής
Τους κλέβουν ακόμη και τα φαγητά! Οι διανομείς φαγητού πέφτουν καθημερινά θύματα ληστείας και ξυλοδαρμού. Όπως λένε οι ίδιοι, αποτελούν εύκολο στόχο για κάθε επίδοξο κακοποιό. Η ζωή τους κινδυνεύει, καθώς εύκολα παραπλανούνται από παραγγελίες - παγίδα. Οι ληστές επιλέγουν απόμερους και σκοτεινούς δρόμους. Τηλεφωνούν στο κατάστημα και δίνουν παραγγελία. Όταν οι διανομείς φτάσουν στη διεύθυνση, πέφτουν στην ενέδρα που τους έχουν στήσει οι κακοποιοί. Στη Θεσσαλονίκη, δεν είναι λίγες και οι φορές που μέχρι να παραδώσουν την παραγγελία, τους έχουν κλέψει ολόκληρη την μοτοσικλέτα. Το περασμένο Σάββατο στην Μεταμόρφωση τέσσερις διανομείς έπεσαν θύματα ληστείας. Συνολικά οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν 2000 ευρώ και τα κινητά τηλέφωνα των διανομέων.

ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



10 Ιουνίου 2009


Ρεπορτάζ: Δ. Περγελής
Αντιεξουσιαστές που είχαν οργανώσει συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος καταδιώχθηκαν από μια ολόκληρη μηχανοκίνητη στρατιά μοτοσικλετιστών της ομάδας Δ και Ζ, όταν επιχείρησαν να προσεγγίσουν την πλατεία Ομονοίας όπου διαδήλωναν εθνικιστές. Η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Οι κουκουλοφόροι ταμπουρώθηκαν μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου και άρχισαν να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ και πέτρες. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στα Εξάρχεια όταν άλλη ομάδα αντιεξουσιαστών προσπάθησε να πλησιάσει το Πολυτεχνείο. Σταθμευμένα ΙΧ παραδόθηκαν στις φλόγες. Την ίδια ώρα στην οδό Σωκράτους εθνικιστές ανέβηκαν στην ταράτσα κτηρίου απέναντι από το παλιό εφετείο και πετροβολούσαν αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας. Τα επεισόδια έλαβαν τέλος τέσσερις ώρες αργότερα όταν η πορεία των εθνικιστών κατέληξε στα γραφεία τους, στην οδό Σολομού.

ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ



10-5-2009

Ρεπορτάζ: Μ. Παπαβλάχου, Δ. Περγελής, Λ. Καπερναράκος, Χ. Μπόλκας
Θεώρησαν πολυτιμότερο να κλέψουν απορρυπαντικά, τενεκέδες με λάδι και... πακέτα χαρτιού υγείας παρά κοσμήματα και χρήματα. Τους δύο διαρρήκτες που τη νύχτα τρύπωσαν σαν αρουραίοι σε πολυκατοικία στο Κερατσίνι κατέγραψαν οι κάμερες κλειστού κυκλώματος που έχουν τοποθετήσει οι ιδιοκτήτες. Σαν κύριοι, οι δράστες, πάρκαραν στην πυλωτή της πολυκατοικίας και παραβίασαν την είσοδο. Δεν έψαξαν για αντικείμενα αξίας, αλλά άρχισαν να φορτώνουν ένα καροτσάκι της λαϊκής με τα απορρυπαντικά και το λάδι. Σαν να ήταν στο σούπερ μάρκετ. Στο Περιστέρι κλείδωσαν τον φύλακα του δημαρχείου Περιστερίου στις τουαλέτες του κτηρίου και ανενόχλητοι άνοιξαν σαν κονσερβοκούτι το χρηματοκιβώτιο της οικονομικής υπηρεσίας. Τον φύλακα απελευθέρωσαν αστυνομικοί που τον άκουσαν να καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια. Με βομβαρδισμένο έμοιαζε το χρυσοχοείο του Γιάννη Μωησιάδη, στον Κορυδαλλό. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, διαρρήκτες έσπασαν με έναν τσιμεντόλιθο την τζαμαρία και άρπαξαν τα κοσμήματα. Αγνοώντας την σειρήνα του συναγερμού, οι δράστες επέλεξαν μόνο τα ακριβά κοσμήματα και ρολόγια. Οι τέσσερις νεαροί διαρρήκτες τοποθέτησαν τα χρυσαφικά μέσα σε τασάκια και διέφυγαν προς διαφορετική κατεύθυνση σκορπίζοντας τα κλοπιμαία τους στους δρόμους της περιοχής.

<Σκηνοθέτησε> τη ληστεία η οικιακή βοηθός


Ρεπορτάζ: Εύη Καλλίνη
Πίστευαν ότι είχαν οργανώσει την τέλεια ληστεία, μέχρι και χειροπόδαρα έδεσε την αρραβωνιαστικιά του προκειμένου να γίνουν πειστικοί και να παραπλανήσουν την αστυνομία। Το ζευγάρι των Γεωργιανών όμως δεν τα κατάφερε। Η 25χρονη λύγισε και ομολόγησε. Ο 28χρονος ομοεθνής της, όπως είπε κατά την ομολογία της, ήταν αυτός που την έπεισε να σκηνοθετήσουν την ληστεία. Αυτό που κίνησε τις υποψίες της ασφάλειας ήταν ότι η επί τρία χρόνια οικιακή βοηθός της οικογένειας, είχε αυστηρή εντολή να μην ανοίγει την πόρτα σε κανέναν. Η 25χρονη οικιακή βοηθός γνώρισε τον αρραβωνιαστικό της πριν από έξι μήνες σ ένα ταξίδι που έκανε στη χώρα της από τότε του έδινε πληροφορίες για τα συστήματα ασφαλείας του σπιτιού, για την τοποθεσία των χρημάτων και κοσμημάτων. Είχε εντοπίσει ακόμη και το σημείο όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο. Ο ίδιος μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς του, οργάνωσαν την ληστεία. Μπήκαν στο διαμέρισμα του επιχειρηματία την ημέρα που απουσίαζε κι αυτός και η οικογένειά του και αφού πήραν χρήματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας, έδεσαν την 25χρονη με σκοπό να παραπλανήσουν την αστυνομία. Το νεαρό ζευγάρι συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Οι δύο συνεργοί τους αναζητούνται, ενώ δεν έχουν βρεθεί ακόμη και τα κλοπιμαία.

ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ


Διάρρηξη έγινε την Κυριακή στο Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων

Ρεπορτάζ: Δ। Περγελής, Δ। Τζιότζιου Το πέμπτο χρηματοκιβώτιο Δήμου και δεύτερο μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες παραβίασαν διαρρήκτες στο Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων. Οι δράστες μπήκαν στο κτίριο από παράθυρο του ισογείου και παραβίασαν όλα τα γραφεία, ακόμη και του Δημάρχου, μέχρι να φθάσουν στο χρηματοκιβώτιο, το οποίο άνοιξαν με οξυγονοκόλληση και άρπαξαν 3.500 ευρώ. Λίγες ώρες νωρίτερα κακοποιοί αφού έδεσαν και φίμωσαν στις τουαλέτες τον φύλακα του Δημαρχείου Περιστερίου, άρπαξαν από το χρηματοκιβώτιο 70.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων Νίκο Σαράντη η διάρρηξη πρέπει να έγινε μεταξύ 01:30 και 05:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Η Αστυνομία εκτιμά, ότι πρόκειται για σπείρα κακοποιών, που εκτός από τα Δημαρχεία Περιστερίου και Αγίων Αναργύρων έχει χτυπήσει ακόμη τα Δημαρχεία Αρτέμιδος, Καλλιθέας και Κερατέας. Την ίδια ώρα στην Θεσσαλονίκη οι διαρρήκτες έχοντας προφανώς… πληγεί από την οικονομική κρίση, κλέβουν ό,τι βρουν, από τενεκέδες με λάδι μέχρι ψωμί. Η Δήμητρα Κωνσταντινίδη έχει πέσει θύμα διάρρηξης δύο φορές. Την τελευταία ένας νεαρός εισέβαλλε στο σπίτι της και άρπαξε μόνο τους… τενεκέδες με το λάδι.
Πριν από λίγες ημέρες κάποιοι άλλοι διαρρήκτες της είχαν κλέψει τις οικοσκευές. Κάποιοι διαρρήκτες κλέβουν ακόμη και σακιά με ψωμί από αρτοποιεία της δυτικής Θεσσαλονίκης. Οι ειδικοί εκτιμούν, ότι όσο τα ποσοστά ανεργίας μεγαλώνουν, τόσο θα αυξάνεται η εγκληματικότητα.
Πηγή: ALPHAΕπιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Με τα νέα «πράσινα» μέτρα κάποια αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν στο κέντρο κάθε μέρα. Όμως ποια δεν πρέπει να κυκλοφορούν καθόλου;











H απαγόρευση των SUV από το κέντρο της Αθήνας είναι κάτι που τα τελευταία χρόνια ακούγεται αρκετά, όμως παραμένει ακραίο σα μέτρο και με αμφίβολη επιτυχία, τουλάχιστον ως προς τη μείωση της ρύπανσης. Αντίστροφα, με τα νέα μέτρα, ένας νέος στόλος αυτοκινήτων χαμηλών ρύπων θα μπορεί να εισέρχεται καθημερινά. Μήπως όμως συγχρόνως κάποια άλλα θα έπρεπε να απαγορευτούν τελείως; Ο λόγος είναι καθαρά αντισταθμιστικός. Για κάθε ένα καθαρό αυτοκίνητο που κατεβαίνει στο κέντρο θα πρέπει να αφαιρεθεί ένα άλλο. Σε αντίθετη περίπτωση απλά θα προστεθούν επιπλέον αυτοκίνητα επιβαρύνοντας τόσο το πρόβλημα της ρύπανσης, όσο και του κυκλοφοριακού.

Και ποια αυτοκίνητα πρέπει να απαγορευτούν; Τα SUV είναι η πρώτη σκέψη, όμως η γενίκευση είναι μάλλον άδικη. Ο λόγος είναι πως τα περισσότερα SUV που πωλούνται στην Ελλάδα έχουν κινητήρες γύρω στα 2.0 λίτρα, αφήνοντας τα θηριώδη μοντέλα με τα μεγάλα V6 και V8 σε ένα μικρό ποσοστό. Τα περισσότερα SUV απλά ρυπαίνουν όσο ένα οικογενειακό μοντέλο με ίδιου κυβισμού κινητήρα.

Έτσι ένα Toyota RAV4 δεν είναι πιο ρυπογόνο από ένα Avensis, και ένα Subaru Forester είναι εξίσου οικολογικό με ένα Legacy ή ακόμη και Impreza. Σίγουρα όσο ανεβαίνουν τα κυβικά αυξάνονται και οι ρύποι, όμως αυτό είναι κάτι που συμβαίνει με όλα τα αυτοκίνητα. Άρα πιο λογικό είναι να τεθεί ένα ενιαίο όριο σε ρύπους διοξειδίου του άνθρακα και μοντέλα που εκπέμπουν παραπάνω απλά να απαγορεύονται. Ενδιαμέσως να ισχύσει το υπάρχον μέτρο, και από ένα σημείο και κάτω να επιτρέπεται η καθημερινή είσοδος.

Η τελευταία χωρίς εξαιρέσεις. Δηλαδή δεν είναι δυνατόν ένα μεγάλο υβριδικό να απολαμβάνει «πράσσινα» δικαιώματα ίδια με ένα μίνι μοντέλο. Τo Lexus RX400h εκπέμπει σχεδόν δύο φορές περισσότερους ρύπους από ένα Toyota Aygo, και όμως είναι εκείνο που δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας. Σαφώς η αγορά του έναντι ενός ανταγωνιστικού SUV είναι «οικολογικά» προτιμώμενη, όμως σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό για την μείωση των ρύπων η σύγκριση πρέπει να γίνεται αντικειμενικά. Εκεί θα φανούν και τα προτερήματα της υβριδικής του τεχνολογίας, αφού χρειάζονται ένα Lexus και ένα Aygo αθροιστικά για να παράγουν τους ρύπους ενός VW Touareg για παράδειγμα.

Η απαγόρευση λοιπόν δε μπορεί να έχει να κάνει με το σχήμα του αυτοκινήτου, αλλά μόνο με τους ρύπους του. Όμως όσον αφορά στα κέντρα της πόλης τα SUV έχουν και άλλους λόγους να απαγορευτούν. Ή όχι;
Σχολιάστε την είδηση

tses... (30/5/2008, 16:31)
PARTE SUV AXRHSTOI ODHGOI POU EPEIDH DEN XERETAI NA ODHGATE EPIBALESTE DIA TOU OGKOU XAIROMAI PANTOS MEXRI TORA OSOI PHGAN NA MOU TO KANOUN EMENA KAI EIXA PROTAIREOTHTA AKOMA ME PLHRONOUN ALLO ENA SUV SHOT DOWN E KAIROS DEN HTAN NA TA APAGOREYSOUN OLA TA SUV APO TO KENTRO EIDIKA TA PORSCE CAYENNE (PHRA KAI EGO TRAKTER LAMBORGHINI KAI PAEI SFAIRA) JEEP AFI PSILOU KAI PASHS ELLADOS PSONARES..... TA POIO RHPOGONA KAINE 15 LITRA OSO TRIA MATIZ OSO 3 SUZUKI KTL KAI LEME TORA 100.000 SUV ISON 300.000 MATIZ KAI 500.000 SUV 1,500.000 MATIZ E? LOIPON POLI DEN EINAI GIATI ? NA MOLINOUME THN POLH MAS ? EPEISHS PREPEI NA KATARGHSOUN GIA MENA TON FORO EISAGOGHS TELEIOS SE YBRIDIKA KAI HLEKTROKINHTA NA DOSOUN KINITRA NA ALLAXEI H TEXNOLOGIA STHN METAKINHSH ALLA POU NA GINEI AYTO ? STHN ELLADA POU ZEI APO TA AYTOKINHTA KAI TA KAUSIMA STON FORO ? POS GINETAI KAI OI AMERIKANOI EXOUN 5 LITRA 1,5 DOLLARIA DILLADI 1 GALONI TO LITRO PERIPOU 25 LEPTA DIKA MAS KAI OI DIKOI MAS 1,2 TO LITROOOOOO THA TA KAPSO TA MALLIA MOU OPOTE KATALABAINETAI TI FOROS PEFTEI!!!!

n.cha... (29/5/2008, 13:03)
Εχω SUV πολλων κυβικων αλλα πιστευω οτι πρεπει να απαγορευτουν απο την κυκλοφορια στο κεντρο μαζι με ολα τα αλλα μεγαλου κυβισμου και μαζι με τα βουλευτικα και κυβερνητικα οχηματα μεγαλου κυβισμου τα οποια συνηθως ειναι και τα πιο κακοσυντηρημενα και "σκισμενα". Αλλιως οτιδηποτε αλλο ειναι αδικο και μας θα μας θυμιζει οτι πολλα πραγματα σε αυτη τη χωρα συμβαινουν μονο για μερικους ...

a.sid... (29/5/2008, 12:05)
τα αυτ/τα μαζι με τα φορτηγα καταλαμβανουν σε ποσοστο 3% της παγκοσμιας ρυπανσης.Αφηστε λοιπον το παραμυθι για τους ρυπους αυτων και αναζητιστε αλλου τα αιτια για ρυπανση του περ/ντος.

tria... (28/5/2008, 16:37)
Μια διακριση με βαση το Co2 είναι η μόνη λογικη λύση. Όμως θα εθελοτυφλούσα αν δεν παρατησρούσα πως τα πιο ρυπογονα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στο κέντρο είναι τα dieselοκίνητα ΤΑΧΙ όπου σαν άλλες σουπιές εκτοξεύουν σύνεφα μαύρου καπνου δηλητηριάζοντας την καθημερινότητά μας. Δεν είναι υποκριτικό να τα βάζουμε με τα SUV (1.4 το καινουριο TIGUAN) τη στιγμή που έχουμε ΤΑΧΙ τσιμινιέρες??

ppana... (28/5/2008, 13:25)
Αν ως ρύπους εννοείται το Cο2. Τότε τι να πω? Δείτε τι ρύπους έχουν τα Diesel νεας γενιάς. Μή λέτε λοιπόν για μικρά που εχουν λίγους ρύπους, διότι ένα μεσαίο Diesel , έχει λιγότερους. Το Diesel στην Αθήνα είναι η λύση.

georg... (27/5/2008, 23:10)
ekso apo tis poleis ta antikoinonika SUV. Arketa me tous kompleksikous mavrogialourous

kosta... (26/5/2008, 20:18)
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ SUV.ΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ 4-5 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΑ ,ΛΟΓΩ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΡΥΠΟΓΟΝΑ.


frago... (26/5/2008, 16:23)
Και με τα γνησια OFF ROAD που χρησιμοποιούνται και σαν τέτοια τι θα γίνει? πχ: Pagero 3000 μοντ. 97? Και αυτά στον Καιάδα? ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΤΕ................!!!!!!!!!!!!!!!!

tsino... (26/5/2008, 14:34)
Το πιο λογικό είναι να τεθεί ένα ενιαίο όριο σε ρύπους διοξειδίου του άνθρακα και μοντέλα που εκπέμπουν παραπάνω από ένα όριο απλά να απαγορεύονται να μπουν στη πόλη.Βέβαια για τα SUV τίθεται και θέμα παρκαρίσματος γιατί 2SUV=3 μικρά.

f-pan... (23/5/2008, 22:15)
H μόνη λογική βάση είναι η εκπομπή CO2/km......

panag... (23/5/2008, 19:15)
ΜΑΛΛΟΝ ΕΓΩ ΖΩ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ.ΕΧΩ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΩ ΒΕΝΖΙΝΟΒΟΡΑ ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑ ΠΟΛΛΩΝ ΚΥΒΙΚΩΝ.ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ.

Παιχνίδια στο νερό με τα θαλάσσια λιοντάρια!






Άνθρωποι να κολυμπούν παρέα με οκτώ χιλιάδες θαλάσσια λιοντάρια! Εκατοντάδες τουρίστες επιλέγουν ως προορισμό το Περού μόνο και μόνο για να ζήσουν αυτή την μοναδική εμπειρία. Με ταχύπλοα φτάνουν στα νησιά Παλομίνο. Η πρώτη εικόνα που αντικρίζουν είναι τα χιλιάδες λιοντάρια επάνω στα βράχια να απολαμβάνουν το ζεστό ήλιο. Οι πιο τολμηροί τουρίστες βουτάνε στα παγωμένα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού και κολυμπούν μαζί με τους.
Οι ξεναγοί ενημερώνουν τους τουρίστες ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, καθώς δεν δαγκώνουν απλώς κάποιες φορές τρομάζουν τους ανθρώπους με τους δυνατούς ήχους που βγάζουν.
Στην συγκεκριμένη περιοχή που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα του Περού ζουν οκτώ χιλιάδες θαλάσσια λιοντάρια.
Επιμέλεια: Π. Αργυροπούλου

Ιατρικό θαύμα σε 27χρονη



9.5.2009



Στις Ηνωμένες Πολιτείες, για ιατρικό θαύμα κάνει λόγο η επιστημονική κοινότητα, όσον αφορά στην περίπτωση μιας 27χρονης κοπέλας με καρδιακή ανεπάρκεια που θεραπεύτηκε μόνη της.
Οι γιατροί της έδιναν ένα μήνα ζωής. Της τοποθέτησαν ένα ειδικό μηχάνημα στην καρδιά έως ότου βρεθεί το μόσχευμα. Όμως ξαφνικά διαπίστωσαν πως η καρδιά της γυναίκας είχε θεραπευτεί από μόνη της. Οι ίδιοι οι γιατροί κάνουν λόγο για ιατρικό θαύμα, η γυναίκα όμως, ισχυρίζεται ότι κίνητρό της να κρατηθεί στη ζωή ήταν ο 3χρονος γιος της.

Ομοιότητες της ληστείας στη Φιλοθέη με την υπόθεση της Βάρκιζας


7.5.2009



Ρεπορτάζ: Δ. Περγελής

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της κινηματογραφικής ληστείας την Τετάρτη σε κατοικία επιχειρηματία στη Φιλοθέη, καθώς έχει πολλές ομοιότητες με την υπόθεση του καρδιολόγου στη Βάρκιζα, η τύχη του οποίου αγνοείται από τον Δεκέμβριο. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να φθάσουν στα ίχνη των θρασύτατων κακοποιών, που εισέβαλαν μέρα-μεσημέρι στην πολυτελή μεζονέτα της οδού Ιωάννου Μεταξά 13 στη Φιλοθέη, από τις καταθέσεις των δύο οικιακών βοηθών.

Οι δύο ληστές πήδηξαν την μάντρα της αυλής από την πίσω πλευρά του σπιτιού και με κινηματογραφική ταχύτητα τρύπωσαν στο ισόγειο. Οι δύο γυναίκες πριν προλάβουν να αντιδράσουν έπεσαν θύματα ομηρίας. Όπως είπε στην κατάθεση της η μία από τις δύο «ξαφνικά είδαμε μπροστά μας δύο άγνωστους, που είχαν καλύψει τα κεφάλια τους με τις μπλούζες τους. Ο ένας κρατούσε μαχαίρι, ο άλλος μας σημάδεψε με πιστόλι. Σε σπαστά Ελληνικά αυτός που κρατούσε το όπλο, μας είπε: "Μη τολμήσετε να βγάλετε λέξη"». Τότε τις έδεσαν και τις φίμωσαν. Όπως είπε στην κατάθεσή της η οικιακή βοηθός «ο ένας μας έδεσε τα χέρια με μονωτική ταινία και μας φίμωσε. Μαζί με το παιδί μας οδήγησαν στο μπάνιο και είπαν να μη κάνουμε βήμα».

Χωρίς να χάσουν χρόνο, ανέβηκαν από τις εσωτερικές σκάλες στον 2ο όροφο, πήγαν στη ντουλάπα όπου βρισκόταν η κρύπτη του χρηματοκιβωτίου και το ξήλωσαν ολόκληρο. Οι κακοποιοί έφυγαν με λεία 400.000 ευρώ, που περιείχε σε χρήματα και κοσμήματα το χρηματοκιβώτιο. Οι πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας ήταν, ότι η ληστεία-θρίλερ στη Φιλοθέη έχει τέσσερις χαρακτηριστικές ομοιότητες με εκείνη στο σπίτι του καρδιολόγου Επαμεινώνδα Γερασιμόπουλου. Και οι δύο ληστείες έχουν γίνει σε βίλες με κήπο. Και στα δύο σπίτια υπήρχαν παιδιά και διέθεταν οικιακές βοηθούς. Υπήρχαν χρηματοκιβώτια σε ντουλάπα και οι κακοποιοί γνώριζαν τα κατατόπια.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, έξω από την μεζονέτα της Φιλοθέης να υπήρχαν και συνεργοί σε ρόλο τσιλιαδόρων. Και τον περασμένο Δεκέμβριο στη Βάρκιζα οι ληστές είχαν δέσει και φιμώσει τα θύματά τους σε διαφορετικά δωμάτια, ενώ περίμεναν τον καρδιολόγο να τους υποδείξει, που κρύβει τα υπόλοιπα -όπως πίστευαν- χρήματα και κοσμήματα.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Ιδιοκτήτης διαμερίσματος βρέθηκε τετ α τετ με τους διαρρήκτες


6.5.2009



Ρεπορτάζ: Χρ. Σαμαράς

Αντιμέτωπος με τους διαρρήκτες που είχαν εισβάλει στο σπίτι του, τη στιγμή που εκείνος είχε πάει να πάρει το παιδί τους από το σχολείο, βρέθηκε ένας 32χρονος στον Άλιμο. Όλα συνέβησαν μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης του ιδιοκτήτη. Οι τρεις νεαροί, περιφέρονταν αρκετή ώρα έξω από την πολυκατοικία, και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μαζί τους ήταν και μια γυναίκα, που εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου.
Σύμφωνα με την αστυνομία η σπείρα είχε πραγματοποιήσει ακόμη 13 διαρρήξεις και μια ληστεία.
Στη Θεσσαλονίκη νεαρός ληστής, φορώντας καπέλο και κρατώντας ένα όπλο εισέβαλε σε κατάστημα ψιλικών. Υποχρέωσε την ιδιοκτήτρια να του δώσει χρήματα και ότι άλλο πολύτιμο είχε. Είναι η δεύτερη φορά που η ιδιοκτήτρια του καταστήματος πέφτει θύμα ληστείας.

Αστυνομικό Δελτίο

Οι κακοποιοί αποθρασύνονται πλέον λόγω της έλλειψης αστυνόμευσης και χτυπούν όλο και συχνότερα, ακόμη και πρωί-πρωί. Η πολύτεκνη Δήμητρα Δερμάτη έφυγε στις 08:05 το πρωί της Τετάρτης από το διαμέρισμά της στο Κερατσίνι, κάνοντας το λάθος να μην κλειδώσει την πόρτα και όταν επέστρεψε στις 23:30, βρήκε τις κρεβατοκάμαρες άνω-κάτω και να λείπουν οι βαφτιστικοί σταυροί των τεσσάρων παιδιών της, καθώς και άλλα χρυσαφικά και χρήματα. Την ίδια μέρα και τις ίδιες ώρες οι διαρρήκτες «χτύπησαν» και το διαμέρισμα του από πάνω ορόφου. Η ώρα που διέπραξαν τις διαρρήξεις, δείχνει ότι ήταν αποφασισμένοι και δεν τους ενδιέφερε, αν θα βρισκόταν πρόσωπο με πρόσωπο με τους ιδιοκτήτες.
="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhumkk32uX_p5oRzoi70eUhigjuQASOfnJ_V-GMY0egl3nR4E6sOMWkS530XdLT5cb6tmVoSeB36Ns6QIhS9JVfHp0CB0xD5SHNqaoGPaB1cRZ6Lbz5AsVC8Mu5biFosf0zO8POycTBbd8/s1600-h/image002.jpg">
από τον Π. Καρσιώτη


Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ




· διασφαλίζει το συντονισμό μεταξύ του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αγροτικής Ανάπτυξης, των Εθνικών Αγροτικών Δικτύων και των οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης σε κοινοτικό επίπεδο,
· συμβουλεύει την Επιτροπή στο ετήσιο πρόγραμμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αγροτικής Ανάπτυξης και να συμβάλλει στην επιλογή και το συντονισμό των θεματικών εργασιών που υλοποιούνται από αυτό,
· προτείνει, κατά περίπτωση, στην Επιτροπή τη δημιουργία θεματικών ομάδων εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ELARD είναι μη κερδοσκοπική ένωση με έδρα τις Βρυξέλλες, που ιδρύθηκε το 1999 από τα Εθνικά Δίκτυα LEADER των κρατών μελών. Το Ελληνικό Δίκτυο LEADER, ως ιδρυτικό μέλος της συμμετέχει έκτοτε αδιάλειπτα στην λειτουργία της ELARD και υποστηρίζει ενεργά την προώθηση των στόχων της. Η Προεδρία της ELARD με βάση το Καταστατικό είναι «κυκλική» και αναλαμβάνεται ανά δύο χρόνια από κάθε μέλος.
Το Ελληνικό Δίκτυο LEADER, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει :
· το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας και την ΕΥΔ KΠ LEADER+ για την αμέριστη συμπαράστασή του στις προσπάθειες της Ελληνικής Προεδρίας για μια επιτυχή και αποτελεσματική θητεία,
· το Ελληνικό Δίκτυο LEADER και το Γραφείο Συντονισμού (ANKO AE) που διαχειρίζεται και στηρίζει τις δραστηριότητες της Ελληνικής Προεδρίας στην ELARD,
· τις Ομάδες Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.) της Ελλάδας και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Ελληνικού Δίκτυο LEADER για την υποστήριξη τους.

Κοζάνη, 04/05/2009
Ο Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ LEADER
Γιώργος Αμανατίδης
Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. - ΑΝΚΟ